Een puber kamer inrichten met stoere details

De puber kamer inrichten is hier in huis best wel een dingetje geweest. Zoals ik in een vorig blog al een keer beschreef heeft Luc er helemaal geen behoefte aan om zijn kamer in te richten. Sterker nog… hij maakt er een gruwelijk puinhoop van en het interesseert hem helemaal niets, haha. Puberding lijkt me zo. Maar ik kan het toch niet laten en ben met het inrichten van zijn kamer al enkele maanden geleden begonnen. Het gaat dus niet zo snel, dat geef ik toe, maar dat komt ook omdat het niet het enige project hier in huis is.

De puber kamer inrichten; wat hebben we gedaan?

Om te beginnen heb ik het donkere schrootjesplafond een aantal maanden geleden geschilderd en de muren fris wit gemaakt. Dat was hoog nodig want sinds dat we hier wonen (nu ruim 18 maanden) was er nog niets aan deze kamer gebeurd. Oeps. Stap één, so far so good. En nu de rest. Nieuwe lampen, leuke hexagon foto’s aan de muur, andere muurdecoratie, kozijn schilderen, gordijnen ophangen en ga zo maar door.

Zijn bed kan gelukkig nog wel even mee. Hij slaapt in ons oude bed met een nieuw matras, waardoor hij een lekker groot bed op zijn kamer heeft. Bizar eigenlijk, want ik sliep toch echt mijn hele jeugdige leven in een eenpersoonsbed. Onze kinderen daarentegen hebben allebei al een tweepersoonsbed. Weliswaar een twijfelaar, maar toch met lekker veel ruimte.

Wel of geen bureau in de slaapkamer?

Bij het inrichten van de puber kamer hoeven we geen rekening te houden met een bureau. We hebben beneden meer dan ruimte genoeg in ons kantoor voor bureaus voor de kinderen waar ze kunnen studeren dus hun slaapkamer is echt alleen om te slapen. Op zich fijn qua ruimte vind ik, alhoewel een bureau er ook voor kan zorgen dat je echt je eigen ruimte hebt in huis.

Met de grote bedden in hun slaapkamers blijft er echter minder ruimte over voor een bureau. Lotte heeft op haar puber kamer een kaptafel als inrichting en voor Luc ga ik nog op zoek naar een hangend dressoir voor onder zijn hexagons. Iets kleins met lades voor bijvoorbeeld ondergoed en sokken.

puber kamer inrichten met stoere lampjes

Rekening houden met de lampen bij het inrichten van de puber kamer

Nu we toch zijn hele slaapkamer aanpakken vind ik het ook fijn om even goed naar de verlichting te kijken. Liefst heb ik geen staande lampen, maar zoveel mogelijk aan de muur en het plafond als hanglamp. Om de logische reden dat dat weer rommel scheelt op de grond. En hoe leger de vloer is, hoe makkelijker het schoonmaakt. Ook al is een lege vloer in een puber kamer een hele uitdaging, het scheelt toch weer. Tot nu toe stond er wel een staande lamp, maar de hoeveelheid stof die zich iedere keer om de voet van die lamp verzameld, brrr.

Boven zijn kledingkast heeft Luc overigens wel een wandlampje nodig zodat hij daar zijn nachtlenzen kan in doen. Zijn kledingkast is maar 1.20 hoog en hij heeft daar zijn lenzenspullen bovenop staan, maar goed licht is wel heel belangrijk daar. En bij zijn bed is een wandlampje ook nog fijn natuurlijk. Ik heb dan ook voor twee dezelfde lampjes gekozen, zodat er wat meer eenheid is in zijn puber kamer bij het inrichten. Leuke lampjes, met zo’n stoer leren ophangsysteem.

Tips en inspiratie voor het inrichten van een stoere puber kamer

In ons geval vond ik het belangrijk om de puber kamer van Luc zo in te richten dat hij een stoere touch heeft, toch gezellig oogt en ook weer niet té gestyled is. Meer omdat Luc zo’n houding heeft van… doe maar normaal dan is het al gek genoeg. Hij roep niet voor niets ‘ik slaap er alleen maar’. En dat is ook zo, maar dat neemt niet weg dat het toch fijn is als het gezellig oogt. Zijn puber kamer is dus niet op en top afgestyled, maar door het gebruik van stoere materialen oogt het toch een beetje industrieel. En de foto’s en planten maken het weer gezellig.

Om het inrichten van een puber kamer gezellig en praktisch te maken zijn onderstaande tips handig. Neem ze mee in je achterhoofd als je aan de slag gaat met de kamer van jouw puber.

1. Het bed

Zoals hierboven omschreven is een groot bed helemaal ’the bomb’. En niet alleen voor pubers, maar ook tieners worden er dus blij van in hun tienerkamer. Heb je er de ruimte voor, dan is dat dus zeker een pluspunt.

2. Weg met die troep; zoveel mogelijk van de vloer

De kamer schoonhouden is voor een puber een van de grootste uitdagingen. Het is dus zaak dat wij ze helpen om de troep tot een minimum te beperken. Niet door steeds op te ruimen, maar wel door mee te denken in een praktische inrichting. Genoeg kastruimte is dus van belang en de tip die ik hierboven gaf met betrekking tot het vervangen van bijvoorbeeld staande lampen door hanglampen helpt ook een handje. Denk hierbij ook aan een staande lamp op een nachtkastje. Voor je het weet ligt er bovenop dat nachtkastje allerlei zooi en zie het dan maar weer eens schoon te houden.

3. Zorg voor genoeg opbergruimte bij inrichten van de puber kamer

Opbergruimte is van belang om zo weinig mogelijk rond te laten slingeren. Kastruimte voor de kleding natuurlijk, maar denk ook aan lades of kasten voor bijvoorbeeld de schooltas, laptop of boeken. Verder werk ik zelf graag met mandjes op de kasten waar kleinere rommeltjes ingegooid kunnen worden. Zo heeft Luc een mandje voor zijn lenzen en is ook een mandje op het nachtkastje een goed idee.

4. Een aantrekkelijke wasmand

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij het inrichten van de kamer van onze puber stond een wasmand ook op de lijst. Een eigen wasmand waardoor het net zo makkelijk wordt om je trui erin te gooien dan om gewoon uit je kleren te stappen en ze op de grond te laten vallen. Ander voordeel: de wasmand kan gebruikt worden als basketbal net: laat je kind scoren met zijn kleding 😉 .

Metalen bed voor stoere inrichting in puber kamer
Bron: Pinterest
Metalen bed en grijs wit en zwarte kleuren in een stoere kamer
Bron: Pinterest
Puber kamer inrichten met bureau en stoere details
Bron: Pinterest
Roestkleur op de wand in de puber kamer
Bron: Pinterest

5. Een stoere inrichting in de slaapkamer?

Werk met staal en hout en je hebt al snel een stoer uiterlijk voor in de puber kamer. En met zo’n gave stenen muur zoals hieronder (ook in behangvorm verkrijgbaar) maak je het helemaal tof!

Meer stoere accessoires voor de puberkamer: [shopsuite_snippet id=55b4]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven