Puberdagboek. Een nieuwe hilarische serie op 3LAB

Een dagboek. Ik als freelance journalist en tekstschrijver heb natuuuurlijk dagboeken bijgehouden. En ook een puberdagboek 😉 .
En schreef talloze briefjes naar vriendinnen…ja, ook tijdens de les. Tja, wat zal ik zeggen, het zat er al vroeg in. Ik heb ze allemaal bewaard, en mijn BFF uit de pubertijd had er ook een paar bewaard.
Tijdens de verhuizing kwam alles weer voor de dag. Dozen vol dagboeken, foto’s, gedichten en veel prullaria waarvan ik toen dacht dat het leuk was om te bewaren van treinkaartje tot een steen.

Puberdagboek.jpg

Puberdagboek weer teruglezen

Zoals wij vrouwen goed kunnen, dwaalde ik af, ging naast de dozen zitten en moést gewoon even een paar passages lezen. OMG!! Nu ik zelf 2 dochters heb, wil ik dat soort dingen helemaal niet meer lezen!
Althans, bepaalde dingen, als het op vriendjes en de nodige ‘avontuurtjes’ aankomt. Maar ook heel grappige momenten. Geschreven als puber, dit puberdagboek en nu gelezen als moeder. Het verschil in wat mij toen bezig hield, me zorgen over maakte, dingen die me verdrietig en boos maakten. En dan in volle heftigheid, want tja, ik was puber dus de hormonen en emoties gierden door mijn lijf. Ruim 20 (!!) jaar geleden, op mijn puberpiek, stopte mijn dagboek. De prioriteiten kwamen anders te liggen.
Nu schrijf ik, buiten de werk gerelateerde teksten, zoveel mogelijk over en voor mijn kinderen op. Want veel wordt vergeten. De geschreven herinneringen niet. En het is, weet ik uit ervaring, zo ontzettend leuk om allemaal terug te lezen!

Op 3LAB, een initiatief van de VPRO, worden vernieuwende en experimentele video’s en series geplaatst. Puberdagboek is een nieuwe serie waarin enkele vrijwilligers episodes uit hun eigen dagboeken voorlezen.
De spannende avonturen, opwindende gedachten en beschamende gebeurtenissen van vroeger worden met hilarische animaties gevisualiseerd door de talentvolle animator Samantha Williams.

De eerste aflevering staat reeds online op 3LAB en de volgende volgt op 15 januari (vandaag 😉 ! ).

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven