Recept voor groentesoep à la Frank; dit maakt manlief als híj aan de beurt is

Als wij (lees: ik) in het weekend geen zin hebben om te koken, dan gooit manlief zijn kookkunsten op tafel met een heerlijk recept voor groentesoep. Ze beweren maar al te vaak dat ze ‘niet kunnen koken’, onze mannen. Maar als je ze hun gang laat gaan in de keuken blijkt daar helemaal niks van te kloppen. Dat blijkt iedere keer als Frank hier aan de beurt is en soep maakt. Een van zijn toppers is zijn recept voor groentesoep. Makkelijk om te maken, en de kinderen genieten er ook van, net als van de paprikasoep met tomaten.

recept groentesoep

Recept groentesoep; super easy

Er zijn van die dagen dat je gewoon geen zin óf tijd hebt om uren in de keuken te staan. Wat maak jij op zulke dagen? Om toch nog iets gezonds op tafel te zetten? Deel je recept in een reactie hieronder, als het tenminste geen geheim recept is.

Bij ons thuis maken we, als het programma een beetje in de soep loopt, graag een lekkere groentesoep met dit recept. Flink wat groentes er in, brood erbij, en je hebt toch weer lekker en nog behoorlijk gezond gegeten. Het recept voor groentesoep van Frank past ook zeker in deze categorie. Een ideale maaltijd voor de (te) drukke dagen!

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Recept voor groentesoep a la manlief

Het recept voor groentesoep a la manlief is dus makkelijk te maken, en snel klaar. Precies zoals mannen (maar ik ook!) het graag hebben. Hieronder lees je wat je nodig hebt om de soep te maken. Maar het is ‘slechts’ ons recept voor groentesoep; je kan er natuurlijk alles in gooien wat je lekker vindt!

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 3-4 maggi runder bouillonblokjes
  • Grote zak diepvries soepgroenten (boerensoepgroenten)
  • Middel krulvermicelli
  • Soepballetjes (eventueel)

Dit moet genoeg zijn voor 4 personen, hieronder vind je de bereiding voor dit groentesoep recept.

Tip: Met de soupmaker van Philips heb je dit soort soepen super easy zelf gemaakt zonder moeite!

Bereidingswijze

  • Water opzetten met de bouillonblokjes.
  • Roeren totdat de bouillonblokjes volledig opgelost zijn.
  • Breng het water aan de kook en voeg terwijl de bevroren soepgroenten toe. Gedurende 5 minuten mee laten koken.
  • Krul vermicelli toevoegen en totaal nog 10 minuten laten koken.
  • Als je daarnaast nog soepballetjes toe wil voegen, dan kan je die er in de tussentijd natuurlijk ook bij doen (tegelijk met de vermicelli). Aangezien ik vegetarisch ben, slaan wij de balletjes over

En dan smullen maar van dit recept voor groentesoep.

Oja: als variatie doen we dit ook wel eens met bloemkool. Bloemkoolsoep vind ik persoonlijk een stuk lekkerder dan bloemkool met aardappels. Of met ui een lekkere uienensoep maken, waarbij ik de ui dan eerst even fruit in een pannetje. Ook de broccolisoep met spekjes is trouwens een favoriet hier.

Heb jij zelf nog een soep idee? Wat is jouw favo recept voor soep? Deel het in een reactie onder dit blog. Of kijk voor meer inspiratie nog naar deze recepten van mijn collegablogger Judith.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven