Doe duurzaam: koop een refurbished elektrische fiets!

Een refurbished elektrische fiets is niet alleen heel fijn om op te fietsen, je maakt er ook een tripple duurzame keuze mee! Ik vertel je graag meer over het fietsen op een elektrische fiets en de duurzaamheid van deze keuze!

Refurbished elektrische fiets; tripple duurzaam en een verstandige keuze!

Ik hoor je afvragen waarom dit een tripple duurzame keus is, dus dat licht ik graag even toe.

refurbished elektrische fiets

Duurzame keuze reden 1

Met een refurbished elektrische fiets ben je op allerlei vlakken duurzaam bezig. Het feit dat je een elektrische fiets koopt die helemaal nagekeken en opgeknapt is, dat is vanzelfsprekend al een hele goede zet. Niet nieuw aanschaffen, maar ’tweedekans’ is een super duurzame keus.

Net als een refurbished telefoon is een dito elektrische fiets nog nét zo goed. Alleen niet meer helemaal nieuw. So what! Je weet toch -net als ik- dat alles waar het nieuwe net vanaf is nog prima werkt maar wél een stuk betaalbaarder is? Komen we gelijk bij de volgende reden waarom een refurbished elektrische fiets duurzaam is.

Duurzame keuze reden 2

Het feit dat deze elektrische fiets een stuk betaalbaarder is dan een nieuwe elektrische fiets heeft natuurlijk ook met duurzaamheid te maken. Besparen op zaken is immers ook duurzaam en heel verstandig voor je portemonnee. Zeker in deze tijden.

Dubbel duurzaam dus om voor een refurbished exemplaar te gaan kijken in plaats van een nieuwe elektrische fiets.

Duurzame keuze reden 3

Maar het is uiteindelijk tripple duurzaam.

Want ik weet zeker dat jij – met een elektrische fiets onder je billen- ook meer gaat fietsen en de auto vaker laat staan. Of die elektrische fiets nu tweedekans refurbished is of nieuw, dat maakt in dit geval niet uit.

Als jij de auto vaker laat staan en de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk te gaan, of je pakt een refurbished fiets die je elektrisch naar je school brengt in plaats van dat je in de bus stapt. Beide opties zijn voorbeelden van duurzame keuzes in je leven.

Ik zie dan ook geen reden waarom je geen elektrische fiets zou kopen die ook nog eens refurbished is.

goede tweedehands elektrische fiets

Allerlei verschillende elektrische fietsen die refurbished in omloop zijn

Wist jij dat je tegenwoordig ook alle type elektrsiche fietsen inmiddels wel in een refurbished versie kan kopen?

Denk bijvoorbeeld een aan tweedekans elektrische bakfiets die jij opgeknapt en nagekeken koopt om je kinderen in te vervoeren als ze naar school moeten.

Maar ook een stadsfiets, een elektrische damesfiets, een refurbished mountainbike of een elektrische vouwfiets kan je al op deze manier kopen.

Wat betekent refurbished nu precies?

In het kader van de elektrische fietsen is het goed om te weten wat refurbished nu precies betekent. Je koopt géén gewone tweedehands elektrische fiets, maar écht een elektrische fiets die op allerlei verschillende vlakken geïnspecteerd is.

Zo wordt bijvoorbeeld een grondige elektronische inspectie gedaan op de motor en hulp, de batterij, de lader, het beeldscherm en de lichten. Bij deze inspectie wordt gebruik gemaakt van speciale software om bijvoorbeeld de motor en de batterij volledig door te lichten.

Daarnaast worden alle structurele onderdelen van de elektrische fiets, én de verbruiksartikelen op een mechanische controle en slijtage controle geïnspecteerd binnen het refurbished proces. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het stuur, het frame, de wielen, de remmen, de handvatten, het zadel, de ketting en ga zo maar door.

Uiteindelijk wordt een refurbished elektrische fiets voordat hij klaar is voor de verkoop op zo’n 20 punten gecontroleerd én gerepareerd. En zo zie je bijvoorbeeld dat verbruiksonderdelen vervangen worden als ze niet gelijkwaardig zijn aan de nieuwstaat.

Jij ziet als het ware niet eens dat het een gebruikte fiets is!

elektrische fiets tweedehands en gerefurbished

De garantie op een refurbished elektrische fiets

Nu snap ik dat de angst die er leeft bij refurbished te maken heeft met ‘koop ik wel een degelijk product’. Dit is volgens mij een brein-dingetje. Ik heb in het verleden ook al snel het idee gehad dat refurbished tóch gebruikt is en daarom misschien minder goed.

Dan is het goed om te weten dat ze bij Upway bijvoorbeeld een jaar garantie geven op de structurele onderdelen van je refurbished elektrische fiets.

Dat betekent dat je een jaar lang verzekerd bent van een goede werking van je elektrische fiets zonder dat je bang hoeft te zijn voor hoge kostenposten. Dat is -naast ideaal- ook nog eens heel geruststellend vind ik.

Overweeg jij dus om een elektrische fiets te kopen -welke type fiets dan ook- kijk dan zeker eens bij de refurbished exemplaren want dit kan je honderden euro’s schelen in aankoopprijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven