Eindelijk is ons project af; de tienerkamer is klaar om te puberen!

Eindelijk hebben we Luc zijn kamer opgeknapt! Het was hard nodig, mag ik wel zeggen. Aangezien hij dit schooljaar van een groep 8-er gegroeid is naar een brugklasser vond ik het tijd worden om ook zijn kamer mee te laten groeien. Al jaren sliep Luc namelijk in een felgroene kamer vol met knuffels en een aantal star wars posters. Het boeit hem ook allemaal niet zo. Het enige wat hem boeit is dat het aardedonker is ’s nachts, dus ook dat hebben we aangepakt. Hij heeft nu ‘dubbele gordijnen’ zoals we dat hier in huis noemen en daarmee hebben we de laatste hand gelegd aan zijn kamer. De peuterkamer is veranderd in een tienerkamer! Maar niet zonder slag of stoot…

Een toffe tienerkamer of de groene peuterkamer

Een tijd geleden schreven wij al over leuke kinderkamer ideeën en het feit dat Luc zijn kamer niet wil ruilen met Lotte. Jammer maar helaas voor Lotte dus, want die speelt nogal wat op haar kamer, welke dus niet zo groot is. Ergens had ik er wel wat moeite mee, omdat Luc nooit op zijn kamer is. Maar Luc is wel van het ‘hechten aan’. En blijkbaar is hij dus erg gehecht aan zijn (inmiddels) tienerkamer.

Zijn hechting gaat zover dat hij eigenlijk ook niet graag iets wil veranderen. Al die jaren was hij mega tevreden met zijn appelgroene kamer, maar dat groen kwam bij mij mijn strot uit! Subtiel als ik ben heb ik hem uiteindelijk een aantal weken geleden gewoon meegedeeld dat we zijn kamer gingen veranderen 😉 .

Ik zat gewoon in mijn maag met het feit dat hij richting puber gaat en dat zijn kamer nog zo kinderlijk was. Scenario’s van andere pubers die hem uitlachen traden mij tegemoet. ‘Hoe moet die jongen volwassen worden in zo’n kamer’ riep ik op een avond tegen Frank. Ik maakte me druk om het feit dat zijn vrienden op zijn kamer zouden rondhangen en daar dan wat van vonden. Moederkloek? Tja, misschien wel een beetje!

Aan de slag

Afijn, na mijn mededeling door zijn strot geduwd te hebben trok ik mijn verfkleren aan en ging ik aan de slag. Nog even keek hij benauwd, maar al snel kwam ik erachter dat dat meer te maken had met het feit dat hij bang was te moeten helpen 😉 .tienerkamer

Heeft hij even geluk dat ik verven het liefst in mijn eentje doe. Van fel groen naar wit, dat lijkt een hele klus voordat die tienerkamer op kleur is, nietwaar? Maar het viel niet tegen! Een beetje dekkende witte muurverf doet wonderen. Ik sjouw en ik spetter, maar who cares… er ligt een laminaatvloer waar je de spetters zo weer vanaf krabt!

Na anderhalve dag hard doorwerken (en ja, dat kan ik!) zijn de muren klaar en droog! Alle meubels kunnen weer op zijn plek. We pakken nog een bureau wat we hebben staan en gooien zijn hoekbureau eruit.

tienerkamer

Zo! Meer ruimte over voor zijn nieuwste hobby: drummen.

Schaamrood op mijn kaken

Als het volledig ingericht is en hij heeft er een nachtje in geslapen vraag ik hem “en lieverd, sliep het lekker in je nieuwe kamer’? Een beetje vertwijfeld kijkt hij me aan en zet zijn liefste blik op. “Jawel hoor mam, het is alleen nog steeds zo licht op mijn kamer”. “Kan je nu eindelijk een keer verduisterende jaloezieën voor mijn raam hangen?” “Daar vraag ik al jaren om”.

Oeps…

Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat hij daar wel een punt heeft. Hoe vaak hij al geklaagd heeft over het licht wat er ’s nachts zijn kamer in komt door de lantaarnpaal die recht voor zijn raam staat… ik kan het niet op twee handen tellen 😛 .

De velours gordijnen die er al jaren hangen zijn (ook al jaren) niet verduisterend genoeg naar zijn zin. Afgelopen week heb ik de man in huis dan ook gesommeerd om mooie aluminium jaloezieën op te hangen die ik gekocht heb. En na een nacht in een donker hol geslapen te hebben komt de zoon eindelijk heel tevreden beneden.

“Nu is het helemaal top mam!”

Tja… dat ruilen van kamer kan ik nu wel volledig uit mijn hoofd zetten. En sommige dingen… sommige dingen blijven nog even zoals ze zijn, ook als ze ouder worden 😉 . Check hier Harry de Hippo, al vanaf de couveuse ‘best friend’.

tienerkamer met knuffel

Meer artikelen met kinderkamer ideeën vind je hier:

2 gedachten over “Eindelijk is ons project af; de tienerkamer is klaar om te puberen!”

  1. Leuke transformatie! Herkenbaar verhaal ook, vooral de gewenning aan de kamer. Vaak zijn ze zelf niet bewust van de verandering die zij ondergaan. Ik heb veel moeite moeten doen om mijn zoon over te halen.

    Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven