Populaire hondennamen van 2019 op een rijtje

Aan het einde van het jaar worden er altijd een hoop lijstjes gemaakt. Verlanglijstjes, boodschappenlijstjes… Maar natuurlijk vooral ook jaaroverzichten. En daar komt bij deze nog een lijstje bij: dat van de populaire hondennamen van 2019. Hebben jullie dit jaar gezinsuitbreiding gehad in de vorm van een trouwe viervoeter? Of staat dat toevallig voor 2020 op het programma? Dan kán je even kijken of ‘jullie naam’ er tussen staat, of inspiratie opdoen. Of juist heel bewust kiezen voor een naam die níet in het lijstje staat, dat kan natuurlijk ook!

Geef jij je hond een populaire naam of liever niet?

Net als we dat bij onze kinderen doen geven we onze huisdieren een naam. En dus komt er aan het einde van het jaar niet alleen een lijstje met populaire babynamen uit, maar ook een lijstje met de populairste hondennamen. Is er dat jaar weer een leuke hondenfilm uitgekomen, dan reken maar dat de naam van de hoofd-hond razend populair wordt. Maar bij zulke lijstjes is altijd de vraag: wil je dat de naam die jullie hebben gekozen in zo’n lijstje voorkomt? Of kies je juist liever voor een naam die minder vaak wordt geroepen?

Hoe dan ook: ga je een gezinshond kopen dan zal je het beestje in ieder geval bij de naam moeten noemen. Niet alleen omdat dat best wel handig is (zeker als ze ook nog luisteren als je ze roept)… Maar ook omdat het vanaf volgend jaar verplicht is om een hondenpaspoort te hebben. En daar moet natuurlijk wel een naam op komen te staan! Maar hoe kies je nou een naam voor je hond? Je kán er het lijstje met populaire hondennamen van 2019 even op naslaan. Dus neem een lekkere kop thee met een koek (en een hondenkoekje voor je schat), en ga er maar eens goed voor zitten.

Populaire hondennamen van 2019

Het zou zomaar kunnen dat als je volgend jaar ‘jouw Max’ roept, het hele uitlaatveld op je afgestormd komt. Max is namelijk dé nummer 1 onder de populaire hondennamen van 2019 geworden. Hieronder vind je de rest van de lijst:

  1. Max
  2. Luna
  3. Lola
  4. Bella
  5. Pip
  6. Bobby
  7. Charlie
  8. Tommy
  9. Bo
  10. Cooper

Hoe kies je de naam voor je hond?

Vind jij het leuk om een van de populaire hondennamen aan je viervoeter te geven? Dan is het slechts nog een kwestie van kiezen. Hoe hebben jullie je hond, of andere huisdier, een naam gegeven? En hoe ben je er bij gekomen? Wij zijn benieuwd!

Ik kan je nog wel even verklappen dat de hond van Joyce ‘Ca$h’ heet. Hoe ze daarbij gekomen zijn? Hij was nogal duur 😉 .

 

1 gedachte over “Populaire hondennamen van 2019 op een rijtje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven