Red Rag kinderschoenen: voor snel groeiende kindervoetjes

red-rag-laarsjesRad Rag is mijn nieuwe favoriete schoenenmerk. En niet alleen voor mama zelf, maar vooral ook voor mijn spruiten. Groeien jouw kids ook zo snel uit hun kleding en schoeisel? Bij die van mij is er niet tegenaan te kopen op het moment. Op het gebied van kleding kan je nog wel wat bezuinigen.

Je kan eenvoudig wat basics bij de goedkopere winkels kopen, maar bezuinigen op goede schoenen vind ik niet verstandig. Een goede basis voor je voeten is super belangrijk, dat weet iedereen. Helaas kan er soms een kloof zitten tussen wat je graag wilt en wat je budget toelaat. Dus wijk je soms uit naar nieuwe schoenen van Sinterklaas of van de Kerstman. Niets mis mee, alleen je kindje wordt er niet altijd even blij van want die heeft waarschijnlijk liever speelgoed.

Red Rag kinderschoenen: kwaliteit voor groeiende voetjes

Vandaar dat ik blij ben dat we in de gelegenheid gesteld zijn om kennis te maken met Red-Rag, die toch wel bekend staat om de betere kwaliteitsschoenen. Aan kwaliteit hangt vaak ook een prijskaartje. Dit prijskaartje laat een bedrag van € 89,95 zien. Voor ik laat weten of deze laarsjes wat mij betreft die prijs waard zijn ga ik nog even strooien met wat feitjes; Red-Rag is een Nederlands merk die graag een uitdagende en stoere attitude wil uitstralen. Red-Rag betekent dan ook rode lap. De laars die wij getest hebben is van leer en verkrijgbaar in de maten 21 t/m 26.

De eerste indruk is positief. De kleur marrone (donkerbruin) is erg mooi en combineert makkelijk met de kledingkast van mijn meisje. Verder is de laars stoer maar heeft ook leuke meisjesachtige accenten. De eigenlijke tester, mijn dochter Mila van bijna 2, wil de laars meteen aan. Ik benoem dit omdat dat dat niet altijd zo is. Vaak komt dit overigens na een kleine wenperiode aan nieuw schoeisel wel goed maar nu was het dus meteen raak.

Dan gebeurt wat ik niet voorzien had. Ik krijg de laars niet aan.  Het zweet breekt me een beetje uit, is de maat misschien te klein? Na wat kunstjes glijdt ze toch in de laars. Ik laat haar lopen om te kijken of het aan de maat kan liggen. Hij lijkt goed te zitten, ze geeft geen pijn aan. De laars is van stevig leer en geeft bij de hiel niet mee. Het voordeel van deze laarsjes is dus ook meteen een nadeel. Overigens bij een volgende keer aandoen ging het weer een beetje makkelijker, dat geeft aan dat het vanzelf soepeler zal gaan.

Even testen, die Red Rag kinderschoenen

Eerst hebben we in huis getest. Ik heb erop gelet of ze uitgleed over het laminaat, of ze de schoenen snel uit wil doen en hoe ze erop loopt. Ze gleed gelukkig niet uit. Ook heeft ze heerlijk gespeeld en af en toe ging ze erbij zitten om naar de laarsjes te kijken. Ik ben geen expert natuurlijk maar met het lopen ben ik tevreden. Ze heeft gerend, gesprongen en zich heerlijk als kind gedragen zonder dat de laarsjes in de weg zaten.

red-rag-laarsjes-aan   red-rag-op-zijn-kop

Het volgende testmoment was natuurlijk naar buiten. Ik besloot om op de loopfiets naar een speeltuintje te gaan. Het heeft geregend en het is daardoor nat buiten. De schoenen zijn een beetje nat geworden en ik vrees voor kringen. Gelukkig bleek later dat niet zo te zijn maar voor de zekerheid ga ik ze wel inspuiten. We willen er natuurlijk nog wel lang van genieten! Ook buiten kan ze vlot uit de voeten en rent ze heerlijk rond.

Hoe zit het met de prijs-kwaliteit verhouding?

Zijn de Red Rag laarsjes hun prijs waard? Aan hoe de laarsjes eruit zien en aanvoelen is duidelijk af te leiden dat je hier met kwaliteit te maken hebt. Ik durf dus volmondig te zeggen dat ze hun prijs waard zijn. Wel is het verstandig vind ik om de voeten op te meten om zeker te weten dat je de juiste maat hebt. Of je zoveel geld uit wilt en kan geven is natuurlijk persoonlijk.  Ik heb gezien dat Red-Rag ook iets goedkopere schoentjes heeft en zal dat in de toekomst daarom zeker overwegen!

Voor nu zijn wij geholpen en daar ben ik erg blij mee! Daar komt nog eens bij dat je er goed mee kan leren tellen ;). Deze review is geschreven door Mary-Lou Godfried. Mama van Mila, de tester van de Red-Rag laarsjes.

httpv://youtu.be/2lVzcMpCfoI

httpv://youtu.be/-gR4g7HqYWM

 Winactie: We gaan de laatste week van het jaar met een klapper in want we mogen 2 paar van deze laarsjes weggeven. Het gaat om dezelfde laarsjes als in de review en dan maat 22 of 23. Wil jij kans maken op deze laarsjes? Vul dan het formulier in en laat ons weten welke laarsjes jij het leukste vindt in hun huidige collectie. Wie weet win jij! Vergeet ook niet onze FB pagina te liken om kans te maken. Deze winactie loopt tot en met 27 Januari.

Let op: deze winactie is afgelopen.

[Form id=”55″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven