Quinoa salade met asperges en bleekselderij; een toffe zomersalade!

Met wat warmer weer is een quinoa salade een heerlijke salade om op tafel te zetten. Je salade krijgt een warme bite door de quinoa en andere ingrediënten die er in zitten. In dit geval is het tijd voor een heerlijke quinoa salade met asperges en bleekselderij, een toppertje die voor mij hoog op de lijst van lekkere zomersalades staat.

quinoa salade met asperges

Quinoa salade met asperges

Ik kwam op het idee van deze salade door een van de blaadjes van de Plus waar een couscous salade in stond. Lekker dacht ik, maar eigenlijk eet ik zelf net zo lief quinoa dus was de keuze al snel gemaakt. Ik heb de salade omgetoverd naar een quinoa salade met asperges (die ook niet in het oorspronkelijke recept zitten).

Welke ingrediënten heb je nodig voor de quinoa salade?

Ik ga even uit van een salade voor 4 personen. Bij ons hebben de kinderen er ook wat van gegeten maar er was nog een beetje over… dat is dan lekker voor de lunch van de volgende dag!

  • ± 250 gram Quinoa (de blanke variant)
  • 10 asperges
  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 rode uien
  • geitenkaas/fêta
  • 1 bosje peterselie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel djintan (komijn)
  • snufje zout
  • olijfolie

Quinoa salade met asperges maken

Het maken van de quinoa salade is op zich een eitje. Ik vind alleen de bleekselderij altijd wat lang werk omdat ik alle draden eruit wil hebben voordat ik ze gebruik. Toch zijn er genoeg mensen die de bleekselderij zo gebruiken, zonder de draden eruit te halen. Dat kan dus ook 😉 .

Voorbereiding:

Je start met het koken van de quinoa. Pak een ruime hoeveelheid water. Kook de quinoa voor ongeveer 10 minuten en giet deze daarna af met een zeef. De quinoa is dan al klaar voor de quinoa salade.

Asperges kook je terwijl ook. Ik heb ze vooraf al in stukjes gesneden. Met ongeveer 12 minuten koken zijn de asperges ook lekker gaar.

In de tussentijd snij je de bleekselderij in kleine boogjes en de rode ui in ringen. De peterselie snij je gewoon fijn.

Maken quinoasalade

Om de quinoa salade helemaal af te maken bak je de rode ui ongeveer 5 minuten in de olijfolie, daarna voeg je voor 3 minuten de bleekselderij toe.

Doe de quinoa in een schaal, voeg de kerriepoeder en de djintan toe. Schep daarna voorzichtig de asperges erdoor heen en de rode uiringen met de bleekselderij. Maak nog een beetje op smaak met wat zout.

Garneer de salade met de peterselie en de geitenkaas stukjes en smullen maar van deze overheerlijke zomerse quinoa salade. Deze salade heeft een lekker subtiele smaak.

Al eerder maakte ik een keer een met quinoa gevulde paprika voor het avondeten, ook lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven