Raamtekeningen maken met raamkrijt: kind kan de was doen

“Alleen gekken en dwazen… schrijven hun naam op ramen en glazen”. Dat kregen wij vroeger te horen als we met onze vinger op een vieze autoruit schreven. Leuk en aardig, maar dat is wel een beetje een ouderwets idee. En behoorlijk saai! Tegenwoordig kan je in de bouwmarkt schoolbordverf kopen om je hele huis klieder-proof te maken. Hou jij niet van schoolborfverf, maar wil je wel je kids de mogelijkheid geven om eens lekker artistiek los te gaan, dan hebben we een wel hele leuke tip voor je. Stiekem krijgen we zelf ook wel zin om eens flink aan het kleuren te gaan… maak ook eens raamtekeningen met raamkrijt!

Raamkrijt voor raamtekeningen: succes verzekerd

(en anders kan je het zo weer schoonmaken)

De zomervakantie staat natuurlijk weer voor de deur, en tot nog toe wil het weer niet écht meewerken. No worries, met voldoende raamkrijt in huis zullen je kids zich niet vervelen. Stel een van jullie grote ramen ter beschikking, of laat ze zichzelf ‘overtrekken’ in de spiegel. Mooi meegenomen is dat de raamtekeningen net zo makkelijk weer schoon gemaakt kunnen worden 😉 .

raamtekeningen

Dat is hopelijk niet altijd nodig. Dikke kans dat je kids na een beetje oefenen heel handig worden in het maken van raamtekeningen met raamkrijt. Bovendien kan je allerlei leuke patronen downloaden bij Raamtekening.nl die je op de buitenkant van je raam kan plakken. Dan is het een kwestie van overtrekken… een kind kan de was doen;) .

Van overheerlijke ijsjes (die Lotte hier maakt), tot mooie circustekeningen en nog veel meer. Kinderkamer, slaapkamer of woonkamer, eigenlijk kan je je overal uitleven. Binnenkort gaan wij ook ons kantoor hier mee aanpakken, het resultaat laten we je uiteraard ook nog even zien!

Raamtekeningen maken, kinderspel?

Ook ‘grote kinderen’ kunnen heerlijk los gaan met raamkrijt. Winkeliers versieren er hun etalages mee, maar je kan natuurlijk ook gewoon thuis aan de slag gaan. Kies bijvoorbeeld voor een inspirerende spreuk in sierlijke letters. Ben je die beu, dan haal je hem met een sopje weg en creëer je weer een nieuw kunstwerkje. De raamkrijt stiften zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Wit valt het meeste op, maar voor de variatie of gewoon ‘iets extra’s’ kan je natuurlijk ook voor roze of groen gaan. Zorg wel dat het raam dat je gaat bewerken goed schoon en droog is. Op een natte ondergrond vlekt het raamkrijt uit, en het zou zonde zijn als je raamtekening meteen wegspoelt!

raamtekeningen maken

Geen reden meer om jullie te vervelen dus deze zomer, als je genoeg raamkrijt in huis haalt voor het hele gezin. En hebben jullie genoeg van al dat raamtekeningen maken, dan kan je gewoon beginnen met de grote schoonmaak. Ik zou beginnen met de ramen 😉 . Kan daar de volgende dag weer een nieuw kunstwerk op!

raamtekeningen maken

Tip: Neem raamkrijt mee voor onderweg in de auto, zijn je kids ook even zoet als je op reis gaat. Een nat- en een droog doekje erbij en ze kunnen zelf wissen en weer doorgaan! Ennuh… geen papiertje op de buitenkant plakken dan hè. Ze zullen in de auto even zelf creatief moeten zijn 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven