Professionele carrière vrouw heeft geen negatieve impact op gezin

Voor iedere werkende mama die zich met regelmaat schuldig voelt tegenover haar kind(eren). Zie hier de conclusies van een onderzoek wat in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden. Nou, en als ze het daar roepen….

Een professionele carrière van een vrouw zou dus ‘op zich’ geen negatieve impact op de kwaliteit van het ouderschap hebben, zo luidt de conclusie van een onderzoek aan de University of Albany in de Verenigde Staten. De onderzoekster merkt op dat een fulltime baan van de moeder geen negatieve impact heeft op de cognitieve ontwikkeling en het gedrag van het kind, mits dat er voldoende moederschapsverlof in acht wordt genomen. Onmiddellijk na de geboorte van je kind weer aan de slag gaan zou volgens de onderzoekers wel aanleiding kunnen geven tot problemen.

Onderzoeksleider  en gezondheidseconoom Pinka Chatterji, benadrukt dat de studie uitwijst dat een professionele carrière van een vrouw noch een negatieve impact heeft op haarzelf, noch op haar kinderen.
Uit het onderzoek bleek dat een fulltime baan zes maanden na de geboorte van een kind geen negatieve impact heeft op de kwaliteiten van de ouder. En nu komt de mooiste uitspraak ever: “Werkende moeders bleken in tegendeel tijdens de eerste 4,5 jaar van het ouderschap minder last te hebben van stress dan vrouwen die thuis bleven om voor de kinderen te zorgen,” merkt Chatterji op. Fulltime werkende moeders van baby’s van drie maanden oud zouden daarentegen wel hogere niveaus van depressie en stress vertonen en ook in het algemeen een minder goede gezondheid vertonen dan moeders die deze periode thuis konden blijven.

Dus mama’s …. jullie zijn gewaarschuwd… eerst 6 maanden genieten van je kind, en pas daarna weer lekker aan de slag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven