Ready to close my eyes… afscheid nemen en in liefde loslaten

Met een brok in mijn keel en tranen over mijn wangen luister ik naar het lied ‘Ready to close my eyes’ van Marco Borsato en Matt Simons. Gisteren hebben we afscheid genomen van mijn lieve schoonvader, de opa van mijn kinderen. Na het overlijden van mijn eigen vader een dik half jaar geleden moesten we ook mijn schoonvader gisteren laten gaan. He was ready to close his eyes.

Ready to close my eyes

De afgelopen week is het nummer ‘Ready to close my eyes’ een aantal keren voorbij gekomen. Een enorm intens nummer, niet alleen qua muziek, maar vooral ook qua tekst. Mocht je nooit eerder de moeite hebben genomen om goed te luisteren, laat me je dan overtuigen dat wel te doen.

Meer dan ooit tevoren realiseer ik me hoe belangrijk het is om in liefde met elkaar te leven, want de tijd die geweest is komt nooit meer terug. Kan je nooit meer overdoen. Wat overblijft zijn enkel de herinneringen, en misschien wel de wens dat je dingen anders had willen doen.

Lieve Rien, rust zacht

Lieve Rien, ik vind je stoer. Iedereen die je gekend heeft zal je voornamelijk herinneren als een zachtaardige man. Altijd in voor een praatje en altijd bereid om te helpen. Uiteraard herinner ik me je ook als zachtaardig. Maar wat je me de afgelopen weken daarnaast hebt laten zien is dat je ook sterk was. Sterk in je keuzes en vooral in je laatste keuze. Ready to close your eyes. De keuze om zelf afscheid te nemen van het leven op de manier die bij jou past.

We hebben met elkaar toegeleefd naar het moment. Samen zijn we gegroeid. Jij, je vrouw, je zoon – mijn man- en ook mijn kinderen. Samen hebben we het proces doorgemaakt tot aan het laatste moment. Tot aan het moment dat jij klaar was om ons te verlaten. Een bijzonder moment.

Ik denk dat het voor jou voelde als bevrijding. Jij was eigenlijk al een stap verder in het proces. Voor mij voelde het als ‘in liefde loslaten’. Moeilijk, maar toch goed. En ik denk niet alleen voor mij, maar ook voor je vrouw en je zoon. Ik ga er vanuit dat je nu gevonden hebt waar je naar zocht. Maar ik ga er ook vanuit dat je ons nog begeleidt. Op eenzelfde manier als ik de begeleiding van mijn ouders voel. Op afstand, maar toch overduidelijk aanwezig.

Rien, bedankt voor alle lessen die je mij hebt gegeven. Xxx


Songtekst ‘Ready to close my eyes

Voor diegene die graag de songtekst willen lezen:

In de vroegte van de morgen
Sprak je zachtjes mijn naam
En ik wist dat je me zeggen zou
Dat het tijd was om te gaan

Je zei schat maak je geen zorgen
Ik zal altijd bij je zijn
En ik wist dat je de waarheid sprak
Door hoe je keek naar mij
Toen je zei

Ik ben klaar om op reis te gaan
Aan de andere kant te staan
Voorbij de grens
Ik sluit mijn ogen
Voor alles wat er komen gaat
‘t Is laat
Ik ben klaar om op reis te gaan
Ik heb alles wel gedaan
Pak m’n hand en voel het stromen
De liefde die ik bij me draag
Ik vraag je
Breng me naar het water
Breng me naar het meer
En leg me neer

It was early in the evening
She gave all that she could give
And I felt her leaving me
But I learned how to live
When she said

I’m ready to close my eyes
Steady and hold tight
I’m gonna be crossing over
To heaven and the great divine
And I

Ik ben klaar om op reis te gaan
Ik heb alles wel gedaan
Pak m’n hand en voel het stromen
De liefde die ik bij me draag
Ik vraag je
Breng me naar het water
Breng me naar het meer
En leg me neer
Lay me down

Ben klaar om op reis te gaan
Aan de andere kant te staan
Voorbij de grens ik sluit m’n ogen
Voor alles wat er komen gaat
‘t Is laat

I’m ready to close my eyes
They’re heavy and so wide
I can feel it pull me under
Steady as the rising tide

Take me to the water
By the road that leads you down
Take me to the water
Scatter me around

Breng me naar het water/take me to the water
Breng me naar het meer
Breng me naar het water/take me to the water
Voor de allerlaatste keer
Breng me naar het water/take me to the water
Breng me naar het meer

Lay me down
En leg me neer


2 gedachten over “Ready to close my eyes… afscheid nemen en in liefde loslaten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven