Populair buitenspeelgoed, de top 10 voor alle leeftijden

In deze periode is populair buitenspeelgoed onmisbaar. Emma en ik zijn gek op buiten zijn en buiten spelen. Ik vind het zo heerlijk om haar lekker te zien rommelen buiten. Het is natuurlijk ook enorm gezond voor kinderen om buiten te zijn. Lekker vitamine D aanmaken, flink bewegen en daarnaast heel goed voor de ontwikkeling!

Wij deden een oproepje op facebook om te ontdekken wat het favoriete en populaire buitenspeelgoed onder de kinderen van de lezeressen is. Er kwamen enorm veel reacties! Deze reacties hebben we uitvoerig bekeken en we hebben een mooie top 10 van populair buitenspeelgoed voor jullie opgesteld. Handig als er nog verjaardagen aankomen, of als je een vakantiecadeau wil geven om de kids naar buiten te krijgen.

Populair buitenspeelgoed, dé top 10

Het varieert van klein speelgoed tot speelgoed van behoorlijk formaat! En uiteraard speelt soms ook de leeftijd van de kinderen een rol. Toch zien we dat van veel populair buitenspeelgoed het niet eens zoveel uitmaakt hoe oud je kindje is!

zomerspeelgoed populair buitenspeelgoed

Trampoline

Met kop en schouders steekt de trampoline boven al het andere speelgoed uit. Deze is maar liefst 44 keer genoemd als populair buitenspeelgoed. Dus mocht je er de ruimte voor hebben, niet op vijf hoog wonen en nog iets nieuws zoeken voor buiten, dan kun je hier haast niet mis mee gaan. Daarnaast is de trampoline zowel ’s zomers als winters heerlijk om de energie op kwijt te kunnen, zolang het maar droog is. Wil je weten waar je op moet letten bij de aankoop van een trampoline, lees dan dit blog.

Leeftijd voor dit speelgoed: 2-15 jaar Wat opvalt is dat de trampoline ook heel lang intensief gebruikt wordt door de kinderen van alle leeftijden.  Peuters kunnen hier al rustig op starten en ook kinderen van vijftien jaar oud leven zich hier nog dikwijls op uit.

Let op: de trampoline mag dan populair zijn… zorg er wel voor dat je een veilig exemplaar in je tuin hebt staan!

⇒ Goede trampolines vind je hier.

zomerspeelgoed

Zandbak om buiten te spelen

Lekker met zand spelen, kastelen bouwen, harken, met de vingers het zand voelen, graven: prachtig! Met 23 lezers die de zandbak noemen, is ook dit zeker een populair stuk buitenspeelgoed. Buiten het feit dat het heerlijk is om je kinderen te zien spelen vraag ik me af of de moeders de zandbak zelf ook hoog op de lijst van populair buitenspeelgoed hebben staan. Ik word persoonlijk gek van het zand in huis dat overal altijd maar vandaan blijft komen.

Toch is met zand spelen niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling! Het zorgt ervoor dat kinderen hun fantasie gebruiken en stimuleert ze te ontdekken. Win-win toch? En zo’n zandbakschelp als hierboven kan ook dienst doen als badje met warm weer!

Leeftijd voor dit populaire speelgoed: 1-6 jaar voor een kleine zandbak. Daarna vinden grotere kinderen in een speeltuin de zandbak ook nog leuk!

⇒ Zandbakken in allerlei formaten vind je bij Bol.com

SpeelgoedSpeelgoed

Bal

Gelukkig voor de mensen met een kleine (of geen) tuin, met alleen een bal kunnen ook al genoeg kinderen zich uren zoet houden. Kort na de zandbak staat de bal in de lijst met 21 stemmen. In mijn ogen is het ook het ideale verjaardagscadeau voor als je kind 2 wordt. Niet over de top en (haast) altijd een succes! Emma is ook gek op ballen. Ze heeft een paar zachte ballen voor binnen en een buitenbal voor buiten. Het is altijd wel even drama als we de buitenbal in de berging moeten laten wanneer we naar boven naar onze flat gaan, maar des te meer pret als de buitenbal weer mee naar de speeltuin of een grasveldje mag.

Stoepkrijt

Met 15 vernoemingen is toch ook het stoepkrijt gewild speelgoed. Lekker tekenen, en met een beetje fantasie tekenen kinderen zo een hele wereld bij elkaar, of een simpel hinkelspelletje waar ze vervolgens een tijdje mee zoet zijn.

zomerspeelgoed

Schommel

Het verbaasde mij een beetje dat de schommel een vijfde plaats krijgt (met 14 stemmen). In de meeste speeltuinen is er toch wel eentje aanwezig, maar blijkbaar wordt hij in de tuin niet zo vaak gekozen. Eén van onze lezeressen die heeft een speciale vogelnestschommel in de tuin! Wat lijkt mij dat heerlijk! Dan zeg ik wel dat ik ‘m voor Emma heb gekocht, maar stiekem is het dan mijn relaxstoel voor wanneer zij ligt te slapen 😉 .

Loopfiets

Ook geliefd is de loopfiets (12 keer)! Onder de kleintjes dan, neem ik aan. Ook in de stad is de loopfiets natuurlijk prima te gebruiken, handig voor op weg naar de speeltuin of richting de supermarkt. Bijkomend voordeel van de loopfiets is dat het ervoor zorgt dat de kleintjes al vroegtijdig hun balans kunnen vinden en dat de stap naar leren fietsen straks makkelijker gaat.

Watertafel

De watertafel is natuurlijk ook altijd goed en in enorm veel verschillende uitvoeringen te krijgen! Met 11 stemmen vind ik deze plek een beetje tegenvallen in de lijst van populair buitenspeelgoed, maar als je erbij bedenkt dat de modderkeuken ook nog drie keer genoemd is en dat diverse lezers een bak/emmer water met wat schepjes en accessoires noemen, dan is het nog zo gek niet.

Lees onze review over de Little Tikes watertafel fountain factory ook eens.

populair buitenspeelgoed

Net als met zand spelen is met water spelen erg goed voor de ontwikkeling van kinderen. Heerlijk kliederen met water (en voor extra groot succes wat zand erbij). Als het enigszins mooi weer is, dan kan de watertafel natuurlijk al prima tevoorschijn getoverd worden. En bij gebrek aan tafel kun je dus ook gerust een emmer en wat plastic bakjes uit de keuken aanbieden. Succes gegarandeerd!

Ben je zelf niet zo handig, of heb je geen tijd om zo’n leuk keukentje te maken? Dan heeft Noesst nog wel een mooi steigerhouten kinderkeukentje voor je!

Glijbaan

Gelijk geëindigd met de watertafel is de glijbaan. Dit is wel echt één van de favorieten van Emma in de speeltuin. En dan gek genoeg niet het gedeelte waar ze kan glijden, maar vooral het gedeelte waar ze moet klimmen naar de glijbaan. Iets waar ik haar ook lekker mee in beweging krijg is de bal van de glijbaan laten rollen. Zodra ik dat één keer initieer gaat ze daarna zelf aan de slag (en vervolgens dus telkens rennen om de bal weer te pakken). Ht fijne aan een glijbaan is dat je deze niet per se zelf in de tuin hoeft te hebben, als je een speeltuin in de buurt hebt dan zit je meestal wel goed met dit populaire buitenspeelgoed.

Bellenblaas en step

Stoepkrijt en bellenblaas worden vaak samen genoemd (alleen bellenblaas net iets minder vaak, welgeteld 9 keer). Ik word er erg blij van dat dit simpele speelgoed toch nog altijd gewild is. Zelf vind ik het ook nog steeds superleuk om bellen voor Emma te blazen, kijken naar de mooie kleuren, zien hoe ver de bel komt. Of proberen zoveel mogelijk bellen te pakken. Emma zelf probeert het ook al graag, maar het lukt haar nog niet helemaal om eigen bellen te blazen. En zo’n bellenblaaspistool met batterijen, daar bedank ik graag voor.

Ook op plaats 9 staat de trouwens de step! Lekker rondjes rijden en wedstrijdjes doen, daar worden ze goed moe van.

Zwembad

Misschien dat het door het zonnige weer komt, maar een zwembad in de tuin heeft toch ook nog net de top 10 gehaald. Niet alleen voor de kinderen is dit fijn, de mama’s zitten vast ook graag met de voetjes en een tijdschrift of boekje erbij. Je moet tenslotte de kinderen in de gaten te houden, nietwaar? Lekker afkoelen, en spetteren, zwemmen en nog zoveel meer spelletjes in het water.

Lees ook: zomerspeelgoed bij ons thuis

Niet in de top 10 maar nog steeds populair

Verder ook nog heel erg populair waren diverse soorten waterspeelgoed zoals het waterpistool en de waterbaan. Niet gek natuurlijk, met water kliederen blijft leuk.

Tip: Bij gebrek aan speciaal waterspeelgoed doet trouwens de tuinslang ook goed werk!

Ook onmisbaar is speelgoed op wielen: fietsen, skelters, loopauto’s en skates. Lekker bewegen en alle energie kwijt kunnen. Enige nadeel is wel dat je óf een grote tuin moet hebben ‘óf de gelegenheid dat de kinderen hier voor het huis fijn mee kunnen spelen.

Wat het ook goed blijft doen: simpel speelgoed. Een springtouw bijvoorbeeld, daar kan jouw kleine spring-in-het-veld zich vast uren mee vermaken. Of wat dacht je van een ouderwets potje hoela hoepen met een kleurige hoepel?

Zoals je hier boven al ziet blijkt populair buitenspeelgoed helemaal niet altijd duur te hoeven zijn. Hier leveren een stretcher en wat autootjes ook al urenlang plezier!

populair buitenspeelgoed met auto's

Conclusie

Het meest gebruikte en populair buitenspeelgoed is eigenlijk grofweg in twee categorieën in te delen: bewegen en creatief zijn met zand, stoepkrijt en water. Wat ik daarnaast zelf zo heerlijk vind aan buitenspeelgoed is dat het veel simpeler is en zoveel verantwoorder dan al dat binnenspeelgoed met batterijen dat vaak weinig aan de verbeelding over laat.

Mijn hoofdconclusie na deze analyse over populair buitenspeelgoed is dat Emma en ik een tuin nodig hebben om het buitenspelen laagdrempeliger te maken 😉 , want mijn klauterkabouter op het balkon is geen succes.

Lees ook: buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Het meest populaire buitenspeelgoed merk

Er zijn een aantal merken die erg populair zijn als het om buitenspeelgoed gaat. Little Tikes wordt heel erg veel genoemd. De watertafel, het luchtkussen (!) en nog diverse items van Little Tikes waren zeer geliefd. Zelf heb ik een driewieler van dit merk, en het is lekker stevig, plus het ding kan meegroeien waardoor het langer te gebruiken is. De watertafel vind ik er ook zo leuk uit zien!

Tip: Een groot aanbod van Little Tikes vind je online.

buitenspeelgoed watertafel

Winactie

Om dit artikel nóg net wat leuker te maken mogen wij van Little Tikes onderstaande watertafel weggeven! Lekker met dit weer! Laat ons weten wie je hier graag blij mee wil maken in een reactie hieronder en wat jouw eigen favoriete buitenspeelgoed is. De actie loopt tot 30 juni 2017!

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

136 gedachten over “Populair buitenspeelgoed, de top 10 voor alle leeftijden”

 1. Wij zitten heel graag in de nestschommel, heerlijk genieten met lekker weer!

  Ik maak graag kans op de watertafel voor onze kleine meid en haar neef, kunnen ze samen heerlijk spelen op ons balkon met warm weer, want een zwembad gaat niet lukken!

 2. Wat een gave actie ❤️! Ik zou mijn neefjes Puck van 3 jaar en Quin van 1 jaar hier heel blij mee maken. Ze zijn allebei gek op water en buitenspelen. Hopelijk kan ik een coole tante zijn en hun hiermee verrassen.

 3. Wauw wat een geweldige winactie. Daar kan ik mijn neefje heel erg blij mee maken. Ik had vroeger zelf een waterbaan met bootjes er in en vond dat helemaal geweldig in de zomer.

 4. Wat een gave winactie. Hier maken we onze dochter heel erg blij mee en als haar 2 nichtjes op bezoek komen hun ook. Mijn dochter houdt van water en kan hier zeker urenlang mee spelen. Wat by haar ook favoriet is de glijbaan en het speelhuisje. En met een gieter de planten water geven is ook erg leuk om te doen.

 5. Avatar foto
  floor verseveldt

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Op het moment is de gieter bij ons favoriet als buiten speelgoed. Maar natuurlijk wel het liefst met water erin.

 6. Avatar foto
  Albertha Lanting Brontsema

  Voor mn nieuwe buurjongetjes van 4 en 2 jaar die zijn altijd buiten aan het spelen , zou hun graag willen verassen

 7. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje! Hij speelt momenteel het meest met zijn zandbak en loopfietsje. Maar met water spelen vind hij helemaal geweldig. Ik zou hem dus graag bijmaken met deze mooie watertafel 🙂

 8. Ik zou mijn vriend en zijn dochtertje blij willen maken. Zij is nu 5 jaar en na de scheiding van haar vader en moeder is er veel speelgoed verdeeld, ze mag niet klagen maar de leuke dingen zijn nu weer net bij dr moeder. Ik zou deze haar graag cadeau willen doen!

 9. Avatar foto
  I. Oudshoorn

  Wat een super leuke winactie! Graag doe ik mee voor de peuters op mijn werk (peuterspeelzaal) Onze peuters zijn graag en veel buiten in de weer met water, zand, fietsjes en trekkers. Deze gave watertafel zou een leuke aanvulling zijn op ons pleintje

 10. Avatar foto
  Manon Hoogendoorn

  Ik doe graag een poging om te winnen. De watertafel staat al lang op mijn verlanglijstje voor de dames (1.5 en 4). Nu is de zandbak bij de jongste favoriet en de oudste is gek op het maken van heksensoepjes maken met alles wat los en vast in de tuin aanwezig is. #hooptewinnen

 11. Onze jongens van 3 en 6 zouden héél blij worden van deze watertafel. Mijn favoriete buitenspeelgoed is een schommel, het blijft leuk!

 12. Dit zal onze zoon fantastisch vinden. Hij is gek op kliederen met water. Verder is zijn loopfiets echt favoriet, een echt buitenkind.

 13. Oohh wat zou dit leuk zijn voor ons zoontje van bijna 2 kan hij heerlijk buitenspelen op het balkon in tegenstelling tot badderen zou hij dit zeker wel leuk vinden ? En straks voor ons meisje die wij verwachten in augustus kunnen ze lekker samen spelen hoe leuk ??

 14. Avatar foto
  Dionne van der Kooij

  Bij onze tweeling van 19 maanden en ook onze oudste van 6 is alles met water favoriet. Ook de fietsjes en zandbak zijn niet weg te denken uit onze tuin! Helaas is bij ons tijdens onze verhuizing de watertafel gestolen, waardoor we 3 verdrietige kindjes hadden. Het zou super zijn als ik ze met deze mooie tafel kan verrassen zo vlak voor de vakantie begint!

 15. Avatar foto
  Claudia Diependaal

  Wat een leuke water tafel is dit zeg. Ik doe heel erg graag mee! Onze kleinkinderen zullen het geweldig vinden. Nu maar hard duimen.

 16. Avatar foto
  Lynn Mahieu

  Mooi overzichtje met een mooie winactie! Ik zou de tafel graag winnen voor mijn kleine spruit. Eens ze er hier uitgegroeid zijn kan ik het dan meenemen naar de creche waar ik werk waardoor er uiteindelijk heeeel veel kindjes van kunnen genieten. 😉

 17. Avatar foto
  Caroline Minderhoud

  Wow, wat een super gave actie, deze zou ik echt graag winnen voor mijn twee zoontjes ? ? die super graag aan zee spelen maar dat kan niet altijd.

 18. Wij hebben geen tuin, wel een klein balkon. Deze watertafel zou geweldig voor ons zoontje zijn. Een paar weken geleden waren wij op vakantie naar Ameland. Familie van ons was er ook en die heeft daar een watertafel. Hier heeft mijn zoontje vervolgens uren mee gespeeld. Volgens mij heb ik hem nog nooit eerder zoveel plezier zien maken. Ik denk dat de watertafel dus ook veruit zijn favoriete buitenspeelgoed is. Nu maar heel hard duimen.

 19. Heel gaaf die watertafel, ik doe graag mee voor onze kleine meid! Hier zijn simpele bekertjes en een bak water favoriet. Oneindig het water overgieten. Heerlijk vind ze dat! En ik vind het heerlijk om te zien!?

 20. Wat gaaf voor mijn zoontje Dex zeg. Gek op water zoals ieder kind natuurlijk. Dex net grote broer geworden dus heeft wel een mooi cadeau verdiend :). Ik ga hard duimen dat ik win en voor zonneschijn

 21. Wat een geweldige winactie! Hier is en blijft water toch wel favoriet. Met een kwast om de schutting te verven, of in een emmer om de vieze speelgoedauto’s schoon te maken, of bij de zandbak om modder te maken of om gewoon lekker zelf in te plonsen. Ik doe dan ook heel graag mee voor deze megatoffe tafel

 22. Avatar foto
  Marloes Wognum

  Wauw!! Dat is echt een leuke winactie!!
  Mijn dochtertje schommelt nu het liefste.. en als het warm is ligt ze de hele dag in het zwembadje met haar popjes en bootjes.
  Zo’n watertafel zal ze echt geweldig vinden! En het mooie is zij zal er niet alleen mee spelen.. Wij hebben hiervoor op een stukje gras van de gemeente zelf een speeltuintje gemaakt voor de kindjes. Daar zal hij bij komen te staan zodat de buurtkindjes er ook van kunnen genieten!

 23. Nu hebben we een iniminie zwembadje op het balkon omdat we weinig plaats hebben, maar dat mag de pret niet drukken ( vooral niet met het warme weer).
  Aanstaande zaterdag is ze jarig en aangezien deze leuke speeltafel zeker spelplezier garandeert! Dit zou een gave verrassing zijn ( voor zowel mama als de kleine meid! ?)

 24. Thuis hebben ze een schommel, de fietsjes, het badje en waterpistooltjes. Bij mij hebben ze “rommeltjes” meestal spelen ze met iets van plastic wat ik vind. Mooie watertafel voor bij de bonusoma waar ze graag zijn…. Of toch lekker voor bij mama in de tuin die zo hard werken moet? Zou zo tof zijn!

 25. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Ik wil dit graag winnen voor mijn zoontje zodat hij mijn kranen eens met rust laat want hij houdt erg veel om met water te spelen vooral uit de kranen. Maar met buiten spelen doet hij graag bellen blazen, in de zandbak spelen en van de glijbaan af glijden.

 26. Wat een leuke prijs! Voor onze zoon zijn we al een tijdje aan het sparen voor een watertafel. Lekker spelen met water, heerlijk toch! Het favoriete buitenspeelgoed is een trampoline maar die past helaas niet zo bij iedereen in de tuin, en het is best een beetje eng toch wel. Spelen met water in zo’n mooie tafel is top en we doen dan ook graag mee voor deze leuke vrolijke tafel

 27. Avatar foto
  Sophia Grootjans

  Het zwembad en de glijbaan zijn hier favoriet. Deze leuke watertafel zouden mijn meiden zeker heel leuk vinden, Daar kunnen ze nog een aantal zomers veel avonturen mee beleven

 28. Zou hem graag voor ons zoontje zijn verjaardag over 6 weken willen winnen. Ook zijn grote zus zal dit nog erg leuk vinden.
  Favoriete buitenspeelgoed vind ik alles wat met water of zand te maken heeft… kids vermaken zich hier altijd zo goed mee en kunnen lekker hun fantasie erin kwijt!

 29. Lekker kliederen met water, Dean zit het liefst de hele dag in bad ? Deze water tafel zou dan echt ideaal zijn voor hem!

 30. Avatar foto
  Michael noo

  Met deze leuke frisse prijs zou ik graag mijn dochters blij maken!! Die houden wel van spelen klieren met water!

 31. Hier is toch echt de zandbak nummer 1! Terwijl met die hitte een simpele emmer water ook helemaal de bom is!

  Ik zou de water tafel aan Ot geven. Echt een jongen die van zand en water de perfecte moddertaartjes kan maken! En het totaal niet erg vind nat en vies te worden

 32. Super leuk vind ik deze watertafel! Mijn zoontje Teun van anderhalf zou dit toch zo geweldig vinden! Hij is helemaal gek op water en sproeiers. Dan giert hij het uit. Wij hebben hier een niet al te grote straat dus zou deze heel graag willen winnen voor hem. Heb deze watertafel al paar keer aan mijn partner laten zien maar hij vind het jammer genoeg niet nodig… Onze favoriete bezigheid is gewoon met een emmertje water en wat bekertjes. Fingercrossed hier!

 33. Gaaaff! Ik doe graag mee voor mijn petekindje. Ze wordt deze zomer 2 jaar en is dol op buitenspelen. Ze houdt van dingen ontdekken, klimmen en klauteren. Deze watertafel zou echt wat voor haar zijn! Ik duim hard dat ze wint!

 34. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam, ze is gek op haar zandbak.
  Erg leuke win actie, ik doe graag voor haar mee !!.

  Groetjes Anneliese de Waal

 35. Voor mijn zoontje tygo van 2 jaar
  Hij is gek op water als hij zijn grote broer van 4 naar school brengt gaan alle kranen aan bij de wc.. wat zijn lievelings speelgoed is zijn auto’s

 36. Bente (bijna 2) heeft niet één favoriet, zij heeft gewoon iedere dag een andere favoriet! De schommel kan ze soms echt tijden in zitten, de dag erna is het de glijbaan waar ze uren op speelt en weer een andere keer is het de zandbak! Mijn schoonzusje is bijna uitgerekend en ik heb nog steeds geen leuk kraamcadeau, dus ik zou dit cadeau heel graag voor haar willen winnen (ook omdat mijn schoonzusje heel vaak oppast op haar vier kleine nichtjes!).

 37. De zandbak is hier favoriet! Lekker samen met alle schepjes, harkjes, emmers, vormpjes en gieters vol water kliederen! Heerlijk! Er worden taarten gemaakt en aan het einde van ons grasveldje is de jamwinkel… (prachtig, die fantasie! 😀 )
  Een paar mooie windmolentjes erbij, de kat ligt lekker op het zandbakbankje toe te kijken en drinkt water uit een zandkasteelvormpje… die de meiden enthousiast voor haar vullen met hun gietertjes. Mama doet soms aan (mega)bellenblazen… Feest!

 38. Superleuk voor onze kleinzoon. Vroeger vond ik kliederen met water helemaal geweldig. Deze prachtige tafel zal hem zeker inspireren en oma en opa doen graag me.

 39. Mijn zoontje en dochtertje spelen nu gewoon met een teiltje, wat emmertjes en een gietertje in de tuin, wat water erin en helemaal leuk maar deze watertafel zou wel een echte upgrade zijn en zouden ze ontzettend blij meezijn.

 40. Avatar foto
  Elles Heiner

  Het favoriete buiten speelgoed blijft de houten treinbaan van Thomas de trein. Lekker op een groot kleed de baan neerleggen en spelen maar…. Al moet ik er wel bij zeggen dat de houten treinbaan ook binnen favoriet is. Hij heeft het echt gevonden en is er uren zoet mee.

 41. Avatar foto
  Nienke Beer Salimans

  Voor mijn kleine waterrat is zijn opblaasbad veruit favoriet. Lekker spetteren en kliederen in het water. Dus zo’n watertafel zal vast goed in de smaak vallen

 42. Mijn eigen favoriete buitenspeelgoed kost niet veel, maar is wel het liefste waar ik mee ‘speel’. Zodra ik de bellenblaas uit de kast pak, gaat mijn kleine man helemaal uit zijn dak, hij heeft zoveel plezier met de bellen, dit zijn voor mij de momenten die pas echt tellen! Van de Little Tikes watertafel zou dit lieve ventje ook erg genieten, hiervan zou ik ook wel eens vol kunnen schieten! 😉

 43. Ik zou graag mijn dochter willen blij maken met de watertafel . Ze is gek op de schommel en de zandbak, lekker spelen en kliederen. De wastafel zou ze daarom ook helemaal geweldig vinden. Heerlijk nu met dit weer om veel buiten te spelen.

 44. Heel graag voor mijn allerliefste nichtje! Die kan zo heerlijk rommelen met water! Ik denk dat ik het allermooiste cadeau heb voor haar verjaardag als ik deze win voor haar!! 🙂

 45. Hartstikke leuk voor mijn buurjongetje en buurmeisje. Ze spelen elke dag buiten en vinden het heerlijk om te spelen en kliederen met water.

 46. Avatar foto
  Elke Heijns

  Hier zou ik mijn zoon en dochter ontzettend blij mee maken. Als het droog is, krijgen we al de vraag of er met water gespeeld mag worden.

 47. Avatar foto
  Marian van Trigt

  Voor Philein 5 jaar en Elle 4 jaar, zijn wat meer thuis, omdat we ook Rijk hebben van 7 maanden. Dit is wel leuk als heet mooi weer is om ook waterspeeltafel te hebben.

 48. Wat grappig, mijn zoontje doet met de stretcher precies hetzelfde, hij gebruikt hem als racebaan voor zijn auto’s en ik mag er niet meer op… Helaas hebben niet zo’n hele grote tuin, dus een trampoline wordt ‘m niet. Een watertafel daarentegen moet lukken 😉 Vorig weekend waren we bij vrienden die ook een watertafel hadden en hij vond het helemaal geweldig. Wat een verrassing zou het zijn als ik deze binnenkort voor hem klaar kan zetten!

 49. De bekende groene schildpad zandbak van Little Tikes is hier veruit favoriet! Hij is lekker stevig, heeft 2 zitjes als poten en de deksel dekt de zandbak goed af zodat er geen viezigheid bij komt, ideaal! Naast het plezier wat ze hier thuis met zand hebben door Little Tikes zou wat extra waterpret met deze leuke watertafel een welkome verfrissing zijn met dit weer!

 50. Ik doe graag mee voor mijn jongste twee kleinkinderen. Lekker met water knoeien is wat ze leuk vinden.
  Thuis heb ik voor hen een groot zwembad( zelf opzetten) voor de groten en voor de kleintjes een zandbak en een klein zwembadje .
  Er wordt de hele zomer, bij mooi weer, gebruik van gemaakt.
  Het is altijd dolle pret bij ons in de tuin.
  Ik waag graag een kansje en volg je op Bloglovin.

 51. Hoi Sophie. Wat heb je een prachtige taak om een watertafel van Little Tikes weg te geven Bedsnkt jullie beide
  Ik doe mee voor mijn buurjongen van bijna drie. Hij speelt nog achter een hek. Onder begeleid naar de dieren weide of naar het speeltuin. Als het iets minder mooi weer is , kun je het vullen metzand.
  Mijn favoriete speelgoed buiten was toch wel mijn poppen kinderwagen en m n touwtje spring.
  Met meerdere buurt kinderen gingen we boogje draaien en liedjes er bij zingen. Tot we er schor van werden. Ik mis dat wel in de straatbeeld. Maar DAT ze buiten spelen is wel het aller belangrijkste. Zet hem op kinderen. Verstoppertje spelen vond ik ook leuk. Even de stembanden rust gunnen

 52. mijn dochtertje wilt met dit weer elke dag buiten spelen! En dan het liefst de hele dag met water. Een zwembadje om mee te spelen vind ik maar gevaarlijk… maar een emmertje vind ik maar saai voor der. Dus zo’n speelwatertafel zou helemaal geweldig zijn!

 53. Ik zou mijn zoontje enorm blij kunnen maken met zo’n watertafel, dus doe graag mee aan de winactie.
  Mijn zoontje zijn favoriete buitenspeelgoed is water (trouwens ook binnenspeelgoed, maar dat vinden papa en mama niet goed)
  Hij speelt tegenwoordig graag met de tuinslag, gieter, plantenspuit, emmer, badje. Eigenlijk alles wat met water te maken heeft. Na een half uur is hij dan ook kleddernat. Wij zijn dus heel blij dat het weer zo mooi weer is

 54. Veel speelgoed uit het lijstje is behoorlijk tijdloos, vroeger was ik ook dol op schommelen en stoepkrijten. Zo’n watertafel hadden we toen nog niet. Wat leuk zeg! Hier helaas nog geen eigen kindje maar wel regelmatig kinderen van vrienden over de vloer en sindskort een neefje. Speelgoed bij anderen is soms nog leuker dan je eigen speelgoed. Wat zou het leuk zijn voor al die kinderen die bij ons over de vloer komen om met zo’n mooie watertafel te spelen. En stiekem vind ik dat zelf ook heel lekker met dit warme weer ?

 55. Avatar foto
  Karin Noordzij

  Ik zou dit mijn twee kleindochters van 4 en 2 jaar willen schenken, omdat hun tuin kortgeleden afgebrand is en daarmee ook al hun buitenspeelgoed.

 56. Wauw die is supergaaf zeg. Wat een prachtige watertafel. Het is toch heerlijk om met dit weer lekker met de watertafel te spelen.

  Onze piratenwatertafel heeft de verhuizing vorig jaar niet overleefd, dus ik ga heel hard duimen dat ik deze win; nieuw huis / nieuwe tuin en hopelijk nieuw buitenspeelgoed!

  Liefs melissa

 57. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  het zwembadje is op dit moment favoriet alhoewel mijn kleindochter ook van haar zandbak gebiet
  de watertafel zou een hele mooie aanvulling voor kleindochter lise en kleinzoon quinn zijn, ik ga #duimen

 58. Ooooh, wat een leuke winactie! Deze tafel staat al een tijd op het verlanglijstje voor mijn kleine nichtje! Hij is lekker veilig (ze is pas anderhalf) maar het is toch heerlijk spelen met water, en er valt van alles te ontdekken en doen! Ze heeft nu wel een los mollentje voor zand en/of water, maar deze valt steeds om of een van de wieltjes werkt niet
  :-((.
  Het favoriete buitenspeelgoed op het moment zijn het simpele kruidvat badje, de hondenbak, de kiepwagen, en een waterflesje van de supermarkt. Eigenlijk alles wat maar een beetje met water te doen heeft of waar water in kan. Oh ja, en de zandbak, het fijnst als het ingeregend heeft en het een bak modder is ;-)).

 59. Ik zou de watertafel aan mijn zoontje van bijna 3 gunnen. Hij doet super zijn best om zindelijk te worden en weet dat hij dan uit de grabbelmand een kadootje mag hebben. Hij roept altijd piepklein kado? Een groot kado als deze watertafel zou helemaal het einde zijn… ik zie al zo z’n blij gezichtje voor me … Ik doe daarom erg graag mee

 60. Avatar foto
  Yvonne nijmeijer

  Ik zou mijn zoon (4) en dochter (3) hier blij mee maken. Ze spelen het liefst buiten met water, auto’s, en zo’n plastic ding waarin je een balletje weg kan schieten en dan moet de ander hem vangen. Vooral mijn zoon doet dat erg graag. De trampoline springen ze ook heel graag op. Oh en bellenblazen is ook erg populair de laatste dagen.
  Er is zoveel wat ze echt leuk vinden. Het zijn ook echte buitenkinderen.

 61. Avatar foto
  Mira Schuttevaar

  Ik zal mijn 2 zoontjes er blij mee maken! Oudste zoons (3,5) favoriete buitenspeelgoed is momenteel zijn fiets, omdat hij sinds vorige week zonder zijwieltjes kan fietsen. Jongste zoons (1) favoriete buitenspeelgoed is het zwembad. Lekker spelen met water. Ik denk dat ze de watertafel allebei geweldig zullen vinden!

 62. Avatar foto
  Anja schaap

  Heerlijk speelgoed voor mijn gast en kleinkinderen. Als gastouder en oma is er altijd wel een kind die er mee wilt spelen. Ons favoriet buitenspeelgoed is toch wel de schommel en glijbaan in de speeltuin, en natuurlijk alles wat rijd zoals de fiets,step en trekker.

 63. Avatar foto
  Kelly Aarts

  Leuk voor mijn jongste dochter, die heerlijk houdt van kliederen met water.
  De top 3 van speelgoed van onze kinderen:
  1. Trampoline
  2. Kukelrek
  3. Stoepkrijt (of STOFkrijten, zoals de kinderen het zelf zeggen, hihi)

 64. Avatar foto
  sylvana van der pijl

  Graag zou ik mn nichtje angela hier blij mee maken omdat ze dol is op buiten spelen en dol op water.
  Het perfecte speelgoed voor haar 😀
  Mijn favoriete speelgoed was touwtje springen, de hinkelbaan en in het schelpenzwembad.. ik was altijd heel graag buiten.

 65. De gieter is hier favoriet bij mijn zoon. Al heeft hij alles wat hierboven beschreven staat….. is hij uren zoet met zijn “gie-taaaar” en een emmer water. Ook makkelijk voor ons….alle plantjes krijgen voldoende water.
  Wat een rijkdom

 66. Oh met dit warme weer wil je toch niks liever dan met water spelen?
  Ik zou mijn dochtertje hier onzettend blij en zonnig mee maken:)haar broertje al is die ouder doet natuurlijk stiekem ook mee, en ons nichtje die bij ons komt spelen kan dan ook gaar hart op halen:) WoW wat een te gekke winactie! Laat de zon maar stralen:)

 67. Leuk ons zoontje wordt volgende weel 2. En hij is dol op zand en water. Hij gaat vast uit zijn dak als deze tafel in de tuin staat.

 68. Ik zou graag ons dochtertje Nina blij maken met deze leuke waterspeeltafel! 😀 Zij speelt het liefst buiten en dan nog het liefst in de zandbak in combinatie met water 😉

 69. Super leuk dat jullie deze weg mogen geven! Zou helemaal leuk zijn voor mijn dochter, we verhuizen deze week voor een paar maanden naar mijn ouders waar ze geen echte tuin hebben dus dir zou super zijn om mee te spelen deze zomer!

 70. Avatar foto
  Alyt van der Heide

  Eindelijk weer buiten speelweer. Was er wel aan toe en de (gast)kinderen ook. Heb zelf 2 meiden van 4 en 7 en 6 gastkindjes in de leeftijd 1 tot 7 jaar. Voor hen doe ik mee. Ons favoriet buitenspeelgoed is: kwast en beker water. De kinderen kunen uren schilderen. Maar ook de kleden doe het hier goed. Hutjes bouwen. En sinds kort hebben we een speelhuisje. Och wat vinden ze het leuk!

 71. Avatar foto
  Anouk Nijmeijer

  Buitenspelen doen we hier elke dag. Zelfs in de regen (of juist in de regen) heerlijk met water spelen. Op de trampoline springen waar dan altijd wel een enorme laag water onder ligt.
  In de zomer staat er altijd wel een klein of wat groter bakje water buiten. Een watertafel zouden ze geweldig vinden

 72. Oh wat supergaaf! Heel graag. Ik heb net waterballen gemaakt van sponsjes en vaatdoek. Een emmer met water neergezet, dan gaan we overgooien en proberen te vangen van de waterballen. Proberen in een emmer te gooien. Met stoepkrijt punten opgeschreven en kijken of we ze daarop kunnen gooien. Water is altijd goed met kinderen he?
  Ik ga duimen voor onze 3 kindjes

 73. De zandbak is hier echt favoriet en nu natuurlijk het zwembadje
  Die watertafel is ook erg gaaf! Dus ik doe heel graag mee!

 74. Oeh die watertafel staat hoog op mijn lijstje. Mijn dochtertje van 8 maanden is er nu nog net iets te klein voor maar ik zou het graag voor haar winnen. Water vindt ze super, het babyzwembadje is hier favoriet net als de douche, waar ze veel moeite doet om de water stralen te pakken haha.

 75. Hele mooie watertafel zeg, mijn zoontjes hebben hem ook gezien online en wilden hem toen gelijk al hebben!
  Ik had ook mee gedaan met de poll waar ik de zandbak had aangegeven als favo buitenspeelgoed.ondertussen is nu de zandbak gesneuveld en kunnen we hem ook niet meer gebruiken met water.dus een mooie watertafel zou heel goed gebruikt worden met dit mooie weer!

 76. Jaaa voor mijn kleine waterprinsesje Jazlynn, ze kan net staan en vind water helemaal het einde !
  Maar toch staat er nog 1 ding boven water en dat is de loopfiets zeker weten, zowel nummer 1 voor mama als voor de kleine ?..

 77. Avatar foto
  Anke Boonen

  Wat een supergave watertafel.
  Deze zou perfect zijn voor ons zoontje Cas en ik doe dan ook graag mee?

 78. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  De top 10 is zeker herkenbaar met voor mijn zoon de bal op plek 1, en mijn dochtertje haar step op plek 1.
  Zelf vind ik zo’n waterbaan of zo’n waterspeeltafel erg leuk.
  Die van Little Tikes die wordt weggeven is heel erg gaaf! Ik mag van de kinderen vast meespelen, mocht ik deze geweldige leuke waterspeeltafel voor ze winnen!

  (idee van die stretcher als auto-racebaan erg inventief bedacht, leuk hoe kinderen zich dat zelf bedenken)

 79. O wow wat sperleuk, zo,n watertafel hebben we nog niet. Zag wel heel wat bekends in jou lijstje voorkomne, de schommel en trampoline zijn hier ook favoriet. Ik denk dat ik mijn zoontje heel blij ga maken met deze gave watertafel

 80. Deze watertafel zou perfect zijn voor mijn dochters van drie en anderhalf jaar oud. Ze kunnen zo heerlijk, gezellig samen met water kliederen als ik een emmer neerzet of het zwembadje op heb staan. Deze watertafel zullen ze helemaal te gek vinden, daar ben ik van overtuigd!

 81. Onze kleine man wordt morgen 1 en op dit moment is een heerlijk zacht kleed met diverse speeltjes iets waar hij zich (nog) mee kan vermaken. Dat duurt niet lang meer, want hij begint de wereld om zich heen steeds meer te ontdekken! Water is sowieso topfavoriet, dus met zo’n prachtige watertafel gaan we hem heel erg veel plezier doen!

 82. Wat een leuke watertafel! Een mooi cadeau voor een vriendin die het goed kan gebruiken.
  Met dit warme weer is een badje met daarin ook nog waterballonnen dolle pret!

 83. Avatar foto
  Marianne Jansen

  Super leuk om te hebben en met onze eigen kinderen en oppas kinderen mee te spelen. We hebben nog geen tafel gehad, dus extra leuk om met dit mooie warme weer iets anders met water te hebben!!!

 84. Avatar foto
  Sharon de Ridder

  Wat een toffe tafel! Daar maak ik mijn kindjes erg blij mee! Hier is krijten altijd een goed idee; zo worden er hele kastelen gemaakt in onze tuin 🙂 Ook fietsen en steppen rond het blok zijn populair.

 85. Met twee bengels/piraten/tarzan-en in huis wordt er veel buitengespeeld! Veel uit de top 10 is herkenbaar maar zo’n mooie watertafel – hadden papa en mama het toevallig net gisteren over – hebben we nog niet!
  Hier is vooral de loopfiets favoriet maar ook wordt er graag met emmertjes water en zand gekliederd. En de jongste is gek op bellenblaas en stoepkrijt (eten… oeps). Wat zouden ze blij worden van zo’n mooie tafel en daar samen een lol van hebben! (En papa en mama dus ook ?)

 86. Wat zou het leuk zijn als we de watertafel winnen voor onze dochter die 5 juli 6 jaar wordt.
  Ze is dol op water, net als haar broertje.
  We hebben een hele kleine tuin dus kunnen niet veel kwijt dus de watertafel zou heel welkom zijn.
  Het favoriete buitenspeelgoed is hier toch wel zand met een paar schepjes en emmers.

 87. Super super winactie! Gisteren nog gekeken om deze aan t schaffen voor ons dochtertje Floortje! Hij was alleen iets boven het budget, wat zou het gaaf zijn als we deze kunnen winnen! Op het moment zwanger van ons 2e kindje en door bekkenklachten veel aan huis gebonden. Zo kan ze zich met het warme weer heerlijk uitleven in de tuin!

 88. Avatar foto
  Nelleke Krol

  Deze zou ik graag willen winnen voor in de tuin bij mijn ouders want daar speelt mijn dochter samen met neefjes en nichtjes heel wat af. Grote favoriet buiten is de glijbaan en de zandbak.

 89. Mijn zoontje Yward zou het helemaal geweldig vinden… op dit moment is de waterbak van Meike ( de hond ) niet veilig voor onze kleine vriend :)… verder is bij ons de bal een groot favoriet!!

 90. Ohhh wat zouden ons zoontje en dochtertje dat geweldig vinden! Ze zijn helemaal gek op spelen met water. Straks hebben ze er een broertje of zusje bij, die zou het vast ook leuk vinden.

 91. Super leuk voor ons dochtertje Bo die volgende week 4 wordt! Ze is gek op water en komend weekend verhuizen we eindelijk naar een huis met een tuin waar plek is voor dit soort speelgoed! Daarbij is ze een echte waterrat dus blijer kunnen we haar niet maken 😉

 92. Ik wil graag de watertafel winnen voor mijn zoontje. Op dit moment speelt hij het liefst bouwvakker met pionnetjes en een schep met kruiwagen. Uren kan hij zogenaamd iets bouwen en soms iets te enthousiast in het bloemenperkje graven

 93. Avatar foto
  Wendy Goverde

  Ik herken me helemaal in de top 10 , althans ik zie het bij de kinderen! 😉
  Maar wat een leuk ding die watertafel!! Onze zoon is van 2jan en dan vind je dit dus nog niet in de winkels,dit mogen winnen voor hem zou zo tof zijn!! Hij speelt zo graag met water…

 94. Avatar foto
  Khatidja Tjon-Atsoi

  Een buitenspelboek. Deze heb ik gemaakt met allerlei oude spellen die ik vroeger speelde als “ik verklaar de oorlog” of “meisjes-jongens-dieren-landen”. Ik speel het spel wel een aantal keer met ze. Nu spelen ze regelmatig “ik verklaar de oorlog”. Ik hoef dan geen spellen voor ze te bedenken, maar er liggen gewoon genoeg ideeen klaar.

 95. De zandbak en de fiets is hier erg populair…maar geregeld word er stiekem water getapt uit de regenton om mee te spelen en kliederen en aangezien dat niet mag zou de watertsfel Idejaal zijn en kunnen ze hier veel plezier mee hebben!

 96. De watertafel zal zijn voor mijn dochtertje van 16 mnd.. Zij vindt het heerlijk om lekker met water te knoeien! Zo kan ze lekker staan bij het spelen met water gezien zij het gras nog niet altijd fijn vindt om op te zitten!
  Het favoriete buitenspeelgoed van mijn dochtertje is de zandbak.. Lekker scheppen! Erg leuk om te zien hoe verbaasd ze soms is dat zij het zand in het emmertje schept en dat die dan vol is. Zo trots als een pauw is ze dan!

 97. oh gaaf, water doet het altijd goed;)
  Voor mijn zoontje die zou het geweldig vinden!
  En onze top 1 is toch wel de PlasmaCar…

 98. Voor mijn zus en mijn neefje. Ze hebben een vrij kleine tuin en een bad vullen met water is super onhandig. Ze verdient het omdqt ze het zo onwijs goed doet als alleenetaande moeder

  Mijn favoriete speelgoed: de glijbaan

 99. Voor mijn 2 zoontjes voor de aanstaande modderdag! Idd zand en waterspeelgoed favoriet (En zeker ook van luttel tikes maar in het lijstje mis ik een speelhuisje!!!
  Dat blijft ook in de top van speelgoed!

 100. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  het zwembad is tot nu toe favoriet maar ik weet zeker dat mijn kleindochter helemaal geniet als ze deze coole watertafel ziet

 101. Avatar foto
  Evy Goessen

  Wat schrijf je weer een heerlijke nuttige blog! Ik doe graag mee voor onze dochter! Ze is in de winter geboren en vind de warmte maar niks. Ze wordt daarom extra blij als ze lekker met water mag spetteren om af te koelen! 🙂

 102. Voor onze jongste zoon! Zijn broers zijn al ouder en spelen ook veel buiten de tuin met vriendjes en gaan al naar school. Zo kan hij lekker alleen kliederen met water.

 103. We wonen bijna in een speeltuin en hebben voor ons huis allerlei zandbak speelgoed die alle kindertjes mogen gebruiken. Zo’n watertafel zou super zijn om al die kinderen nog blijer te maken, lekker kliederen in de zandbak met zo’n watertafel.

 104. O wow wat een gave winactie! Ik doe graag mee voor mijn zoontjes. We hadden een piraten watertafel maar die is helaas lek. Dus ik doe graag mee!

  Mijn zoontjes hun favoriete buitenspeelgoed is de waterplay! Echt al een paar zomers een enorm succes!

 105. Avatar foto
  Samantha de Weerd

  Op dit moment is ons zwembadje wel echt een grote favoriet! Niet zo gek met de hitte natuurlijk 😉 doe graag mee voor mijn moeder voor deze leuke water tafel. Zij is gastouder en er zijn ook kindjes die nog iets te klein zijn voor het zwembadje. Zo kunnen ze met zn allen toch nog lekker met water spelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven