Paprikasoep met tomaten, heel smaakvol en eenvoudig te maken

Paprikasoep met tomaten, oftewel paprika tomaatsoep zoals onze kids hem noemen. Hij staat bij hun in de top 3 van de lekkerste soep recepten die mama maakt. Ik dus 😉 . Naast de courgettesoep en de broccolisoep met spekjes vinden ze deze paprikasoep met tomaten het lekkerste. En op een vierde plek -ook niet verkeerd- de linzensoep die ik maak.

Kortom, wij zijn eigenlijk best wel soepliefhebbers. Maar ook als je kinderen niet écht fan zijn, dan nog denk ik dat dit recept van paprikasoep ze goed zal bevallen.

recept paprikasoep met tomaten

Paprikasoep met tomaten

De paprikasoep met tomaten is een redelijk gladde soep, met de staafmixer even simpel gepureerd, of je gaat met deze fijne soupmaker aan de slag. Een soep boordevol vitamines die lekker weg eet en ook nog eens goed in te vriezen is. Wat wil je nog meer als werkende moeder met hongerige kinderen rond etenstijd 😉 .

Ik maak deze van soep met paprika dan ook altijd teveel klaar, zodat ik zeker nog een portie kan invriezen. In dit recept ga ik uit van 4 (volwassen) personen, maar zelfs dan hou je nog wat over.

Ingrediënten paprikasoep met tomaten (4 personen)

Onderstaande ingrediënten gebruik ik meestal voor deze paprikasoep, maar je kan hier ook makkelijk een beetje meer variëren als je wilt. De combi van tomaten en paprika maakt dat de soep ook een beetje zacht van smaak wordt. Vinden de kids natuurlijk altijd lekker.

  • 4 zoete puntpaprika’s (2 rood, 2 geel)
  • 2 gewone paprika’s (1 rood, 1 geel)
  • 2x Padronpepertje (kan maar hoeft niet persé voor een lekkere soep)
  • 2 uien
  • 5 tomaten
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 bouillontabletjes
  • 1 liter water
  • klein blikje tomatenpuree
  • beetje maggie bouillonkruiden

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Bereiding Paprikasoep met tomaten

  1. Uitjes fruiten met de knoflook in een beetje olie in een grote kookpan.
  2. Blikje tomatenpuree toevoegen en even meefruiten. Op deze manier verdwijnt het bittere smaakje van de tomatenpuree.
  3. Snij de paprika’s en de tomaten in grove stukken. Hoeft echt niet klein gesneden, dus hier ben je lekker snel klaar mee.
  4. Paprika en tomaat toevoegen aan de pan, even kort meebakken en omroeren.
  5. Water toevoegen met bouillonblokjes, aan de kook brengen.
  6. 15 minuutjes laten koken op zacht vuur.
  7. Na 15 minuten de staafmixer erdoor en de soep pureren.
  8. Klein beetje maggie bouillonpoeder naar smaak toevoegen.
  9. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

paprikasoep met tomaten

Waarmee kan je deze paprikasoep met tomaten serveren?

Meestal doen wij een foccacia broodje in de oven die we dippen in de knoflookolie. Deze maak je heel eenvoudig zelf. Wat olijfolie, geperste knoflook erdoor en wat peper en zout. Even laten staan en je hebt een heerlijke oliedip.

gevulde portobello's met kruidenkaas

Dit keer serveerde ik bij de paprikasoep met tomaten nog 2 maiskolven die in de box van Verse Oogst zaten die ik binnenkreeg én wat portobello’s – ook uit de box. De maiskolven pakte ik in in aluminiumfolie met wat boter en peper en zout. 30 minuutjes in de oven en ze zijn heerlijk op smaak.

De portobello’s vulde ik met kruidenkaas, 15 minuutjes in de oven op 180° en serveren op een blaadje (Romaine) sla.

Nomnomnom.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven