Ravensburger Science X experimenteerdozen, review

Zo druk als het is, had ik niet in de gaten dat ik nog een Ravensburger Science X experimenteerdoos had staan. Om te reviewen, voor jullie. Ik moest er dan ook op gewezen worden door dochterlief, die de doos nog ongeopend op kantoor zag staan. Ze wilde natuurlijk weten wat erin zat. Vandaag was het er een fantastische dag voor om lekker samen te bouwen en te experimenten. Kan ik jullie nu dus mooi dit speelgoed laten zien. Een van onze lezeressen had dit overigens ook als tip gegeven. Naar aanleiding van de top 10 van de Sinterklaas verlanglijstjes en de schoenkadootjes onder € 10,00. Nu is deze Ravensburger Science X experimenteerdoos van het elektra huis niet van het formaat dat in de schoen past, maar ze hebben ook andere varianten die wat kleiner zijn en goedkoper. Ik kan je al wel vast verklappen dat het erg leuk speelgoed is!

Ravensburger Science X experimenteerdoos

Ben je op zoek naar leuk ’technisch’ speelgoed waar je kinderen niet alleen leuk mee kunnen spelen, maar waar ze ook nog eens wat van leren? Stop maar met zoeken! Je hebt het namelijk gevonden, want de Ravensburger Science X experimenteerdoos past exact in deze categorie.

Fascinerende fenomenen van deze tijd worden onder de loep genomen en met behulp van de kennis uit de natuurwetenschap op een aantrekkelijke manier duidelijk gemaakt. Met de experimenteerdoos die wij van Ravensburger thuis hebben gekregen kan je je eigen 3D elektro huis bouwen. En niet alleen het huis is leuk om te bouwen, de spectaculaire licht- en geluidseffecten die doen het hem!

ravensburger science X elektro huis

Voor wie is de Ravensburger Science X experimenteerdoos geschikt?

Voor jongens en meisjes uiteraard! Ook al zal het misschien jongens eerder aantrekken dan meisjes, ik zal het je meisje zeker niet onthouden! Het is een superleuke manier om een beetje inzicht te krijgen in techniek en zeker als je kind het samen met jou kan doen zullen ze er enorm veel plezier van hebben. Hier mag papa als natuurkundige lekker met zijn Lotte aan de bak. Hou er wel rekening mee dat je kindje 8 jaar of ouder is, want anders is het waarschijnlijk wat te ingewikkeld. Lotte had papa ook echt nodig bij het bouwen. Sterker nog… Frank moest zo nu en dan ook even diep nadenken 😉 .

revensburger Science X experimenteerdoos

Wat zit er allemaal in deze experimenteerdoos met het elektro huis?

Het elektro huis bevat een stansplaat met alle huisonderdelen, gestroomlijnde inkt (ja, heus!), een geprogrammeerde printplaat (hoe vet!), een speaker, 3 leds, spiegelfolie, een fototransistor, stroomkabel, connectiestukjes en een batterijhouder. En gelukkig ook een handleiding 😛 .

Je maakt in dit 3D elektro huis verrassende elektrotechnische schakelingen en je kind ontdekt zo de geheimen achter elektriciteit. Op een speelse manier. Het kartonnen huis bouw je stap voor stap op met de diverse onderdelen en iedere keer krijg je een nieuwe opdracht. Het huis wordt steeds verder uitgebouwd met de aanwezige elementen. Er wordt geleerd over schakelingen en sensors en er worden allerlei magische effecten gecreëerd met spiegelfolie (heel leuk!), LED en geleidende inkt. Hou er wel rekening mee dat de geleidende inkt bijvoorbeeld ook moet drogen tussendoor.

Echt iets voor een stormachtige zondagmiddag 😉 . Of zaterdag. Of een doordeweekse dag. Want één ding is zeker. Is je kind ook maar een beetje geïnteresseerd en leergierig? Dan is de Ravensburger Science X experimenteerdoos écht een aanrader!

Gelukkig blijft het niet bij één experimenteerdoos en hebben ze veel meer varianten. Van biologie tot techniek en van dino’s tot natuurkunde of scheikunde. Op allerlei vlakken zijn er experimenteerdozen verkrijgbaar. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

ravensburger science X experimenteren

Onze mening over het Ravensburger Science X elektro huis?

Mooi speelgoed! Zonder begeleiding moet je kind toch al wel wat ouder zijn en ook écht geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Anders zijn ze er misschien snel op uitgekeken. Alhoewel… Lotte moest papa ook een keer iets uitleggen wat hij niet had begrepen uit de handleiding.

Verder is het heel leerzaam, en dat maakt het extra interessant vind ik. Wel is het zo dat je het in elkaar zetten maar éénmaal kan doen. Daarna kan je er wel mee spelen en de elektra ‘in werking zetten’. Maar het bouwen doe je maar een keer.

Varianten Ravensburger Science X experimenteerdozen

Er zijn experimenteerdozen verkrijgbaar in verschillende categorieën.

Onderdeel Biologie

 • Ravensburger ScienceX® Smartscope, deze gaat vanaf € 23,99
 • Ravensburger ScienceX® De wereld van de planten, deze gaat vanaf € 7,95
 • Science X Ecosysteem Aarde – Experimenteerdoos, deze gaat vanaf 34,99
 • Science Explorer Verrekijker 4x 48mm, deze gaat vanaf € 9,95

Je koopt deze varianten eventueel bij Bol.com

Onderdeel Scheikunde

 • Ravensburger ScienceX® Kristallen kweken en edelstenen, deze gaat vanaf € 27,99
 • Ravensburger ScienceX® Sporenonderzoek, deze gaat vanaf € 14,44
 • Ravensburger ScienceX® Kristallen, deze gaat vanaf € 8,99
 • Ravensburger ScienceX® Geheime codes, deze gaat vanaf € 7,99
 • Ravensburger ScienceX® Chemie Laboratorium, deze gaat vanaf € 33,00

Je koopt deze varianten eventueel bij Bol.com

Onderdeel Natuurkunde

 • Ravensburger ScienceX® De auto van de toekomst, deze gaat vanaf € 24,99
 • Ravensburger ScienceX® Groene Energie, deze gaat vanaf € 12,99
 • Ravensburger ScienceX® Ruimtevaart avontuur, deze gaat vanaf € 13,99
 • Ravensburger ScienceX® Magnetisme, deze gaat vanaf € 7,99
 • Ravensburger ScienceX® 3D Optiek, deze gaat vanaf € 7,99
 • Ravensburger ScienceX® Water, deze gaat vanaf € 8,99

Je koopt deze varianten eventueel bij Bol.com

ravensburger science X bouwen

Onderdeel techniek

 • Ravensburger ScienceX® Elektro Huis, deze gaat vanaf € 27,99
 • Ravensburger ScienceX® Elektrotechniek, deze gaat vanaf € 27,99
 • Ravensburger ScienceX® Elektro vuurtoren, deze gaat vanaf € 7,95
 • Ravensburger ScienceX® Vliegende objecten, deze gaat vanaf € 14,95

Je koopt deze varianten eventueel bij Bol.com

Onderdeel Geschiedenis

 • Ravensburger ScienceX® De geheimen van Egypte, deze gaat vanaf € 16,99
 • Ravensburger ScienceX® Dinosaurussen, deze gaat vanaf € 7,99
 • Ravensburger ScienceX® Expeditie Prehistorie, deze gaat vanaf € 29,74

Je koopt deze varianten eventueel bij Bol.com

Je kan al deze experimenteerdozen in je eentje uitproberen met de handleiding. Maar hier is gebleken dat zelfs mama het leuk vindt om mee te doen, dus laat je vooral niet tegenhouden. Meer informatie over al deze spellen vind je overigens op de site van Ravensburger.

Winactie Ravensburger Science X pakket

We mogen een experimenteerdoos van het elektra huis van Ravensburger Science X weggeven. Heb jij interesse? Doe dan mee aan onze winactie! Geef een reactie aan hieronder en deel het bericht op social media. De winactie loopt tot en met 5 december 2017.

20 gedachten over “Ravensburger Science X experimenteerdozen, review”

 1. Wat enorm leuk en leerzaam! Past precies bij onze dochter die altijd maar weer op onderzoek uit gaat. Kortom, ik doe graag mee.

 2. Avatar foto
  Claudia Muller-Kosters

  Oh wat leuk! Ons meisje is erg onderzoekend en wil altijd weten hoe dingen werken. Techniek uitleggen is best lastig als je het hebt over ongrijpbare dingen als elektriciteit. Met zo’n mooie doos wordt het toch ineens een stuk duidelijker! Zeker weten dat ze er blij mee zou zijn!!

 3. Avatar foto
  Alyt van der Heide

  Doe heel graag mee voor mijn bijna 8 jarige en mijn man, die elektrotechnicus is.
  Samen klussen ze weleens aan een apparaat of doen ze iets samen in huis. Mijn dochter wil dan altijd meekijken.
  Nu met dit Science pakket kan ze zelf aan de slag met hulp van haar papa.
  Ik bemoei er niet mee, ben niet technisch ingesteld…

 4. Dit zou @jaeceindenatuur geweldig vinden! Hij slurp YouTube af naar (DIY) proefjes en overtuigd de juf dat je er echt heel slim van wordt zodat hij ze mag voordoen in de klas!

 5. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  M’n zoon van 9 (vandaag jarig 🙂 ) zou dit geweldig vinden. Erg leuk om als kind al met elektriciteit te kunnen werken! Leerzaam maar toch veilig en leuk ! Hij gaat dit erg interessant vinden…

 6. Ik doe graag mee voor Job van 7 en voor zijn papa. Papa is elektricien en Job heeft daar altijd vragen over. Dit is dus ideaal voor een papa-zoon moment en samen dit te ontdekken. Op facebook is mijn naam johanankejobcassaelmans

 7. Ohh deze zou echt te gek zijn. Misschien dat junior dan eens iets anders wil doen dan gamen. Gewoon echt iets maken en leren, dat zijn de betere bestedingen voor regenachtige herfstdagen

 8. Avatar foto
  Akkemarijke Drent

  Onze zoon is bijna 13 en technoek is echt zijn ding. Op school is het dan ook zijn favoriete vak. Voor onder de boom zocht ik iets wat je zonder schermpje kan doen en 1 en 1 is 2 ? Hij vroeg aan opa en oma al iets waarbij je een robot kon bouwen en dan pasr zo’n doos er mooi bij. En het kan echt gemaakt worden zonder ipad, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik ff rondsnuffelen bij bol, misschien ook leuk voor onze jongste al is het kwa motoriek snel te moeilijk denk ik.

  Bedankt voor de tip, vind het echt een goede tip!

 9. Toevallig gisteren voorbij zien komen al surfend op internet. Hij zit al in mijn winkelmandje van bol.com, maar eigenlijk hebben we al wel genoeg cadeaus voor de meiden met Pakjesavond. Maar Kerst komt er ook nog aan! ? Ik vind het namelijk echt iets voor onze oudste dochter Elisa (9). Ze is dol op techniek en experimenteren. Een leergierige dame die wel van uitdagend speelgoed houdt!!

 10. Dit zou super leuk zijn voor mijn vriendin. Zij heeft een moeilijke tijd achter de rug met haar gezin en andere vriendinnen omdat ze namelijk iets had gewonnen wat helemaal niet binnen kwam. En dit zou gewoon super zijn voor haar.

  @instagram is isaagtenx_

  Heb toestemming.

 11. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Als ik niet al een aantal Sinterklaascadeautjes had gekocht voor mijn jongste nichtje, zou ik dat Elektro huis zeker voor haar kopen. Dit is echt iets voor haar. Met haar 10 jaar is ze echt al een wetenschapper in de dop. Ze heeft echt een andere smaak dan de gemiddelde jonge meid van 10 jaar.
  Recent is ze nog met haar vader op de TU bij een of andere open dag geweest waar ze allerlei proefjes kon doen. Ze hoop dat ze in de toekomst misschien wel een geneesmiddel tegen kinderkanker kan maken(helaas kreeg haar grote zus daar mee te maken).
  Deze Ravensburger Elekro huis set, daar zou ze echt heel veel plezier van hebben! Ik ga duimen dat ik haar daar mee mag verrassen.

 12. Wat ontzettend leuk zijn deze experimenteer dozen. Mijn zoon Robin is heel erg geintereseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Dat heeft hij echt niet van zijn moeder 😉 maar…na het lezen van je revieuw denk ik echt dat deze set een schot in de roos zal zijn voor Robin. En vooruit…ik ga hem helpen als het nodig is. Want samen bouwen is al te gek en wie weet leer ik er zelf ook nog wat van!

 13. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  daar zou oma lies haar oudste kleindochter graag mee verrassen
  #duimen dat het in haar schoen zal mogen passen

 14. Ik vroeg me af of deze dozen echt de moeite zijn. Op de verpakking afgaan is altijd moeilijk. Dankjewel voor de review. Lijkt me echt iets voor onze oudste zoon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven