Yessss! Eindelijk een nieuwe vloer and I love it!

Voor mijn gevoel heb ik hier ‘eeuwig’ op moeten wachten, op onze nieuwe PVC vloer in betonlook. Maar eindelijk is het dan zover. Vorige week hebben we de vloer binnen gekregen en in dat weekend zijn we gestart met het zelf leggen van deze PVC vloer. Heb je die mooie vrachtwagen van Ambiant vloeren op mijn Insta gezien? Natuurlijk kon ik -toen de vloer eenmaal in huis lag- me bijna niet bedwingen om meteen aan de slag te gaan. Maar op advies van Ambiant vloeren hebben we de vloer toch 48 uur laten acclimatiseren. En alhoewel de tijd altijd snel gaat… die 48 uur duurden mij veel te lang, haha.

Miep ongeduld bij het leggen van onze PVC vloer in betonlook

Ik ben vast niet de enige miep ongeduld die eigenlijk meteen aan de slag wil. Maar dat gaat natuurlijk in heel veel gevallen niet. Niet alleen met deze PVC betonlook vloer niet, maar ook met veel andere dingen wordt mijn geduld getest. Alles moet ‘wachten’ tot iets anders klaar is. Zo moesten we na het slopen van alles hier in huis eerst de plafonds zelf in orde maken voordat de stucadoor aan de slag kon.

En dan moet al het stucwerk drogen voordat je kan schilderen, wat een aantal weken duurt. Verder moesten we voordat we met de PVC vloer aan de slag konden ook eerst nog de hele vloer in woonkamer, keuken en eetkamer egaliseren. Hebben we overigens ook zelf gedaan; hilarisch voer voor een ander blog. Na het egaliseren was het weer wachten totdat deze vloer gedroogd was en daarna dus nog die 48 uur voor het acclimatiseren.

Op het moment dat je dan met de vloer kan gaan beginnen wordt er alweer een gave stalen deur geleverd die ik natuurlijk ook graag wil hangen. Maar dat kan niet want de vloer is nog niet af, haha. En zo blijven we bezig. Enfin, het maakt ook niets uit, want ik kan je zeggen dat ik van iedere m² die we van onze PVC vloer leggen geniet. Niet zozeer van het werk, maar wel van het uitzicht. Jongens wat ben ik enorm blij met deze vloer zeg! Nu weet ik natuurlijk nog niet hoe hij echt gaat bevallen, maar wat is hij mooi, niet normaal!

betonlook pvc vloer

PVC vloer geleverd; nog even laten acclimatiseren

Maar ik wil nog heel even terug in de tijd. Bij het afleveren werden er netjes twee volle pallets afgeleverd van deze PVC vloer. Een van de pallets heb ik gelukkig door de vrachtwagenchauffeur direct achter onze schuifpui neer laten zetten. Zo hoefden we met deze dozen niet ver te sjouwen. En dat was maar goed ook, want ze zijn behoorlijk zwaar kan ik je zeggen. Eigenlijk voel je aan het gewicht al haast de kwaliteit van de vloer af. Maar met zijn tweeën is het prima te doen gelukkig.

Tijdens het acclimatiseren van de vloer kon ik niet wachten en wilde ik natuurlijk heel graag de vloerdelen zien. Aangezien wij de vloer graag in click PVC variant wilden hebben kon ik er zo een aantal vloerdelen uithalen om alvast neer te leggen. Zo kon ik mooi al een indruk krijgen nog voordat we konden beginnen met leggen. En ik ben totally in love. Over het leggen van de vloer schrijf ik ook nog graag een keer een blog voor jullie. Ik denk namelijk dat onze ervaringen hierin heel waardevol kunnen zijn. Zeker als je zelf ook zo’n PVC vloer wil leggen, of je nu betonlook kiest of een houtlook, dat maakt niet uit. Ik kan je in ieder geval wel verklappen dat wij ons enorm hebben laten misleiden door wat filmpjes op Youtube. Dus wees gewaarschuwd 😉 .

pvc betonlook vloer leggen

Blij met de keuze voor onze PVC betonlook vloer

Ik kan in ieder geval nu al wel zeggen dat ik reuze blij ben met onze keuze voor de betonlook vloer in PVC uitvoering. Het blijft toch altijd spannend om een nieuwe vloer uit te kiezen. Je kiest op basis van een stukje vloer in de winkel, of in ons geval op basis van een thuis gestuurde sample. En als je van te voren al twijfelt over de look and feel die je het mooiste vindt, dan is het helemaal lastig natuurlijk. In mijn blog over het kiezen van een nieuwe vloer liet ik al weten hoe we uiteindelijk tot onze keuze zijn gekomen. En hoe handig de roomplanner is om een idee te krijgen van de vloer in je eigen ruimte. Op basis daarvan hebben we onze keuze voor de PVC vloer in betonlook gemaakt. En zie hier alvast het resultaat tot nu toe!

pvc vloer in betonlook

Naarmate dit deel van de woonkamer verder ingericht wordt komt de vloer nóg mooier uit dan je hierboven ziet. Inmiddels staat de bank ook alweer op zijn plek. We hebben dus gekozen voor een click PVC vloer in plaats van een PVC vloer betonlook die naadloos is. Voor ons een bewuste keuze omdat we hem graag zelf wilden leggen. Verder willen we in een later stadium ook nog makkelijker wat kunnen veranderen bij een toekomstige verbouwing.

Naadloze betonlook vloer of niet

Ook al is deze PVC vloer een click variant, de vloer lijkt in de uitvoering haast naadloos. Natuurlijk zie je de overgangen tussen de losse PVC tegels, maar deze overgangen zitten zo goed passend en vloeiend in elkaar dat je geen naden voelt. Ik snap nu dus ook dat ze zo’n vloer waterbestendig noemen. Hier komt geen druppel vloeistof doorheen.

PVC betonlook vloer combineren in huis

Wij gaan de betonlook vloer combineren met zwart, wit, grijs en natureltinten. En als ik zo de foto’s zie dan word ik daar nu al helemaal blij van. Naast de grotere meubels die erin komen te staan gebruik ik dan ook zwarte woonaccessoires en wil ik uiteindelijk graag met een houten wandafwerking voor wat extra warmte in huis zorgen. Persoonlijk is dat denk ik ook de enige ‘zorg’ die je met een betonlook vloer kan hebben. Of die nu van PVC of van ander materiaal is, met accessoires moet je voldoende warmte en gezelligheid in je huis brengen. En natuurlijk laat ik me daarbij rijkelijk inspireren door Pinterest! Uiteindelijk ben ik dus op zoek naar onderstaande stijl ongeveer, waarbij onze kast helaas een vaststaand gegeven is.

Bron: Pinterest vtwonen
Bron: Pinterest Homedeco

Bron: Pinterest House of Flora

5 gedachten over “Yessss! Eindelijk een nieuwe vloer and I love it!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven