Provençaalse bloemkool uit de slowcooker

Een van mijn favoriete recepten, dat ik regelmatig maak voor mijn gezin, is Provençaalse bloemkool met kip en aardappelen. Het is een heerlijk en voedzaam gerecht voor vier personen, en ondanks dat de voorbereiding ongeveer een half uur in beslag neemt, is het ongelooflijk eenvoudig.

Toen ik voor het eerst een slowcooker kocht, had ik geen idee hoe groot het effect op mijn dagelijkse routine zou zijn. Als iemand die houdt van lekker eten, maar ook altijd op zoek is naar manieren om tijd te besparen in de keuken, ontdekte ik al snel dat de slowcooker mijn nieuwe beste vriend werd.

Wat ik zo fijn vind aan koken met de slowcooker, is dat het ideaal is voor gezinnen, groot of klein. Het scheelt zoveel tijd, vooral op drukke dagen wanneer iedereen op een ander tijdstip thuiskomt en je toch een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten. Dit gerecht zorgt ervoor dat je geen uren in de keuken hoeft door te brengen, maar toch iets gezonds en lekkers kunt serveren. Het beste van alles? De slowcooker doet bijna al het werk voor je.

Provençaalse bloemkool uit de slowcooker

Provençaalse bloemkool uit de slowcooker

De charme van dit recept zit in de eenvoud: je doet alle ingrediënten – onder andere bloemkool, malse kip, aardappelen en een mix van Provençaalse kruiden – in de slowcooker en laat de magie zijn werk doen.

Terwijl de slowcooker langzaam al die smaken mengt en je huis vult met de geur van verse kruiden en gestoofde groenten, kun jij verder met je dag. Of het nu is om tijd door te brengen met het gezin, te werken, of gewoon te ontspannen, je weet dat er een heerlijk diner op je wacht zonder dat je tussendoor in de keuken hoeft te staan.

Graag eerst extra informatie

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 3 kipfilets
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 4 grote aardappelen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 2 theelepels Maggi tuinkruidenpoeder
  • 75 gram geraspte kaas
  • ± 350 gram mozarella
  • peper en zout naar smaak
Provençaalse bloemkool uit de slowcooker

Bereiding Provençaalse bloemkool met kip

Bij de voorbereiding komt een hoop snijwerk kijken, maar dit kun je ook makkelijk de avond ervoor of in de ochtend voorbereiden. Zet je favoriete serie aan en snijden maar!

Snij de bloemkool en broccoli in kleine stukjes en de wortel in dunne plakjes. Schil daarna de aardappelen en snij in stukjes. Snipper de ui en leg alles wat je gesneden hebt op de bodem van de slowcooker. Snij de kipfilet in stukken en doe deze door de bloem. Door de kip door de bloem te halen blijft hij lekker mals van binnen. Leg daarna de stukken kip in de slowcooker bovenop de groenten.

Voeg de maggi kruiden, de bouillon, 2 eetlepels Provençaalse kruiden, de knoflook en de crème fraiche toe. Zet daarna de slowcooker voor 4 uur op high.

Na de vier uur voeg je de geraspte kaas toe en roer je alles even door. Snijd dan de mozzarella in plakken, leg deze bovenop en strooi de laatste eetlepel Provençaalse kruiden er overheen. Zet de slowcooker dan op de low stand en laat hem nog even een uur doorkoken.

Provençaalse bloemkool uit de slowcooker

Na een uur is de Provençaalse bloemkool uit de slowcooker klaar en kun je er heerlijk van smullen. Dit is een volledige maaltijd aangezien er zowel groente, vlees als aardappelen in zitten.

Tip: Ben je bang dat de kip te droog wordt na een lange tijd op high en daarna nog op low? Dan kun je ook kippendijen gebruiken. Dit stukje vlees van de kip staat erom bekend minder snel uit te drogen. Echter gebruiken wij bij dit gerecht gewoon kipfilet en is de kip nog nooit droog geworden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven