Een popsocket zelf maken blijkt super simpel te zijn

In 2017 bleek de nieuwste rage van pop sockets enorm in te slaan. Niet alleen mijn dochter, maar haar hele klas en uiteindelijk ook wijzelf gingen voor de bijl. Ineens leek het of dat deze handige gadgets de hele wereld overnamen. En niet geheel onterecht moet ik zeggen, want naast dat ze heel erg leuk zijn om te zien, zijn ze ook nog eens echt handig én is een popsocket leuk om zelf te maken.

Zoals het met veel gadgets gaat verdwenen ze de afgelopen jaren weer naar de achtergrond. Maar inmiddels zijn ze weer volop verkrijgbaar. Zo blijkt maar… de echte goede gadgets zijn een leven lang houdbaar, zo ook de popsockets. Wij kochten ze toen, maar je kan een popsocket ook zelf maken en daar ga ik in dit blog wat verder op in.

Popsocket zelf maken; de voor- en nadelen ervan en tips

Lotte kwam van de week thuis met het idee om zelf pop sockets te gaan maken. Ze had een leuke video gevonden van Tina, met super duidelijke uitleg dus wij zijn wat spulletjes aan het vergaren om aan de slag te kunnen met knutselen.

Dit heb je nodig om een popsocket zelf te maken:

  • siliconenlijm
  • 2 zuignapjes
  • glitters
  • stanleymesje

De video laat al heel duidelijk zien hoe je ze zelf kan maken, maar ik zal het ook nog even beschrijven. Bij het maken van de popsockets van de zuignapjes moet je er rekening mee houden dat je van het ringetje aan de achterkant van de zuignap een stukje afsnijdt.

Dit doe je bij beide zuignappen. Een van de zuignappen ga je daarna pimpen met de siliconenlijm en de glitters door de hele zuignap vol te smeren met siliconenlijm en er daarna allemaal glitters overheen te strooien. De andere zuignap komt straks op je telefoon dus die kan je niet pimpen.

Vervolgens ga je de twee zuignappen met de achterkant aan elkaar lijmen. De siliconenlijm droogt langzaam, dus zorg ervoor dat het geheel uiteindelijk 24 uur kan drogen voor je de popsockets in gebruik neemt.

Voordelen van zelfgemaakte popsockets:

Je kan de popsockets helemaal naar eigen wens maken, dat is natuurlijk een voordeel. Daarnaast kan je de pospsocket afstemmen op je zelfgemaakte telefoonhoesje en helemaal passend maken. Ook leuk!

Het grootste voordeel van een popsocket (zelf gemaakt of gekocht) is natuurlijk dat je je smartphone beter vast kan houden waardoor de kans kleiner is dat je hem laat vallen. Daarnaast is het een ideaal hulpmiddel om je telefoon te ondersteunen als je hem neerzet. Even op social media of netflixen? Dat werkt ideaal met de popsocket.

Nadelen van een popsocket zelf maken:

Het grootste nadeel is dat de popsockets niet zo goed op een siliconenhoesje hechten. Heb je andere (harde) telefoonhoesjes, dan kan het gelukkig weer wel. Het tweede nadeel is dat deze zelf te maken popsockets geen ‘harmonica’ uitvoering hebben.

Hierdoor blijft de popsocket altijd in dezelfde houding en kan je hem niet inklappen. Een dikke popsocket zit natuurlijk niet fijn in je broekzak bijvoorbeeld. Maar als je de popsocket alleen voor thuis bewaard is hij heel handig.

Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het maken van de popsockets, dan kan je natuurlijk ook gewoon online kijken om een leuke uit te zoeken.

De meeste popsockets die je online kan kopen hebben een ‘plak achterkant’ in plaats van een ‘zuig achterkant’. Hierdoor kan je ze wel op een siliconenhoesje gebruiken als je wilt. Daarnaast zijn er echt enorm veel variaties waardoor het helemaal leuk is om zo nu en dan te wisselen natuurlijk!

Ben jij -net als ons- een popsocket fan? Of heb je er niet veel mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven