Quiche met diepvries doperwten

Regelmatig maak ik een quiche en dan meestal met broccoli en kip. Helaas is mijn oudste dochter helemaal geen fan van broccoli en bovendien had ik deze keer ook geen kip in huis. Dus moest het een quiche met iets anders worden. De enige groenten die ik op dat moment in huis had waren diepvries doperwten en nog een paar verdwaalde diepvries tuinbonen.
Maar dat maakt niets want eigenlijk kun je alle groenten in je quiche verwerken en daarom vind ik het ook zo’n fijn gerecht. Met weinig inspanning zet je al iets lekkers op tafel! Mijn dochters vinden het bladerdeeg altijd erg lekker al is dat natuurlijk niet heel gezond 😉 .
quiche
Ik maak altijd eerst het bloem/ei mengsel klaar voor de quiche, zodat de bloem tijd heeft om goed op te lossen.

Wat heb je nodig voor 1 quiche

– 3 el bloem
– 4 eieren
– 1 el crème fraîche
– flinke handvol gehakte verse muntblaadjes
– 100 gram geraspte belegen kaas
– beetje zout en peper
Kluts de eieren en roer vervolgens de overige ingrediënten erdoor. Zet dan even opzij.
– 350 gram diepvriesdoperwten. Deze hoeven niet perse helemaal ontdooid te zijn
– 1 handvol diepvriestuinbonen of extra erwten
– 1/2 rode peper in kleine stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook geperst
– 1 ui in stukjes gesneden
– 100 gram gedroogde ham in reepjes gesneden
– ca 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
– 1 el paneermeel
– olijfolie om in te bakken

Verwarm de oven voor de quiche op 180 graden en bekleed een ingevette bakvorm met de vellen bladerdeeg.

Verhit wat olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak ca 3 minuten en voeg dan de knoflook en rode peper toe. Bak deze nog ca 2 minuten mee en voeg dan de ham toe. Bak nog een minuutje en schep dan de doperwten en tuinbonen erdoor. Roer goed en proef een erwtje om te kijken of ze warm zijn. Als dat het geval is zet je het vuur uit en roer je het mengsel door het bloem/ei mengsel. Voeg eventueel nog extra zout en peper toe.
Strooi het paneermeel over de bladerdeegbodem en stort het mengsel dan in de met bladerdeeg bekleedde bakvorm en plaats dan ca 45 minuten in de oven. Klaar is je quiche!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven