Ravensburger jubileumsuitgave: Glow in the Dark Doolhof spel!

Het Ravensburger Doolhof spel bestaat 30 jaar! Om dat te vieren heeft Ravensburger een limited edition jubileumuitgave van het spel bedacht. Doolhof is in deze bijzondere editie op 2 manieren te spelen: in het licht én in het donker.ravensburger doolhof spel glow in the dark

Glow in the dark Doolhof

Voor wie het Doolhof spel niet kent: door het verschuiven van gangen in het doolhof kun je jezelf toegang verschaffen naar de schatten waarnaar je op zoek bent. Wanneer je deze verzameld hebt, en weer terug op de startpositie bent, heb je gewonnen.

Maarrr, nu is er de extended version. Een spannend glow in the dark doolhof!
Speel het spel eerst in daglicht, om vervolgens door te gaan op de nachtversie waarbij het doolhof oplicht in het donker en je op zoek gaat naar de nachtschatten. Je krijgt een tweede kans om te winnen. Naast de overdag gevonden schatten, is het nu de taak om de nachtschatten te vinden. Heb je die allemaal in the pocket? Tel dan de waarde van de verzamelde schatten bij elkaar op: een dagschat is 1 waardepunt, een nachtschat 2. Degene met de meeste punten mag ook nog één van de drie munten omdraaien, die elk een andere waarde hebben. De winnaar is de speler met de meeste punten.

Review Ravensburger Doolhof spel jubileumeditie

Het Ravensburger Doolhof spel is voor spelers vanaf 7 jaar en kan met maximaal 4 spelers worden gespeeld. Slimmeriken van een jaar 6 kunnen mijns inziens ook prima aanschuiven. Er hoeven geen moeilijke vragen beantwoord te worden en er hoeft niet lastig te worden gerekend (behalve de punten op het laatst bij de dag-nacht variant). Het spel is eigenlijk vooral visueel ingesteld, maar vereist wel een dosis inzichtelijk vermogen. Je moet in kunnen schatten hoe jij de route naar de schat in het doolhof het beste kunt beïnvloeden door het verschuiven van de gangen.

ravensburger doolhof spel

Basisspel

Nooit eerder speelden wij het Doolhof spel. De oudste is precies 7 jaar oud, dus een goed moment om het spel eens uitvoerig te testen. Het opzetten is heel eenvoudig: leg alle vierkant gangkaarten willekeurig op het speelbord. Je houdt één gangkaart over die gebruikt wordt om de gangen te verschuiven. Het spelbord geeft middels een pijl of kruis aan welke gangen verschoven kunnen worden. De schatten op de gangkaarten corresponderen met het plaatje op de schatkaarten.

We starten met het basisspel om goed in het spel te komen. Wel besluit ik van start te gaan met ieder 4 schatkaarten die we open en bloot leggen, en omdraaien wanneer de schat gevonden is. Zo blijft het voor nu even overzichtelijk. Dochterlief kiest voor de maan, een feeërieke verschijning, als speelfiguur. En ach… dan kies ik wel voor het enige vrouwelijke overblijvend speelfiguur: de heks met de maan als symbool. Vond ze erg grappig trouwens.
Het spel bleek eenvoudig en dochterlief bleek een heel goed inzichtelijk vermogen te hebben. Sterker nog, ze won!

ravensburger doolhof spel eva

Dag- en nachtspel

Nu we de smaak toch te pakken hadden, gingen we direct door met de speciale editie: het dag- en nachtspel. Het is belangrijk een goed verduisterde ruimte voor het nachtspel te vinden. Met de rolluiken dicht, kan ik wel zeggen dat het boven aardig verduisterd is. Hup, off we go, naar de verdieping boven ons.

Ieder van ons krijgt 4 schatkaarten en nacht-schatkaarten. De nacht-schatkaarten liggen open naast elkaar, de schatkaarten verborgen op een stapeltjes. Echter in ons geval, leggen wij ook die open. We spelen het basisspel totdat een van ons ze allemaal heeft gevonden. Het licht gaat uit…

Het glow in the dark doolhof en de nacht-schatkaarten lichten op. Wauw! Wat ziet dat er gaaf uit! En het kost geen enkele moeite het spel door te spelen. Alles is prima te zien. De schatten, ditmaal geen schatkist of kroon maar een doodshoofd of spookje, zijn goed te onderscheiden. Ook de gangen en de speelfiguren, althans, hun symbolen zijn goed te zien.

Conclusie: Het is bij verre het leukste spel dat we tot nog toe hebben gespeeld. Het is eenvoudig, toegankelijk, niet langdradig en tja, die glow in the dark maakt het natuurlijk nog spectaculairder. Er is over nagedacht, want de oplichtende delen laden op terwijl je het dagspel, voorafgaand aan het nachtspel, speelt. Er is nu geen enkel excuus meer: het Ravensburger Doolhof spel kan op elk moment van de dag worden gespeeld 😉 .

Prijs en verkrijgbaarheid:
De Doolhof jubileumeditie is zowel online als bij de speelgoedwinkels verkrijgbaar voor ongeveer €30,-. Heb je een Frozen fan in huis? Er is ook een Frozen Junior Doolhof voor ongeveer €20,- verkrijgbaar, waarbij je in een labyrint van ijs en sneeuw op zoek gaat naar Anna en Elsa. Voor meer informatie kijk je op de site van Ravensburger.

Tip: De glow in the dark versie is momenteel in de aanbieding bij Bol.com voor € 23,99

 

Dit vind je denk ik ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven