Een recept voor brocollisoep. Mijn kinderen vinden broccoli prima te eten, maar toen ik aangaf dat we broccolisoep zouden eten kreeg ik gelijk gejammer aan mijn hoofd. “Arrgghh, jakkes” zei de een en “ohhh nee hè” de ander. Alsof dat ze het vooraf hebben afgesproken. Iedere keer als er iets nieuws voor hun neus gezet wordt dan zetten ze het op een mopperen. Maaarrrrr… ik heb ze weten te verrassen met dit overheerlijke recept broccolisoep! Voordeeltje oor manlief en mezelf… het is koolhydraatarm, gezond én snel klaar.

Al tijdens het eten van de soep zei de een “Mmmm, lekker mam”  en de ander “Ik proef helemaal geen broccoli”. Om af te sluiten met een prachtige plaatje van een enorme brocollisoep-snor in plaats van de welbekende melksnor! Helaas mocht ik hier geen foto van maken .

Lees ook: Lekkere courgette soep

recept broccolisoep met spekjes

Recept broccolisoep met spekjes; variatie op de courgettesoep

Mijn kinderen zijn echte soep eters, ik probeer dan ook minimaal eenmaal per week een verse soep klaar te maken. Lukt niet altijd, maar dit is de richtlijn. Overigens wel altijd een soep die als maaltijd gegeten wordt, zo ook dit recept broccolisoep.

Wat heb je nodig voor dit recept broccolisoep?

  • 2 zakken voorgesneden broccoli (of je pakt verse, maar ik ben van het makkelijk)
  • courgettes, 2 stuks
  • 2 uien
  • scheutje olijfolie
  • 4 knoflookteentjes
  • 1,8 liter kippenbouillon
  • 1 pakje kruidenroomkaas
  • 250 gram spekblokjes
  • peper en zout
  • kerriepoeder

Hoe maak je de broccolisoep?

Dit recept broccolisoep is heel eenvoudig te maken. Er komt maar een klein beetje snijwerk aan te pas en in principe heb je zo binnen 25 minuten een heerlijke verse broccolisoep op tafel staan die enorm gezond is!

Snipper de uien en pers de knoflook. Fruit de uitjes met de knoflook in een wok. Snij terwijl de courgettes in blokken (hoeft niet heel fijn te zijn).

Als de uitjes glazig zijn voeg je de courgettes en de broccoli toe en bak je dit al roerend nog even door. Beetje peper, zout en kerrie toevoegen naar smaak. Intussen maak je 1,8 liter kippenbouillon klaar in een grote pan.

Doe de groenten vanuit de wok in de grote pan als de bouillon begint te koken. Laat dit nog even 15 minuten zachtjes doorkoken. Tijdens dit kwartiertje bak je de spekblokjes lekker krokant.

Haal na 15 minuten de staafmixer erdoor en zorg voor een egale massa. Dan roer je de kruidenroomkaas erdoor en warm je nog even door. Spekblokjes terwijl laten uitlekken.

Lees ook: linzensoep maken, een heerlijke maaltijdsoep

Serveren van de broccolisoep

Vlak voor het serveren gooi je een ‘handje’ spekblokjes door de soep. Doordat de spek van zichzelf al wat zouter is en deze zoute smaak meegeeft aan je soep, kan je met dit recept broccolisoep rustig aan doen bij het toevoegen van zout vooraf.

Waarschijnlijk hou je nog wel het een en ander aan soep over. Bewaren voor de lunch van de volgende dag, of invriezen… ook handig!

 

Review overzicht
Smaak
Bereidingswijze
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

Geen reacties

Leuk als je een reactie achterlaat

CommentLuv badge