Portobello’s met geitenkaas uit de slowcooker

Drukke dagen vragen om slimme oplossingen in de keuken, en deze portobello’s met geitenkaas uit de slowcooker zijn daar een perfect voorbeeld van. Terwijl jij je bezighoudt met werk, gezin en alles wat er tussendoor komt, doet de slowcooker het zware werk voor je.

Binnen 25 minuten heb je alles voorbereid en daarna is het een kwestie van wachten terwijl de smaken zich langzaam ontwikkelen. Geen stress, geen gedoe – en aan het eind van de dag staat er een heerlijke, smaakvolle maaltijd op tafel. Portobello’s met geitenkaas is zo’n combinatie waar je niet snel op uitgekeken raakt.

portobello's met geitenkaas slowcooker recept

Waarom portobello’s met geitenkaas een topcombinatie is

De stevige structuur van portobello’s maakt ze ideaal om te vullen en langzaam te garen. In dit recept worden ze gecombineerd met romige geitenkaas, zoete honing en de kruidige smaak van rozemarijn. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen hartig en zoet. De toevoeging van cherrytomaatjes en rode paprika geeft een fris contrast, terwijl de walnoten zorgen voor een lekkere crunch. Een simpel gerecht dat door de langzame garing nóg smaakvoller wordt!

Ingrediënten

  • 4 portebello’s
  • 2 rode uien
  • 125-150 gram geitenkaas
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode paprika’s
  • 3 takjes rozemarijn
  • 10 walnoten
  • 750 gram aardappelen
  • 4 tl honing
  • 3 el balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van de portobello’s met geitenkaas uit de slowcooker

Om deze heerlijke portobello’s met geitenkaas te maken, begin je met de aardappelen. Schil ze en snijd ze in kleinere partjes, of als je ze liever met schil eet, was ze dan goed en snijd ze vervolgens in stukjes. De rode paprika’s snijd je in grove repen en de rode ui in mooie dunne ringen. Doe alle gesneden groenten samen in de slowcooker.

Hét slowcooker kookboek

Tijd voor de kruiden! Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en hak ze in kleine stukjes. Voeg tweederde van de gehakte rozemarijn toe aan de groenten in de slowcooker. Giet vervolgens twee eetlepels balsamicoazijn over het geheel en roer alles even goed door zodat de smaken zich alvast kunnen mengen.

De portobello’s maak je schoon met een vel keukenpapier – het is beter om ze niet onder water te houden, omdat ze anders te veel vocht opnemen. Snijd voorzichtig de steel uit de portobello’s, zodat er een mooie holte ontstaat. Vul deze holte met stukjes geitenkaas en strooi er wat peper en zout naar smaak overheen. Leg de gevulde portobello’s vervolgens bovenop de groenten in de slowcooker. In iedere portobello gaat nu een theelepel honing, wat zorgt voor een heerlijke balans tussen hartig en zoet.

Verdeel daarna nog een extra eetlepel balsamicoazijn over de portobello’s en strooi de rest van de rozemarijn erover. Nu is het tijd om de slowcooker zijn werk te laten doen: zet hem voor vijf uur op de lage stand (low), zodat de smaken rustig kunnen intrekken en de aardappelen gaar worden.

Tijdens het laatste uur voeg je de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan het groentenmengsel. De walnoten hak je in stukjes en verdeel je over de portobello’s, zodat ze nog even kunnen mee verwarmen. Na vijf uur is de maaltijd klaar en kun je genieten van deze heerlijke portobello’s met geitenkaas, perfect gegaard in de slowcooker!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven