Decathlon pop up tent FRESH and BLACK, 17% koeler én 99% donkerder

Een pop up tent die koeler is én donkerder dan alle andere tenten, dat klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar hij bestaat toch echt. Het gaat om de Fresh and Black 2 seconds pop up tent van Quechua, verkrijgbaar bij Decathlon.

Decathlon pop up tent Fresh and Black

Ben jij een fervent kampeerder maar word je ‘niet goed’ van de hitte waardoor je ’s ochtends je tent uitdrijft? Of vind je kamperen heel leuk – behalve dan dat moment dat je kinderen naar bed moeten maar niet kunnen slapen omdat het nog zo licht is?

Dan is daar nu een oplossing voor, namelijk de pop up tent Fresh and Black van Quechua. Deze tent is op te zetten in 2 seconden, als je de tekst mag geloven. Lijkt me ietwat overdreven, maar hij staat sneller dan dat je partner een koud biertje tevoorschijn tovert, dat durf ik dan wel weer te stellen. En zelfs ik kan het als ik deze video zo bekijk!

Update: augustus 2020

https://youtu.be/xpAHfDJQC3E

Pop up tent opzetten

Het opzetten van de tent is volgens deze video echt een eitje, vind je niet? Nu ben ik zelf normaal gesproken wel een beetje sceptisch als het over dit soort video’s gaat, maar dit keer heb ik er een goed gevoel over. En ik kan je uitleggen waarom.

Het systeem van de Quechua pop up tent van Decathlon ziet er hetzelfde uit als het systeem van mijn scherm wat ik voorheen bij de webshop gebruikte voor productfotografie. Ook zo’n inklapbaar, draaibaar ding.

fresh and black tent

Qua opzetten van de tent geeft dit het voordeel dat dit haast automatisch gaat, zoals je ook in de video van de Fresh and Black ziet. Het weer opnieuw inpakken, dat is een handigheidje wat je moet leren. En eerlijk is eerlijk, als je de Decathlon pop up tent niet zo heel veel gebruikt, dan is het iedere keer weer even nadenken.

2 seconds is niet helemaal terecht als je het mij vraagt, maar 5 minuten lijkt me heel reëel!

Hier koop je de pop up tent van de Decathlon

Quechua pop up tent stuk koeler en donkerder

Hoe het kan dat deze tent een stuk koeler is dan de ‘normale’ pop up tent? Dat komt door het gepatenteerde FRESH & BLACK tentdoek dat gebruikt wordt. Het verduistert 99% zelfs op klaarlichte dag en blijft daarnaast dus tot 17% koeler. Heerlijk als je een beetje wil proberen uit te slapen en al helemaal als je bijvoorbeeld op een festival bent! Ben je in de avond wat langer doorgegaan? Dan wil je in de ochtend natuurlijk even bijkomen. In een donkere pop up tent die ook nog eens lekker koel blijft gaat dat uiteraard een stuk beter. Zo wordt kamperen nog een feestje!

Wij hebben deze pop up tent van de Decathlon zelf uitgeprobeerd op een festival. Naar tevredenheid kan ik wel zeggen! We hebben er zelfs met zijn 3-en in geslapen, in de 2 persoons variant. Het opzetten gaat ook inderdaad heel makkelijk! Check ons filmpje hieronder maar.

Quechua pop up tent, deze varianten zijn er

De Quechua pop up tent is verkrijgbaar in verschillende formaten. Een 4-persoons zit er helaas niet tussen. Dus wil je er met je gezin gebruik van maken dan zal je de 3-persoons moeten kiezen of twee maal een 2 persoons.

pop up tent fresh and black

Voordelen van deze pop up tent van Decathlon

  • Je bent snel klaar met opzetten
  • Koeler dan andere tenten
  • Lekker donker
  • Voldoende stevig

Ze spreken voor zich inmiddels, bovenstaande voordelen. Toch zie ik ook een paar nadelen aan deze pop up tentjes, die niet onbenoemd mogen blijven.

Nadelen van de Quechua FRESH and BLACK

  • Weinig ruimte, in principe alléén om te slapen
  • Je hebt altijd een lamp nodig in de tent. Deze lamp is erg handig!
  • Het grondzeil is niet heel sterk

Bedenk je dus niet dat je hiermee lekker twee weken naar dezelfde camping gaat en dat je allerlei spulletjes in de tent kwijt wilt. Daar is deze tent niet voor bedoeld en ook absoluut niet geschikt voor.

Waar is de tent het meest geschikt voor?

  • Dit is écht een tent voor ‘erbij’. Ga je met een grote gezinstent kamperen met kinderen, dan is een klein pop up tentje een aanrader voor de kinderen. Het feit dat hij koel en donkner blijft is dan een dikke plus.
  • Fantastische tent voor festivals. Liefst wel met mooi weer, vanwege de krappe ruimte 😉 , ook al is hij prima weersbestendig.
  • Mooie tent om mee te nemen als je op motorvakantie of trekvakantie gaat. Klein en compact.

Pssstttt… nog meer reviews lezen van al die tevreden klanten die deze tent al gebruiken? Er staan er heel wat op de site van Decathlon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven