Positiekleding, de do’s en don’ts voor een hippe outfit

Het is voor mij al weer even geleden dat ik me in positiekleding heb gehuld (alhoewel ik nog steeds één shirt heb wat ik toen droeg en nu nog wel eens, maar dan om te sporten 😉 ). Destijds vond ik dat ik er prima uitzag, maar als ik nu de foto’s terugkijk snap ik eigenlijk niet dat ik er toen zo bijliep. Nu veranderd je smaak en de mode uiteraard wat, maar ik weet wel dat ik het toen zonde vond om teveel geld uit te geven aan positiekleding. Iets waar ik achteraf spijt van heb omdat de hele mooie foto’s achterwege zijn gebleven en ik er best wat hipper bij had mogen lopen.

Daar komt nog eens bij dat het heel fijn is om je mooi te voelen als je zwanger bent, en daar mag je dan ook best wat aandacht aan besteden, dat is helemaal geen overbodige luxe. Je verwent jezelf tijdens een zwangerschap toch ook wel met andere lekkere dingen zoals bijvoorbeeld een lekker badderuurtje of doucheritueel?

positiekleding

Positiekleding: do´s and don´ts

Elke vrouw wil er modieus bijlopen, ook zwangere vrouwen. In het laatste geval is het uiteraard belangrijk dat de kleding comfortabel zit, nog belangrijker dan als je niet zwanger bent. Zeker als je lichaam drastisch aan het veranderen is terwijl je nog volop werkt, is het van belang dat je je fijn voelt. Als jij je lekker voelt presteer je beter en is het allemaal nog beter vol te houden. Daarnaast straal je dan, en wat is er mooier dan een stralende zwangere vrouw? Met de volgende do´s and don´ts kom jij je zwangerschap modieus én comfortabel door.

Don´t – Een grotere maat kopen

Veel zwangere vrouwen denken dat ze een grotere maat nodig hebben op het moment dat hun buik begint te groeien. Ze vergeten alleen dat bij een grotere maat alles groter wordt, waardoor de kans bestaat dat de kleding gaat lubberen (been there, done that). Positiekleding is er met een reden; het houdt rekening met de delen van je lichaam die groeien tijdens je zwangerschap zonder dat je van maat hoeft te veranderen. Goede positiekleding maakt je figuur dan ook nog mooier dan je al bent.

Do – Online winkelen

Met een eventuele zwangerschapsmisselijkheid kan het een hele opgave zijn om te winkelen. Daarnaast zwellen je voeten op en is het niet echt lekker om een hele dag door de stad te lopen. Bespaar jezelf de moeite en koop positiekleding online bij bijvoorbeeld Zalando. Zo zie je er toch leuk uit zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. En past het niet? No worry’s, het kan zo weer teruggestuurd worden, zonder dat je weer een toer door de stad hoeft te maken.

Don´t – Een hele nieuwe garderobe aanschaffen

Koop een paar goede basisstukken en je komt al een heel eind door lekker te combineren. De kleding is (uiteraard) maar tijdelijk en bij een eventuele volgende zwangerschap kan je zomaar weer in een ander jaargetijde zwanger zijn waardoor je lang niet alles kan hergebruiken. Vandaar ook dat juist een paar goede basisstukken echt van belang zijn. Hou je ook mooi nog wat geld over om uit te geven aan de kinderkamer 😉 . Mocht je wel meer afwisseling qua kleding willen, kijk dan bijvoorbeeld eens naar tweedehands positiekleding. Het is een stuk goedkoper en door de korte levensduur zelden versleten!

Do – Koop goed zwangerschapsondergoed

Het zal niet even sexy zijn als normale lingerie, maar het is van groot belangrijk dat je goed ondergoed koopt dat je buik en borsten ondersteunt. Daarnaast is het een stuk fijner als een bh zich aanpast aan je groeiende borsten en niet knelt, niets vervelender dan dat! In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van zwangerschapslingerie, doe er je voordeel mee.

En verder? Genieten! Heb jij nog tips op het gebied van positiekleding? Let us know!

 

positiekleding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven