Red-Rag kinderschoenen: kwaliteit én (enigszins) vlekbestendig

Als moeder ben je altijd op zoek naar de juiste kleding en schoenen voor je kind. Altijd een uitdaging. Niet om wat moois te vinden, maar om het juist mooi te hóuden. Menig shirt of broek is al na één keer dagen besmeurd met jam of spaghettisaus. Daarom dit blog over het (proberen) schoon houden van die kinderoutfits. Voor de schoenen hebben we vast een tip: Red-Rag kinderschoenen met zo’n print dat vlekken er in ieder geval niet heel erg op opvallen.

Schone mama’s, schone kindjes?

Hoe doen die moeders dat toch? Je weet wel, die moeders die hun ‘jong’ helemaal keurig opgepoetst op school afleveren, en dan ook nog eens netjes op tijd. Nagenoeg iedere ochtend vergaap ik me weer aan die (in mijn ogen) mooie stralende moeders die zich voor de ramen van de klas verdringen om nog een laatste glimp van hun liefje op te vangen voordat de bel gaat en ze door de juf weg gebonjourd worden.

Hoe kan het dat hun kids voorzien zijn van de schoonste kleren? Ik zeg bewust niet ‘mooiste’ want daarin komen mijn kids gelukkig niets te kort, maar al wat die van mij aan hebben zit onder de choco- of snotvlekken of een of ander typisch ondefinieerbaar mengsel. Ik mag me van geluk prijzen dat daar dan ook nog wat tandpasta tussen zit waardoor het betreffende kledingstuk niet direct ‘smells as hell’.

Het fris-en-fruitig dilemma

Bij ons in huis maakt het niet uit hoe vroeg we opstaan… het blijft een race tegen de klok. Op een of andere manier krijg ik het maar niet voor elkaar om -samen met mijn koters-  er in de ochtend ook als fris en fruitig opgelapt gezin bij te staan. Het is kiezen of delen. Zij of ik. En ik zou geen zelfbewuste veertiger zijn als ik dan niet voor mezelf zou kiezen. Want zonder dat ‘fris en fruitig-goedje’ lijk ik eerder een vijftiger dan een veertiger, en daar wordt het humeur ook niet beter van in de ochtend.

Enfin… het oppoetsen van mijn kids houdt dus in dat ze een snelle borstel over hun haar krijgen met daarna een klodder gel die meer in het oor zit omdat ze niet stilstaan, dan op de goede plek in het haar. Een lauwe nog uitdruppende washand in hun smoeltje zorgt voor wat blos op de wangen en met een beetje geluk druppen zo ook de achtergebleven smacks nog van het shirt. Maar daarmee heb je het dan ook wel gehad.

Nu heb ik op het gebied van zorgvuldig omgaan met spullen, kleding en schoeisel ook niet de meest voorbeeldige kindjes. Schuldig bedenk ik me terwijl ik dit schrijf dat dat wellicht deels komt omdat mama daar ook niet zo’n goed voorbeeld in is. Bij mij moet alles ’te gebruiken’ zijn. Je zal mij niet zien in een witte broek, of een wit shirt. niet omdat ik dat niet mooi vind, maar eerder omdat ik dat gedurende de dag niet mooi kan houden. Wat wil je ook met rondvliegende ballen, een speelse hond en een lipstick smerend meisje van 4?

Dé oplossing voor kleine knoeiers

Red-Rag sneakerMaar voor bovenstaand ‘fris en fruitig’ dilemma in ons gezin heb ik een redelijke oplossing gevonden. Qua kleding zorg ik ervoor dat mijn kinderen altijd comfortabel en kleurrijk gekleed zijn. Om te beginnen staat het leuk… Maar daarnaast vallen de vlekken veel minder op!

Red-Rag kindschoenen

Met de schoenen is dat echter een heel ander verhaal. Daar heb ik naast mooi ook kwaliteit nodig om ervoor te zorgen dat mijn kinderen geen ‘gezin-flodder’ uitstraling krijgen. En die kwaliteit heb ik gevonden in Red-Rag kinderschoenen. Want tja… zoals gezegd, het oog wil ook wat. Een belangrijke combi dus. Schoenen moeten mooi zijn. Uiteraard. En niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kids.

Daarnaast moeten kinderschoenen kwalitatief ook goed zijn omdat ze in eenmaal veel te lijden hebben. En bij ons thuis worden dus geen schoenen gepoetst. Nee, hier wordt in bomen geklommen, gerend-gedanst-gesprongen, en als klap op de vuurpijl… ook heel veel ‘gescharreld’ bij plaatselijke watertjes in de semi-modder. Dan zit je goed met schoenen van Red-Rag. Al zal er van ‘zitten’ weinig sprake zijn 😉 .

Vanaf nu kijk ik met een heel ander oog naar die mama’s die hun kids helemaal op en top op school krijgen… IK kan dat ook! Maar dan met een beetje aangepast materiaal ;).

Winnen?

Wil jij ook graag eens schoenen van Red-Rag uitproberen voor jouw bomen klimmende zoon? Dat kan. MamsatWork mag namelijk 2 paar van deze prachtige sneakers weggeven. Kijk op onze facebookactie en doe mee!

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben van ons bericht ontvangen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven