Hier in huis zijn ze gek op spinazie. Overigens heeft spinazie à la crème wel de voorkeur bij de kinderen ten opzichte van verse spinazie. Maar hé, ook spinazie à la crème is groente dus je hoort mij niet klagen.
Om ook weer eens wat anders op tafel te zetten dan gewoon aardappels, groente en vlees heb ik hier wat heerlijke recepten met spinazie à la crème voor je. Makkelijke recepten die ook nog eens snel klaar zijn. Het grote voordeel van deze ingevroren blokjes spinazie!
Spinazie à la crème recepten voor de liefhebbers
Zijn jullie thuis ook liefhebbers van spinazie à la crème, dan heb ik hier 5 lekkere recepten voor je die je zeker eens moet proberen. De eerste maakte ik afgelopen week nog, een heerlijk eenvoudig én snel recept.
Eigenlijk heb je in een kwartier zo je avondeten op tafel staan. Super handig dus als je een drukke dag hebt gehad of laat thuis bent van het werk.
ps… moet je nog boodschappen doen bij de Jumbo? Ik zie een actie dat je ze nu 4x gratis kan laten bezorgen!
1. Tagliatelle met spinazie à la crème en rundergehakt
Zoals gezegd heb ik niet altijd zin in aardappels bij mijn spinazie. Maar wist jij dat je spinazie à la crème ook heel goed kan combineren met pasta, zoals bijvoorbeeld tagliatelle?
De ingrediënten voor dit recept zijn al net zo eenvoudig als het maken ervan:
- tagliatelle
- 1 pak spinazie à la crème (Iglo of eigen merk van de Jumbo bijvoorbeeld)
- 300-400 gram rundergehakt
- 1 pakje paturain of boursin
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- Beetje olijfolie
Bereiding tagliatelle met spinazie à la crème recept
- Laat de spinazie à la crème ontdooien. Moet je werken? Haal hem dan in de ochtend al uit de vriezer, wel zo handig.
- Snipper de sjalotten
- Pers de knoflook
- Verwarm de olijfolie in de wok en fruit de sjalotten met de knoflook voor 2 minuutjes
- Voeg het rundergehakt toe en rul dit
- Kook terwijl water (of haal het uit de quooker) en kook je tagliatelle volgens verpakking. Ik heb deze variant die binnen 3 minuutjes gaar is. Super handig en smaakvol.
- Voeg als het gehakt gaar is de spinazie toe en het pakje boursin of paturain
- Laat de tagliatelle na het koken uitlekken en voeg daarna ook toe aan de wok.
- Roer nog even door en je kan aan tafel!
Dit is mijn favoriete spinazie uit de diepvries
2. Spinazie à la crème met kaasballen
Het klinkt misschien ietwat vreemd, maar deze spinazie à la crème variant is er ook eentje om je vingers bij af te likken. Ook dit recept is met gehakt erdoor, maar dan in een variant waarbij er door het gehakt ook nog geraspte kaas gaat. Een smaakvolle variatie op de andere recepten met spinazie à la crème
Ingrediënten voor de kaasballen variant met spinazie à la crème
- Een pak spinazie à la crème (diepvries, gewicht naar keuze)
- Zakje geraspte kaas, kies de variant die jij het lekkerste vindt
- half-om gehakt
- Flinke mespunt mosterd
- Boter
- Bouillonblokje
De bereidingswijze voor de kaasballen bij de spinazie vind je hier.
3. Zalm uit de airfryer met spinazie à la crème, nummer 3 van de heerlijke recepten
Kijk, spinazie à la crème is van zichzelf al lekker. Maar om het nu steeds te eten met dat bekende lapje vlees en die aardappels, dat vind ik niet leuk.
En spinazie combineert ook heel goed met vis, wist je dat? Zo maakt ik deze heerlijke spinazie à la crème met zalm en deze staat nu in mijn top 3 van de recepten. En terecht wat mij betreft.
Ik zal je hier even vertellen hoe wij de spinazie à la crème altijd klaarmaken (ook al is die zo uit pak ook al lekker). Op deze manier vinden wij hem nog nèt wat smaakvoller:
Zo maak je de lekkerste spinazie à la crème
Verwarm de spinazie à la crème uit pak in de pan. Kook terwijl een paar eieren. Voor ons met zijn vieren gebruik ik meestal 3 hardgekookte eieren.
Als de eieren hardgekookt zijn dan pel ik ze en snij ik ze in kleine stukjes. Roer deze door de spinazie à la crème die inmiddels in de pan opgewarmd is. Voeg nog een klein beetje strooiaromat toe én wat kruidenpaneermeel om de spinazie iets in te dikken.
Zo heb je echt heerlijke spinazie à la crème.
Check dit blog even voor bereiding van de zalm in de airfryer, voeg die toe aan dit heerlijke spinazie à la crème recept en je bent klaar.
De liefhebber pakt er natuurlijk nog wat aardappels bij of een lekkere aardappelpuree. Ik doe het vaak (ivm de koolhydraten) zonder, ook dat is heerlijk.
4. Pasta met spinazie à la crème uit de oven
Een andere aanrader is om de spinazie à la crème nummer 1 van deze recepten nog uit te breiden met lekkere spekblokjes. Deze pasta met spinazie en spekjes is ook eenvoudig te bereiden.
Wil je er dan nog een extra touch aangeven? Doe dan je klaargemaakt pasta in een ovenschaal. Bestrooi je pasta met spinazie recept eventueel nog met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal nog 5 minuten op 180° in de oven.
Zo heb je weer een lekkere variatie op bovenstaande spinazie à la crème recepten.
Tip: Ook Puur Koken heeft een heerlijk recept voor pasta met spinazie.
5. Spinazie à la crème pizza recepten
De laatste voor de recepten van vandaag is een heerlijke pizza spinazie à la crème. Met deze pizza vang je twee vliegen in één klap. Je kinderen zijn blij want hé ‘we eten pizza’. En jij bent blij want ’tralalalala’ hij zit vol met groenten.
Je kan deze pizza maken bovenop een standaard pizza die je in de supermarkt haalt (bijvoorbeeld bovenop een pizza margherita), of je koopt een losse bodem voor de pizza en belegt deze als volgt.
Deze pizzabodem vinden wij het lekkerste
Ingrediënten voor dit pizza recept met spinazie à la crème:
- klein pakje spinazie à la crème
- cherry tomaatjes
- zakje geraspte kaas
- 1 uitje
- 2 knoflookteentjes
- peper en zout
- eventueel tomatenpuree uit blik als je met een losse bodem werkt
- eventueel salami of stukjes kipfilet als je graag wat vlees op je pizza wilt
Zo maak je de overheerlijke pizza spinazie à la crème
- Snipper de ui
- halveer de cherry tomaatjes
- pers de knoflookteentjes uit en meng dit met een heel klein beetje olijfolie
- warm de diepvries spinazie à la crème op in een pannetje
- beleg de losse pizzabodem met de tomatenpuree en de salami of gebakken kipfiletstukjes
- sprenkel hier de knoflookolie overheen
- smeer de opgewarme spinazie à la crème over de pizza heen
- verdeel hierna de cherry tomaatjes over de pizza
- bestrooi met geraspte kaas en voeg wat peper en zout toe
- Bak de pizza in de oven op 200° voor ongeveer 10-12 minuten
ps… maak je gebruik van een pizza margherita dan kan je de tomatenpuree dus achterwege laten. En wil je graag vegetarische pizza dan gebruik je gewoon de kipfilet en de salami ook niet. De pizza met spinazie à la crème zal in alle gevallen nog steeds lekker smaken en mag zeker bij deze recepten.