Regels zijn regels: de 9 vreemdste wetten in Europa op een rij

Niet met je schoenen op de bank! Eet met je bestek en niet met je handen. En doe niet zoveel hagelslag op je boterham. Regels zijn regels. Toch? Als ouder heb je het er maar druk mee: grenzen stellen. Geen garantie op succes overigens, als je regels stelt, maar het is te proberen. En een kind zou geen kind zijn als hij niet zou vragen waarom. Waarom mag je niet stampen op de trap? Omdat ik het zeg! Bovendien, regels zijn regels. En als je kids jouw regels al vreemd vinden, kan je ze volgende keer gewoon confronteren met deze Europese wetten. Die zijn pas vreemd!

Regels zijn regels, toch?

Ga jij met je kind de discussie aan over grenzen die je stelt? Of ben je daar heel gemakkelijk in? Als in: mama’s wil is wet. Zelf ben ik ook nog opgevoed met het ijzeren omdat-ik-het-zeg principe. Niet verkeerd nu ik er over nadenk, want ook als volwassene heb je de regels maar te accepteren. Regels zijn regels. Ook als je er in de verste verte het nut niet van inziet. En dat gebeurt nogal eens.

Uit ervaring…

Manlief lapt de regels nog wel eens aan zijn laars. Te hard rijden, of wildplassen tijdens een avond stappen. Gevolg: manlief heeft aanzienlijk meer boetes moeten betalen dan ondergetekende. Want soms kan je je maar beter gewoon aan de regels houden. Al blijven er altijd bepaalde wetten en regels bestaan waar van je denkt: what the…?

Lees ook: Wat te doen als je kind maar niet wil luisteren?

regels zijn regels

De 9 raarste wetten van Europa

In Israël mag je op zondag niet in je neus peuteren. En in Texas schijn je in je nakie geen meubels te mogen maken. Maar hee, wij Europeanen zijn toch lekker gewoon gebleven? Nuchter, en realistisch? Nou, dat denk je misschien. Regels zijn regels, ook hier. Maar af en toe lijken ze te zijn gemaakt door een stel dronken regeringsleiders.

1. French kissing in de trein

De Fransen zoenen zich het leplazarus. Je kan er geen boodschap doen of de paden worden geblokkeerd door zoenende Fransozen. Kussen is daar trouwens een heel ritueel. Ben je jong, krijg je er 2. Ben je wat ouder, worden het er 4. Waar de grens ligt? Dat weet niemand. En mannen kussen er trouwens ook lustig op los. Maar in de trein zoenen schijnt verboden te zijn! Of dat alleen French kissing betreft, of ook een kuis zoentje op de wang kan ik u helaas niet vertellen.

2. Je varken Napoleon noemen ?

Nog een wet in Frankrijk: het schijnt verboden te zijn je varken Napoleon te noemen.  Al wordt ook dat veelal betwist op online fora. Maar goed, regels zijn regels . Dus als je wilt gaan boeren in Frankrijk ben je gewaarschuwd.

3. Verboden om dood te gaan

In Groot-Brittannië moet je oppassen als je het vragenuurtje wilt gaan bezoeken bij het parlement. Het is namelijk bij wet verboden om te overlijden in parlementsgebouwen. Maar misschien word je vergeven als je netjes sorry zegt?

4. Naaktloperij verboden behalve in een tropische vissen winkel

In de stad Liverpool hebben ze ook een mooi gevalletje ‘regels zijn regels’. Vrouwen mogen er namelijk niet met ontblote borsten rondlopen. Maar, mannen van Liverpool, niet getreurd. Ze mogen namelijk wél met blote borsten in een winkel voor tropische vissen werken! Weet je meteen waar je moet solliciteren als je het liefst de hele dag topless bent…

5. Zwangere vrouwen mogen overal poepen

Ook zwangere vrouwen zitten goed in Groot-Brittannië. Zij mogen namelijk overal hun behoefte doen. En dan ook echt óveral. Zelfs in de helm van een politieagent. Ik ga mijn babyshower in Londen houden, dat weet ik wel.

6. Geen Koningin op haar kop geplakt

In Groot-Brittannië is het ook goed opletten met het plakken van de postzegels. Britse postzegels met het hoofd van de koningin er op mag je namelijk niet op zijn kop plakken.

7. Doe geen plas in de Mediterraanse plas

Lekker op strandvakantie in Portugal dit jaar? Wees dan voorbereid. Want ondanks die relaxte mentaliteit van de Portugezen geldt ook hier: regels zijn regels. Ga je een dagje naar het strand? Blijf dan vooral in de buurt van de toiletten liggen. Het is namelijk verboden om in zee te plassen. Over de duinen kan ik dan weer niks vinden.

8. Smile! Or pay.

Van sommige wetten geloof je ze simpelweg niet. En bij deze trek ik echt mijn wenkbrauwen op, eerlijk gezegd. In Italië schijn je een boete te kunnen krijgen als je niet glimlacht. Behalve bij een begrafenis. Tolerante jongens, die Italianen. En eerlijk gezegd heb ik in weinig zonnige landen zoveel chagrijnige koppen gezien als in Bella Italia. Dus bij deze een oproep aan de meelezende Italië kenner: is dit echt waar?!

9. Na 22:00u gaan ook de heren zitten

Al eens op wintersport in Zwitserland geweest? Ook de Zwitsers kunnen er wat van op het gebied van wetgeving. Wist je dat mannen daar na 10 uur ’s avonds verplicht zijn zittend te plassen? Ik heb eens om het hoekje gegluurd bij de apres-ski tent maar de urinoirs werden nog volop gebruikt… Regels zijn regels he heren! Of zullen we die uitspraak maar alleen op onze kinderen toepassen?

Lees ook: Mijn kind luistert niet; hoe moet ik reageren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven