Soms heb je veel restjes in huis en weet je niet wat je daar allemaal mee moet aanvangen. Je wilt wel iets gezonds klaarmaken maar de inspiratie ontbreekt.
In een quiche kan je vaak heel veel restjes kwijt, maar soms heb je geen quichedeeg, of heb je geen zin om er eentje te maken. Nu… je kunt altijd een quiche maken zonder deeg!
Hoe maak je een quiche zonder deeg?
Je neemt je ingrediënten:
– 3 eieren
– 250 ml melk + 100 ml verse room
– 2 eetlepels bloem
– 100 g gemalen gruyèrekaas
Dit is voor het beslag. De bloem gaat er voor zorgen dat alles gebonden wordt en de quiche niet in elkaar zakt. Dan kan je voor de rest nog aanvullen met bijvoorbeeld:
– 1 grote ui in fijne stukjes gesneden
– 125 gram spekblokjes die je hebt gebakken en op een keukenpapiertje hebt afgedept tegen overtollig vet
– Allerlei groentjes in brunoise (wortel, prei, paprika, tomaat, broccoli, bloemkool champignons, wat je zelf maar wil)
– Stukjes kip, zalm, ham …
– Alles wat je over hebt van de dagen van tevoren (liefst wel combineerbaar met elkaar)
– Gehakte peterselie of andere versie kruiden
Hoe ga je te werk bij je quiche zonder deeg?
– Meng melk, room, eieren, bloem en kaas in een grote kom en roer goed door elkaar
– Voeg nu de groentjes en het vlees er bij.
– Breng op smaak met peper en zout.
– Giet alles in een vorm. Een siliconen bakvorm is het handigst om nadien terug uit de vorm te halen.
– Bak in een conventionele oven gedurende 30 minuten op 200° op hete lucht.
Zo makkelijk is het! Eet Smakelijk van je quiche zonder deeg!
Doe niet zo idioot met je groentjes, het is gewoon groente en dat is al meervoud.