Re-cycle-me; knutselen met afval en bewust omgaan met speelgoed

Wie van jullie kent het merk Re-cycle-me al? Ik kreeg er onlangs een persbericht van binnen en was gelijk enthousiast over het concept. De vraag is dan natuurlijk of alleen het concept leukt is, of dat het ook echt werkt om te knutselen met afval en een pakketje van Re-cycle-me. Dat gaan we uitproberen en meer lees je dus in deze Re-cycle-me review.

Knutselen met afval: Re-cycle-me als bewust speelgoed

Met afval knutselen is uiteraard een goed idee. Wij schrijven niet voor niets leuke inspiratie blogs over bijvoorbeeld lama’s knutselen, knutselen met karton of knutselen met bladeren! Hier hoef je niet veel voor in huis te hebben om er toch iets leuks mee te kunnen maken. En zo gaat dat ook met Re-cycle-me. Je hebt er niet veel voor nodig, en je kan toch iets leuks maken. Knutselen vinden bijna alle kinderen leuk, en ze kunnen zich er uren mee vermaken. Tip voor mama’s: leg een plastic tafelkleed neer, dan heb je zelfs geen last meer van lijm- of verfvlekken!

Je koopt deze leuke knutselpakketten bij Bol.com

Het enige wat je hoeft te doen is een knutselpakketje van Re-cycle-me uitzoeken en de aangegeven afval bewaren of sparen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over melkpakken, toiletrollen, eierdozen etcetera.

re-cycle-me

Recyclen met leftovers die je al in huis hebt

In ons geval moesten we nogal wat afval hebben om te recyclen voor het Re-cycle-me home decoratieset dat we hebben gekregen, maar soms heb je helemaal niet veel afval nodig om te knutselen. In ieder geval zit er in ieder pakket allerlei leuke dingen om je knutselwerk helemaal te kunnen maken, samen met het afval wat je al thuis hebt. Meer inspiratie om te knutselen vind je overigens ook op de Facebookpagina van Re-cycle-me of hun website.

Wat wij nodig hebben:

 • 7 eierdozen
 • een melkpak
 • een fles
 • een verfblik
 • etensblikjes

In ons pakket van Re-cycle-me zitten vellen papier, stickers, labeltjes, verf, een paar rietjes en wat tie wraps.

re-cycle-me knutselpakket

Enthousiast aan de slag met Re-cycle-me

Vol enthousiasme kiest Lotte het knutselstuk uit wat haar het leukste lijkt. In dit knutselpakket zitten namelijk 5 projecten die je kan doen. Niet alleen in dit knutselpakket trouwens, in alle andere pakketten van Re-cycle-me ook. Met ieder pakketje wat je koopt kan je dus meerdere keren knutselen, op de doos staat hoe vaak.

Het project waar Lotte haar zinnen op gezet heeft is meten het meest lastige van allemaal, haha. We moeten 7 eierdozen volledig aan gort knippen om er een soort van kuipjes mee te maken die samen een grote lichtbal gaan vormen. Daar zijn we wel even zoet mee en eerlijk is eerlijk… mijn meisje is niet zo’n knutselster dat ze dit alleen gaat doen. Ze zou het wel kunnen, maar dit vind ze gezelliger om samen te doen. Ik krijg dus direct de opdracht om mee te doen.

knutselen met afval en re-cycle-me

Een handleiding is aanwezig

Gelukkig zit er een handleiding bij die precies uitlegt (met handige tekeningetjes) hoe er geknutseld ‘moet’ worden. Uiteraard mag je er helemaal je eigen draai aan geven, maar voor het geval je inspiratiegebrek hebt is dit een heel handige manier om toch wat leuks te maken.

Zonder de handleiding was het ons niet gelukt denk ik om de juiste wijze van knippen van eierdozen te bedenken. Het eindsresultaat laat nog heel even op zich wachten, we hebben inmiddels 6 eierdozen geknipt, maar nog niet in elkaar gezet 😉 .

Wat kost het knutselen met afval en Re-cycle-me?

Niet zo gek veel. Een knutselpakketje koop je vanaf € 6,99 en daar ben je dan uren zoet mee. Het pakket wat Lotte kreeg kost in de winkel € 8,99. Een leuk bedrag, ook om bijvoorbeeld als cadeautje te geven.

Je koopt deze leuke knutselpakketten bij Bol.com

re cycle me knutselen

Winactie Re-cycle-me

Zou je graag willen knutselen met afval en kan Re-cycle-me jullie daar bij helpen? Doe dan mee aan onze winactie. We mogen namelijk 3 knutselpakketten weggeven. Hoe leuk! De actie loopt tot 18 november 2018.

Het enige wat je hoeft te doen is ons hieronder de naam laten weten van het knutselpakket dat je dan graag zou willen ontvangen. Wil je alle pakketten nog eens goed bekijken dan check je ze dus even bij Bol.com

9 gedachten over “Re-cycle-me; knutselen met afval en bewust omgaan met speelgoed”

 1. Leuk! De decoratie voor de slaapkamer vinden we een leuk knutsel pakket. Ik loot graag mee om samen met mijn dochter weer eens iets leuks te maken

 2. Wat geweldig leuk, knutselen met afval.
  Ik kies voor mijn kleinzoon voor de Robotwereld, omdat hij gek is op robots.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 3. Avatar foto
  Maaike Speijer

  Heel erg leuk voor mijn dochtertje! Niet alles hoeft in de winkel gekocht te worden…. mooie les.
  Ik vind re-cycle-me-knutselpakket-met-toiletrollen-lief het leukste voor haar.

 4. Avatar foto
  Linda Raaijmakers

  Re-cycle-me Home Deco Kerst / DIY Adventskalender lijkt me echt heel gaaf om te maken voor en met onze tweeling om deze dan te vullen met briefjes met leuke activiteiten 😀

 5. Wat enorm leuk! Echt iets voor mijn creatieve dochter!
  De voorkeur gaat uit naar het Re-cycle-me knutselpakket met plastic flessen lief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven