Tips om een prinsessenkamer te maken voor jouw kleine prinsesje

Bijna ieder meisje droomt ervan als ze klein is, een prinsessenkamer. En dat is mooi want de grote meisjes (lees: moeders) kunnen helemaal los als ze een prinsessenkamer willen maken. Wij geven dan ook graag inspiratie voor als je zelf ook aan de slag wilt met het inrichten van de slaapkamer van je kind.

prinsessenkamer maken

Zelf een prinsessenkamer maken met accessoires

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, vandaar ook dat ik hierboven al aangaf dat de grote meisjes helemaal los kunnen gaan 😉 , maar je kan natuurlijk ook gewoon klein beginnen en met wat accessoires dat prinsessengevoel naar boven brengen. Zeker weten dat jouw meisje lekker in haar eigen bedje wil slapen en dat de bedtijden geen enkel probleem meer zijn.

1. Gebruik een klamboe

Zoals je hierboven ziet kan je al met een paar kleine toevoegingen een roze prinssesenkamer maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een roze klamboe die je boven het bed hangt. Koop je deze klamboe dan ben je voor een paar euro klaar en geef je de kamer gelijk een koninklijke uitstraling.

Prinsessenkamer in mint en roze
Bron: Pinterest

2. Ga bij het maken van een prinsessenkamer voor de romantische stijl

Hiermee bedoel ik dat je franjes, pluche en voile in overvloed kan gebruiken. En bloemetjes. Lieve kleine bloemetjes als opdruk voor bijvoorbeeld behang. Aan de kleuren die in bovenstaande slaapkamer gebruikt zijn kan je zien dat een prinsessenkamer echt niet altijd roze hoeft te zijn.

Stoer zwevend bed in kinderkamer
Bron: Pinterest

3. Slapen op een zwevend tapijt

Kijk, dat is nu echt iets voor een prinses, slapen op een zwevend tapijt 😉 . Hoe gaaf is dit bed?! Toegegeven, het is wat minder simpel dan een klamboe toevoegen, maar bijzonder is het wel. De franjes die je aan dit bed ziet hangen doen mij overigens denken aan de bank die mijn ouders vroeger in huis hadden staan. Het komt allemaal weer terug!

Natuurlijk hoef je niet persé een prinsessenkamer te maken, je kan er ook zo eentje kopen. Je kan bijvoorbeeld ook een Frozen slaapkamer kopen. Voor een relatief laag bedrag ben je helemaal klaar met bed, nachtkastje én kledingkast!

4. Voeg veel kussentjes toe als je een prinsessenkamer wilt maken

Werk met veel kussentjes, dat maakt een kamer al per direct lieflijker en een prinsessenkamer is nu eenmaal lieflijk, niet? Pak een paar tinten die je in de slaapkamer gebruikt, bijvoorbeeld roze, wit en zachtgroen en combineer daar kussentjes van met allerlei verschillende patronen.

Muurstickers van elfjes voor een mooie prinsessenkamer
Bron: Pinterest

5. Werk met muurstickers

Wil je eenvoudig een prinsessenkamer maken door de slaapkamer een beetje te pimpen? Denk dan ook vooral eens aan muurstickers. Je hebt ze uiteraard in alle varianten, en ook van alle prinsessen.

Maar je kan ook kiezen voor prachtige sterretjes of van die mooie 3D vlinder muurstickers zoals je hierboven ziet. Die zijn ook mega gaaf en helemaal niet zo gek duur (ongeveer € 5,00 voor een set van 12).

Tip: Ben je niet zo van de prinsessenkamer? Dan vind je hier nog mooie inspiratie voor een peuterkamer van een meisje van 2, met allemaal heerlijke naturel tinten.

hemelbed maken voor de prinsessenkamer
Bron: Pinterest

6. Maak zelf een hemelbed van het bed van je dochter

Zo’n hemelbed maken is niet zo heel moeilijk. Je maakt een rechthoeking frame (ter grootte van het bed) waar je de gordijnen aan vast maakt en plaatst dat vervolgens op 4 staanders in ieder hoek van het bed. Klaar ben je! De gordijnen kan je met een rails vastmaken aan het frame, maar je kan er ook voor kiezen om met ringen om een ronde stok heen te werken.

dubbele gordijnen voor een exclusieve uitstraling
Bron: Pinterest

7. Gebruik dubbele gordijnen in de slaapkamer voor een prinsessenlook

Door dubbele gordijnen te gebruiken in de prinsessenkamer kan je een hele sfeervolle look maken die gelijk koninklijk is, check hierboven maar. De voorste gordijnen bind je bij elkaar met een strik en voilà! Zoals je hierboven ziet geeft het gebruik van voiles als gordijnen net dat beetje extra.

roze kroonluchter voor prinsessenkamer

8. Geen prinsessenkamer zonder een kroonluchter

Kijk, als je de mogelijkheid hebt, dan is zo’n soort kroonluchter natuurlijk wel de kers op de taart. Of het glazen muiltje bij de pompoen of iets dergelijks. Bovenstaande roze kroonluchter vind je bijvoorbeeld bij Bol.com.

9. Werk met lichtsnoertjes om de prinsessenkamer af te maken

Zoals je ziet kan je met kleine dingen de slaapkamer zo stylen dat deze direct de look krijgt van een prinsessenkamer. Volop lichtslingers in de mooiste varianten vind je bij Xenos.

10. Gebruik een mooie goudkleurige spiegel

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… uiteraard en het liefst een goudkleurige! Over de top of niet, een goudkleurige spiegel maakt de kamer voor prinsessen af!

Uiteraard kan je ook hele kasteelbedden plaatsen, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. En zeg nu zelf… over een paar jaar willen ze weer iets anders. Met deze kleine aanpassingen kan je voor een redelijk laag budget een prachtige prinsessenkamer maken. Is jouw meisje weer helemaal blij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven