Quiche maken zonder bladerdeeg: snel, makkelijk en (oven) heerlijk

Soms heb je veel restjes in huis en weet je niet wat je daar allemaal mee moet. Je wilt wel iets gezonds klaarmaken maar de inspiratie ontbreekt. En als je kids het woord ‘restjesdag’ horen gaan ze al steigeren. Geen zorgen: ga gewoon voor een quiche. In een quiche kan je vaak heel veel restjes kwijt. Soms heb je geen quichedeeg, of heb je geen zin om er eentje te maken.  Nu… je kunt altijd een quiche maken zonder bladerdeeg.

Hoe je dat doet? Hieronder vind je een heerlijk recept. Een quiche maken met bijna lege keukenkastjes? Eitje! Een quiche maken zonder bladerdeeg hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. En nogmaals: je kan er echt van alles in doen. Nog wat groentes in huis? Doe ze er in. Of varieer een keer met noten. Quiche maar uit, zouden wij zeggen 😉 .

quiche_zonder_deeg

Lees ook: Restjesdag: mijn pubers halen er hun neus voor op

Update: april 2020

Quiche maken zonder bladerdeeg

Veel mensen denken dat deeg de basis voor een quiche moet zijn. Dat kan, maar hoeft helemaal niet per se. Een quiche maken zonder bladerdeeg kan juist heel goed! Hieronder vind je er een recept voor. Laat je wel even weten of het gesmaakt heeft? 🙂

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 ml melk + 100 ml verse room
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g gemalen gruyèrekaas

Dit is voor het beslag. De bloem gaat er voor zorgen dat alles gebonden wordt waardoor je geen bladerdeeg nodig hebt en de quiche niet in elkaar zakt. Dan kan je voor de rest nog aanvullen met bijvoorbeeld

  • 1 grote ui in fijne stukjes gesneden
  • 125 gram spekblokjes die je hebt gebakken en op een keukenpapiertje hebt afgedept tegen overtollig vet
  • Allerlei groentjes in brunoise (wortel, prei, paprika, tomaat, broccoli, bloemkool champignons, wat je zelf maar wil)
  • Stukjes kip, zalm, ham …
  • Alles wat je over hebt van de dagen van tevoren (liefst wel combineerbaar met elkaar)
  • Gehakte peterselie of andere versie kruiden

Bereidingswijze

  • Meng  melk, room, eieren, bloem en kaas in een grote kom en roer goed door elkaar
  • Voeg nu de groentjes en het vlees er bij.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet alles in een vorm.  Een siliconen bakvorm is het handigst om nadien terug uit de vorm te halen.
  • Bak in een conventionele oven gedurende 30 minuten op 200° op hete lucht.

Et voila, je quiche zonder bladerdeeg is klaar! Smakelijk eten!

Heb jij nog een lekker recept waarmee quiche zonder bladerdeeg maken een eitje is? En ook nog eens om je vingers bij af te likken? Deel het dan in een reactie onder dit blog. Mits het geen geheim recept is natuurlijk 🙂

Lees ook: Doperwtenquiche: ‘t klinkt een beetje vreemd maar is o zo lekker!

quiche zonder bladerdeeg

Overzicht recept
recipe image
Recept
Quiche zonder deeg
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

5 REACTIES

  1. Dank voor je snelle reactie! Ik heb het eerst maar eens volgens recept geprobeerd omdat dit mijn allereerste quiche was 😅 Hij was zeer smakelijk, maar hij moest duidelijk langer in de oven. Kan door mijn oven komen, of eventueel de hoeveelheid groente. Maar al liet het eindresultaat nog wat te wensen over, het experiment was ieder geval geslaagd 😃 Als ik hem helemaal goed in de vingers heb, ga ik het ook een keer met bouillon proberen. Dan laat ik het je uiteraard weten!!

    • Wat goed om te horen Christa. Meer groenten kan inderdaad (door hoeveelheid vocht) inhouden dat hij langer in de oven moet. Hoe lang heb jij hem erin gehad? Of heb je hem misschien niet op hetelucht gezet maar op onder en bovenwarmte?

      • Op hete lucht, 200 graden en iets meer dan 35 minuten. Voor de zekerheid ook al 3 lepels bloem ipv 2. Maar ik had er echt wel flink wat groente in gedaan… dus volgende keer probeer ik het met 45 – 50 minuten. Gaat vast goed komen ☺️👍🏻

  2. Dat klinkt als een perfect makkelijk recept, dat ga ik snel een keer proberen dank je wel!

    Kan ik de melk eventueel vervangen door bijvoorbeeld bouillon? Of zou dit niet werken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here