Prinsessia, lees over de meet en greet van een (mini)lezeres en win een cd

prinsessia_meet_en_greet

Via Mamsatwork.nl kaartjes gekregen voor mijn dochter (5 jaar) en mijzelf om naar de Prinsessiadagen in Plopsaland te gaan en hierover een review te schrijven. Nou, daar gaan we dan……

Op zondag 3 mei is het zover. Dochterlief staat te stuiteren, want we gaan naar Plopsa Indoor Coevorden. Dat is al spannend op zich, want we zijn er nog nooit geweest. Maar nog spannender omdat ze hier de Prinsessia prinsessen zal ontmoeten. En dat zorgt toch wel voor wat gezonde zenuwen. Gelukkig gaan papa en broertje (3 jaar) ook mee, dus er is genoeg afleiding.

Na een zeer rustige autotrip naar Coevorden komen we aan op een hele rustige parkeerplaats. Geen navigatiesysteem nodig gehad, want het staat keurig aangegeven. Bij de kassa worden we snel geholpen.  Het lijkt erop dat het niet heel druk zal zijn vandaag. We moeten ons om 14:30 melden bij de kassa voor het interview en de show, maar tot die tijd kan er gespeeld worden.

prinsessiaWe lopen Plopsa binnen en kijken elkaar eens aan. Moeten we ons hier echt vermaken van 10:00 tot 14:30? Dat gaat nooit lukken!! Het ziet er zo klein uit. Tijd om onze vooroordelen te parkeren en eerst op onderzoek uit te gaan. En daar hebben we direct een zeer geschikte plek voor gevonden. Een grote draaimolen met twee verdiepingen. En op die hoge uitkijk blijkt dat er toch nog best veel te doen is. Ik zie draaimolens, een achtbaan, een hele grote glijbaan, speeltuintje, een zweefmolen en nog veel meer.

Nadat we binnen hebben rondgelopen besluiten we toch eerst maar te genieten van het heerlijke zonnetje buiten. Ze verwachten later vandaag slecht weer, maar voorlopig is het heerlijk zonnig en warm. Buiten kunnen de kinderen in elektrische K3 autootjes (brandweer en politie), een speeltuin, een K3 brandweermolen en op een grote klimberg. Vooral de autootjes zijn heel erg populair, maar de wachttijd is minimaal. Dus beide kinderen zijn onder de pannen en papa en mama genieten heerlijk van het zonnetje op een van de terrasjes.

prinsessia_dagenUiteindelijk toch besloten om het binnen gedeelte te gaan verkennen en als ik naar de tijd kijk verbaast het mij dat het al 12:00 is geweest. En dan zijn we eigenlijk alleen nog maar buiten geweest. Het blijkt dat ook binnen meer dan genoeg te doen is voor de kinderen. Voor onze kinderen zijn vooral de ballenbak, klimboom en draaimolens aantrekkelijk. Voor de iets oudere kinderen zijn de achtbaan, Anubis en de Woeste Zee zeker een aanrader. Verder is er ook de mogelijkheid om met verschillende Studio 100 figuren op de foto te gaan. Wij hebben Wicky, kabouter Plop en kabouter Kwebbel gezien, maar de kinderen zijn te druk bezig om er veel  van mee te krijgen.

Wat in het hele park opvalt is de netheid. Het is ontzettend schoon en netjes. Er slingert geen afval en de prullenbakken puilen ook niet uit. Dit is wat ons betreft een heel groot pluspunt. Zeker met kleine kinderen.

prinsessia_optreden

En dan is het eindelijk 14:30. Dochter loopt met haar Prinsessia boek naar de kassa. Ze is er helemaal klaar voor. Bij de kassa worden we opgehaald door een medewerker die ons backstage brengt. En backstage is letterlijk. De prinsessen staan met hun rug tegen het theaterdoek en wij met onze rug tegen het decor. Misschien niet de meest handige manier van ontmoeten, maar mijn dochter ziet alleen de prinsessen nog maar. Ze mag als eerste haar interview doen……en dan slaan de zenuwen toe. Mama mag bijspringen en met z’n tweetjes brengen we het er goed van af!

We hebben voor iedere prinses 1 vraag.

Linde:

“Als je mag kiezen tussen een prins op het witte paard of een prins in een mooie koets. Waar kies je voor?”

Antwoord: Voor een prins in een mooie koets met een wit paard ervoor. Als ik dan niet meer in de koets wil dan kan ik verder op het witte paard. En in een koets kan ik lekker veel meenemen! Bijvoorbeeld lekkere dingen om te eten.

Roos:

“In welke wereldstad ga je het liefste winkelen en waarom?”

Antwoord: In Milaan!!! (geen seconde over na hoeven te denken) Je kan hier alles kopen. Schoenen, kleren, tassen, echt alles.

Madeliefje:

“Wat is je lievelingskleur als je geen geel mag kiezen?”

Antwoord: Dat is een moeilijke omdat ik geen geel mag kiezen. (de andere prinsessen promoten hun eigen kleur, maar Madeliefje houdt voet bij stuk) Ik kies voor paars, net als Juffrouw Flora!

Violet:

“Wat koop je het liefste als je gaat shoppen, kleding, make up of schoenen?”

Antwoord: Stoere sportschoenen…..platte! Geen hak.

Iris:

“Wat heb je nodig om prinses te worden?”

Antwoord: Een mooie jurk, schoenen, een kroon, haren netjes en heel belangrijk is een mooie glimlach!

 

Hierna verzamelen we nog even handtekeningen in het Prinsessiaboek en gaan we natuurlijk op de foto met alle prinsessen. Dan is het tijd om snel weer naar voren te gaan om de show te gaan kijken.

Het was al met al een hele leuke dag. De kinderen hebben ontzettend genoten en de hele dag kunnen spelen. Ze hebben zich geen moment verveeld. Voor papa en mama waren er nog wel wat plus- en minpunten.

Minpunten:

-Ze noemen het Prinsessiadagen, maar er is 1 optreden van Prinsessia en verder zie je er niets van. Er lopen een prinses (niet van Prinsessia) en een lakei rond in Plopsa en die verzorgen een dansles en een les in etiquette, maar dat was het wel. Ik had hier wat meer van verwacht.

-Het interview had, wat mij betreft, beter in een kamer kunnen zijn. Het was zeker leuk, maar kwam erg onprofessioneel over. Ook goede foto’s maken was op deze manier bijna niet mogelijk.

-Alles is duur. Drinken en eten, maar ook de “souvenirs”. Gedurende de dag met wat bezoekers gesproken en de hoogte van de prijzen is een toch wel veel gehoorde opmerking.

Pluspunten:

-Het is schoon! En netjes! En echt overal, van de toiletten tot de speeltuinen.

-Het is veilig. Je kan merken dat het echt gebouwd is voor de kleine bezoekers.

-Duidelijke borden. Ook goed te begrijpen voor kinderen.

-Goede variatie in attracties.

 

Al met al zeker een aanrader als je kinderen hebt in de leeftijd tot en met een jaar of acht. Wij hebben een hele leuke dag gehad. Mamsatwork.nl bedankt!!!

Albertine en Maartje Smits

 

Wil jij ook graag genieten van het Prinsessia geluid?  Vertel ons dan op facebook onder de post voor wie je een cd wilt winnen, want daar zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar! En vergeet ook niet om onderstaande formulier in te vullen. De winactie loopt tot 25 juni 2015.

Deze winactie is gesloten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven