Puber kamer inrichten voor een meisje? Dat kan ze heel goed zelf!

Dat meiden vaak al vroeg een uitgesproken smaak hebben, dat wist ik al. Maar dat ze ook al zo’n goede uitgesproken smaak hebben, dat is niet altijd het geval. Bij de familie Soederhuijsen in huis is dat echter wel zo. Puber dochter Quinty Soederhuijsen is zelf namelijk nauw betrokken geweest bij het inrichten van haar kamer en dat heeft dit meisje goed gedaan. Het resultaat liegt er niet om; dit is met smaak gedaan! En dat komt goed uit, want ik heb me laten vertellen dat ze heel graag binnenhuis architect wil worden. Wat mij betreft is ze goed op weg.

puber kamer inrichten meisje

Meiden puber kamer inrichten

Ik schreef niet lang geleden een blog over het inrichten van de puber kamer van mijn zoon. Nu is die al wat ouder dan Quinty, maar hij heeft zich nergens mee bemoeit. Eigenlijk boeit het hem helemaal niet. En dat is volgens mij ook wel een behoorlijk verschil tussen jongens en meisjes. Meiden zijn gewoon al veel vroeger uitgesproken in hun smaak. Niet alleen qua kleding maar ook qua stijl van inrichting. Zo ook Quinty en ik vind het dan ook super leuk dat ik haar slaapkamer met jullie mag delen.

egg chir in pube slaapkamer meisje

Een lichte frisse basis

Quinty heeft gekozen voor een lichte frisse basis van haar slaapkamer. Hiervoor had ze behang op een muur, maar met deze rustige muren heb je veel mogelijkheden qua inrichting. Een goede keuze dus. De twee dakramen zorgen voor veel binnenkomend daglicht wat de ruimte nog extra groot doet lijken. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je de ramen goed kan verduisteren. Bij deze dakvensters zijn mooie jaloezieen geen optie, maar er is nog keuze genoeg in verschillende soorten mooie raamdecoratie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rolgordijnen, plisségordijnen en duettes.

Ik moet er overigens wel eerlijk bij zeggen…. Quinty heeft een slaapkamer waar veel meiden jaloers op zullen zijn. Niet alleen qua inrichting, maar ook qua ruimte. Ik heb de foto’s nog niet aan mijn meisje laten zien, maar ik denk dat ze per direct haar eigen kamer wil uitbouwen 😉 . Als je de ruimte hebt, dan kan je ook werken met mooie accessoires die in een grote ruimte goed tot hun recht komen. Zoals bijvoorbeeld de gave Egg chair van Xenos. Een lekker schapenvachtje erin en chillen maar! Bizar mooi en heerlijk voor het inrichten van een meiden puber kamer, maar hij zal ongetwijfeld niet in iedere kamer passen.

inrichten van puber kamer door meisje van 13 jaar

Kant en klare kasten op maat gemaakt bij het inrichten van de puber kamer

Of je nu kiest voor kant en klare kasten of op maat gemaakte meubels, als je bij IKEA rondloopt is er voldoende te vinden. Zo staat achter de Egg chair van de Xenos een IKEA pax kast die door opa op maat gemaakt is en ook het bureau en het bed komen bij deze winkel gigant vandaan. Het ladeblok hebben wij zelf thuis ook, dus dat herkende ik meteen 😉 . Een ideale manier om zelf een bureau te maken voor niet al teveel geld.

bureau accessoires puber meisje
accessoires bij de inrichting van een puber kamer van een meisje
meiden puber kamer rinrichten

Toffe accessoires maken de styling van deze meiden kamer af

Accessoires kunnen veel doen, dat weten we natuurlijk wel. Ook in de puber kamer van Quinty spelen accessoires een grote rol, terwijl het er niet eens veel zijn. Maar dat hoeft ook niet. ‘Less is more’ zeggen ze niet voor niets en dat gaat hier volledig op. De lampenslinger komt bij de Hema vandaan en de macraméhangers voor de planten vind je bij de Xenos. De ladder die je hierboven ziet die brengt je op een vide waar nog een lekkere chillbank staat. Wat wil een meisje nog meer in haar puber kamer?! O ja… wat groen niet te vergeten, en ook daar heeft Quinty voor gezorgd in haar slaapkamer.

Wat mij betreft is Quinty dubbel en dwars geslaagd bij het inrichten van haar puber kamer en ik denk dan ook dat ze goed op weg is naar haar droombaan 😉 . Bedankt Gaby en Quinty dat we binnen mochten kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven