Quooker flex; waarom deze quooker mijn voorkeur heeft

Wie kent hem niet, de Quooker! Al jaren is deze kraan heer en meester in de keuken en met de Quooker Flex hebben ze helemaal een fantastische kraan ontworpen vind je niet?

Heel eerlijk gezegd hebben wij nog helemaal niet zolang een Quooker. Deze kokend water kraan stond al jaren op mijn lijstje. Bij het laten plaatsen van onze nieuwe keuken (9 jaar geleden, nog in ons oude huis) was het geld echter op. Later wilden we absoluut geen 2e gat in ons aanrechtblad. Ongeveer twee jaar geleden kwam ik er echter achter dat een 2e gat met de Quooker Flex helemaal niet nodig is!

Mijn hart verpand aan de Quooker Flex kokend water kraan

Quooker Fusion kokend water kraan

Vanaf dat moment stond de Quooker Flex dan ook bovenaan mijn wens lijstje voor huishoudelijke apparaten. Eind van het jaar ging de kerstgratificatie dan ook direct op aan deze kokend water kraan. Ik heb mezelf en de rest van mijn gezin verwend met de Quooker. En toen gingen we verhuizen…

Dat we niet van plan waren om te verhuizen dat mag wel duidelijk zijn, maar het is toch zo gelopen. En uiteraard had onze nieuwe huis geen kokend water kraan in de keuken. Wat een gemis! Het wachten op een nieuwe Quooker Flex mocht dan ook deze keer niet zo lang op zich laten wachten had ik met mezelf afgesproken. En daar heb ik me aan gehouden.

zelf quooker installeren

De Quooker Flex zelf installeren of laten installeren?

Ik kan inmiddels wel stellen dat Frank bedreven is in het aansluiten van de Flex variant van Quooker. Twee keer heeft hij deze kraan in twee jaar tijd geïnstalleerd en met groot succes. De eerste keer hebben we het eigenlijk samen gedaan met een hoop uitzoekwerk maar deze keer heeft Frank het merendeel alleen gedaan. De topper!

Het is natuurlijk ook zo dat als je het eenmaal gedaan hebt het een tweede keer makkelijker is. Ook al is de situatie onder de gootsteen misschien wel anders. Maar de uitleg die er bij zit is ook mega helder.

Mocht jij er met de uitleg op papier nog niet helemaal uitkomen dan kan je ook eens de instructiefilmpjes op youtube te kijken.

https://youtu.be/upZx9uFKOVQ

Het enige verschil met het zelf installeren van de Quooker Flex en bovenstaande filmpje is dat de werkruimte in je eigen gootsteenkastje wellicht meer te wensen overlaat. Frank moest zich in allerlei bochten wringen 😉 .

Quooker Fusion zelf installeren

Tip: zorg ervoor dat je een teiltje bij de hand hebt én wat extra koperen leiding om ertussen te zetten. De laatste wordt niet meegeleverd met de Quooker maar is ongetwijfeld noodzakelijke om de Flex te installeren. Verder is een lamp handig om bij te schijnen in het kastje en natuurlijk mag je niet vergeten de hoofdkraan even dicht te zetten 😉 .

Wil je de Flex op dezelfde groep plaatsen als de vaatwasser, zorg er dan voor dat je een combi-switch gebruikt bij de installatie van de Quooker. Deze zorgt ervoor dat als de vaatwasser vol vermogen vraagt de Quooker heel even stand by is. In de praktijk betekent dit soms dat je 5 minuutjes moet wachten voordat je je kokend water kraan kan gebruiken.

Je bent er wel een paar uurtjes mee bezig, met het zelf installeren van de Quooker, maar dan heb je ook wat. Toch liever niet zelf doen? Vraag dan een loodgieter in je omgeving.

Voordelen van de Quooker Flex

Goed, ik heb je nu vertelt waarom de Quooker Flex voor ons de beste keus was (één mengkraan op het aanrecht en geen tweede gat), maar de Quooker Flex heeft nog meer voordelen. Ik zet ze even voor je op een rijtje:

  • Als je een thee drinker bent en regelmatig de waterkoker gebruikt, dan is de Quooker voordeliger in het gebruik.
  • Beter voor het milieu omdat de Quooker ook waterbesparend is. Met een waterkoker zet je al snel teveel water op.
  • Je water is direct gebruiksklaar en je bent dus sneller klaar
  • Heel veilig in gebruik door de speciale manier waarop je de knop van de Flex Quooker indrukt (druk en draai). Kleine kinderen lopen zo geen gevaar.
  • Ruimtebesparend op je aanrecht.

De reden dat we voor Combi+ Flex hebben gekozen en niet de cube

Zoveel kokend water kranen zoveel meningen. Er is voor iedereen wel een type te vinden en de ene is nog beter of heeft nog meer functionaliteiten dan de ander.

De Cube vind ik heel aantrekkelijk klinken, maar omdat we zelf al een sodastream hebben heeft de Cube niet zoveel voordelen voor ons. Daarnaast heb je nog meer ruimte in je keukenkastje nodig voor die kraan dan voor de Quooker Flex Combi+.

De Flex variant hebben we gekozen omdat ik het enorm handig vind om de slang eruit te kunnen trekken en zo door de spoelbak heen te spuiten om schoon te maken. Daarnaast vult het waterreservoir van de koffiemachine zo makkelijker.

De Combi+ is ook een bewuste keuze. Deze gebruikt het kokende water uit de Quooker als je warm water uit de kraan nodig hebt. Je gebruikt je Quooker dan dus wat intensiever, niet alleen voor kokend water, maar ook voor warm water. De energie die nodig is om de het water op temperatuur te houden, die komt uit onze zonnepanelen en we hebben geen extra gas nodig om het warm water uit de kraan te laten komen. Best milieuvriendelijk dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven