Project Prep, een meidenboek over mode, techniek, NY en love…

Ik ging er uitgebreid voor zitten. Voor het eerst sinds jaren, eigenlijk sinds mijn eigen jeugd, las ik namelijk een meidenboek, Project Prep. Ik heb immers alleen maar zonen dus mijn jeugdlectuur gaat al jaren over geheimen, experimenten, horror en spionnen. En dan nog wel een boek over meiden en IT. En wat heb ik het met een glimlach van herkenning gelezen. Regelmatig dacht ik terug aan toen ik veertien was en iedereen er in mijn ogen leuker uitzag dan ik. Of ik dacht aan de kleine ruzietjes met mijn vriendinnen. Maar ook over de dromen en ambities die ik had. Gelukkig is die gedrevenheid niet weggeëbd want ik ben zelfs als 45-jarige door dit boekje geïnspireerd geraakt. Ik denk nu zelf na over het ontwikkelen van een app!

Het is dan ook een superduper (om in meidentaal te spreken) leerzaam en cool boek.

Project Prep boek

Project Prep, leerzaam en cool!

Tsja, meiden en techniek! Het was in 1987, toen ik zestien was al een actueel onderwerp. Er werd een uitgebreide campagne opgezet met postbus 51 spotjes en flitsende posters op bussen en treinstations met hippe meiden en leuzen als ‘Kies exact met exacte vakken kom je verder’ en een ‘slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Zo probeerde de overheid ons te verleiden wiskunde, natuurkunde en scheikunde te kiezen. Helaas had de campagne uiteindelijk niet het gehoopte effect. Het feitelijke keuzegedrag van meisjes was er niet genoeg door veranderd. Op zich dachten meiden beter na over hun keuze maar stimuleerden ouders, decanen en docenten de meisjes te weinig om af te wijken van een rolbevestigende vakkenkeuze.

Over dat laatste heb ik even nagedacht bij het schrijven van dit stukje over Project Prep. En het ligt volgens mij niet alleen aan de stimulans van de omgeving of meisjes nu wel of niet voor een technische opleiding kiezen. Wat nu juist zo verschrikkelijk leuk is in dit boek, is dat het laat zien dat het uit jezelf moet komen om te slagen in de wereld van de IT en de techniek. Je zult altijd obstakels en toestanden in je omgeving tegen komen als je een creatief idee hebt. En meiden worden nu eenmaal vaak geplaagd door onzekerheid en zelftwijfel. Niet omdat ze denken er niet slim genoeg voor te zijn maar met name omdat het HOE van een technisch project ze de kriebels geeft. Er zijn zoveel onbekende factoren waardoor je zou kunnen falen en dat risico loop je als meisje gewoon liever niet.

Maar in Project Prep word je als het ware aan je hand meegenomen in de wereld van programmeren en app ontwikkeling. Het is concreet en geeft handen en voeten aan de stappen die je moet nemen om een app te maken. Je ziet alle mogelijkheden en onmogelijkheden, uitdagingen en obstakels en problemen en successen in het prep project van Isa(belle) op papier aan je voorbij trekken. Isa laat in dit boek zien dat als je een creatief idee hebt, je met spelenderwijs samenwerken, vriendschappen, fantasie en doorzettingsvermogen in de wereld van de IT en techniek niets onmogelijk is! Allemaal eigenschappen die bij meiden op het lijf geschreven zijn!

Als ik in Nederland ben, koop ik er direct vier, eentje voor mijzelf en drie voor mijn nichtjes, dat zegt genoeg neem ik aan!

Heb jij een meisje met interesse in techniek? Dan is Project Prep voor haar een fantastisch boek om te lezen. Online bestellen kan je hier. Grappig is ook dat de website van Project Prep meer laat zien dan het boek alleen. Zo vind je daar bijvoorbeeld leuke technische uitjes zoals het Continium in Kerkrade waar Joyce onlangs geweest is met haar gezin en op de Girls in Tech dag werd het boek zelfs weggegeven aan alle meiden die binnenkwamen.

Winactie Project Prep

Maar niet getreurd, je kan het bij ons ook nog winnen. Tuurlijk! Want wij houden van meiden en techniek 😉 . We mogen 2 exemplaren weggeven. Winnen? Deel dit blogartikel via onderstaande social media knoppen met je vrienden en geef hieronder in een reactie aan voor wie je het boek wilt winnen. De winactie loopt tot 30 Juni 2016.

 

 

 

3 gedachten over “Project Prep, een meidenboek over mode, techniek, NY en love…”

 1. Avatar foto
  Jacques (Opa)

  heb 2 kleindochters van bijna 10 en 6.. waarvan ik vermoed en / of hoop dat dat beta meiden zijn. Dit boek ECHT iets voor ze.. Ben benieuwd

 2. Lijkt mij een goed boek voor mijn dochter van bijna 8 om een verbinding te kunnen leggen tussen al de eigenschappen die ze heeft maar niet “beseft”. Vleugje meer zelfvertrouwen na een lastig schooljaar met zelfs nog schoolwisseling.

 3. Avatar foto
  Magriet van der veen

  Ik wil het boek graag winnen voor mijn achtjarige dochter die toch al niet van roze en poppen houdt. Maar zich toch beinvloed voelt door vriendinnen. Misschien laat dit haar zien dat het wel oke is om andere dingen leuk te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven