Regenboogtaart maken; het recept voor de heerlijke taart die Lotte voor haar verjaardag wilde

Een paar weken geleden werd ons meisje twaalf. Ze had een paar wensen en een ervan is het maken van een regenboogtaart. Ken jij meer meisjes van rond de twaalf jaar oud? Dan weet je ongetwijfeld dat als ze zeggen dat ze een regenboogtaart willen maken, ze ook bedoelen dat ze die zelf willen maken.

Maar op een doordeweekse dag is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want het maken van een regenboogtaart kost best wel wat tijd. Maar daar hebben we een oplossing voor gevonden, lees maar verder!

Zelf een regenboogtaart maken? Het recept voor een overheerlijke regenboogtaart

We hebben deze taart zelf gemaakt. Het is weer eens wat anders dan een appeltaart uit de slowcooker of een slagroomtaart, nietwaar? Ik heb de cake gebakken die nodig is voor de taart en Lotte heeft zelf met een vriendin de versiering van de taart op zich genomen, want ze wilde nu eenmaal graag zelf de taart bakken.

De ingrediënten die je nodig hebt zijn niet heel moeilijk. Wat zeg ik? Het recept voor de regenboogtaart zelf is ook helemaal niet zo moeilijk. Het duurt alleen wat lang als je allerlei verschillende kleuren cake wilt bakken. Zeker als je maar één bakvorm hebt!

Aangezien het merendeel van de mensen die een regenboogtaart maakt ook maar één bakvorm heeft is dit ook voor dit recept wel het uitgangspunt.

regenboogtaart maken

Wat heb je nodig aan ingrediënten voor een regenboogtaart met 6 verschillende kleuren

  • 3 pakken biscuittaart
  • 3×5 eieren voor het maken van de biscuittaarten
  • 2-3 pakjes botercrème (+ 100 gram boter en 125 ml melk per botercrème verpakking)
  • kleurstoffen in de kleuren blauw, geel en rood

Ik heb bovenstaande gewoon alledrie van Dr. Oetker genomen.

Voor de versiering van de regenboogtaart kan je van alles gebruiken tijdens het maken. Lotte kan niet kiezen en wil eigenlijk graag álles:

  • een oreo versiering met sprinkles
  • drip glazuur
  • ijshoorntje erop met gesmolten chocolade

Recept voor een alles-in-een regenboogtaart om te maken met je kinderen

Zo gezegd zo gedaan. Alle boodschappen gehaald in de winkel en klaar om te beginnen? Hou er rekening mee dat je voor het bakken van de verschillende kleuren cake wel een aantal uren moet uittrekken.

De drie pakken biscuittaart gebruik ik om uiteindelijk zes verschillende kleuren cakebeslag te maken; paars, blauw, groen, oranje, geel en roze. Verdeel dus het beslag van één taart over twee schalen zodat je hier twee kleuren beslag van kan maken.

regenboogtaart maken van biscuittaart

Hoeveel kleurstof gebruik je voor de regenboogtaart cake lagen?

De kleuren van de regenboogtaart kan je maken van de 3 tubetjes blauw, geel en rood. Op het doosje van de kleurstoffen staat hoeveel druppels je van bepaalde kleuren moet mengen om een andere kleur te krijgen. Probeer gewoon een beetje uit. Bij het mengen van de kleurstof door het beslag gebruik je gewoon de mixer. Tussendoor even afspoelen als je aan een ander kleur beslag gaat beginnen.

Je hebt niet alle kleurstof nodig, en je zal zien dat de kleur van het cakebeslag misschien nog niet zo heel erg meekleurt. Zeker bij de kleuren geel en oranje valt het niet echt op. Dat kan ervoor zorgen dat je misschien nog meer kleurstof wilt gebruiken, maar hou er rekening mee dat het resultaat van de kleur na het bakken duidelijker zichtbaar is.

Ik heb voor de roze, blauwe en gele laag ongeveer 10-15 druppels kleurstof gebruikt. De andere lgen moet je even checken omdat die kleuren gemengd worden.

regenboogtaart recept

Hoe lang moet één kleurlaag gebakken worden in de oven?

Aangezien ik maar één cakevorm heb, heb ik alle kleuren apart moeten bakken. Omdat je dan werkt met de helft van het beslag van een biscuittaart om één laag van de regenboogtaart te maken hoeft deze maar 25 minuten in de oven. Hou dus niet de tijd aan die op het pak staat, maar 25 minuten per laag.

Om ervoor te zorgen dat Lotte na schooltijd de regenboogtaart zelf kan versieren heb ik alle lagen overdag gebakken. Tel ongeveer 3 uur oventijd als je maar één laag per keer in de oven kan doen. Tussendoor heb je dan tijd om het beslag voor de volgende lagen van de regenboogtaart te maken en om het beslag op de gewenste kleur te krijgen.

Al met al vond ik het best wel wat werk, maar het is wel heel leuk om te doen. Niet om wekelijks te maken maar leuk genoeg voor zo nu en dan!

Dikke tip: Als je dit vaker wilt doen, dan raad ik je aan om een bakvorm te kopen waarbij je meerdere lagen tegelijk kan bakken. Dat scheelt mega veel tijd!

regenboogtaart maken met botercrème

Het versieren van de regenboogtaart

Het is Lotte haar verjaardag, en haar keuze van taart, dus zij mag beslissen. Normaal gesproken zou ik er zelf een heerlijke fondantlaag overheen doen, maar Lotte vindt dat wat te heftig.

Nu is het zo dat deze taart een stuk hoger is dan andere taarten, dus misschien had ze het nu wel lekker gevonden. Maar haar voorkeur ging uit naar botercrème, ook aan de buitenkant.

Tussen de lagen in gebruik je ook wat botercrème. Dat staat niet alleen leuk, maar is ook echt lekkerder.

Anders zit je alleen droge biscuittaart te eten in regenboogkleuren. Smeer gerust een lekkere laag botercrème. Wij waren er wat zuinig mee, maar een volgende keer zou ik meer botercrème tussen de lagen van de regenboogtaart doen.

Na de botercrème heeft Lotte de glazuurdrip er overheen gedaan. De smaak was heerlijk, maar persoonlijk vind ik het er niet echt mooi uitzien 😉 .

Doe je die drip over een fondantlaag heen dan staat het vast en zeker een stuk mooier. De kleine oreo’s leg je in een rondje aan de bovenzijde en daarna smolten we nog wat chocolade om het ijshoorntje in te dippen.

Nog even door de discodip heen halen en klaar zijn we! We moeten eigenlijk eerst nog leren een dripcake te versieren, of we bestellen er een en gaan een HEMA dripcake versieren.

Als de regenboogtaart gemaakt is moet hij eerst nog even een tijdje in de koelkast voordat hij echt lekker is om te eten. Dus het spannendste deel laat nog op zich wachten. Want hoe ziet de regenboogtaart er van binnen uit? Dat zie je pas goed als je er een eerste stuk uit gaat snijden natuurlijk.

Persoonlijk vind ik hem heel goed gelukt. Het is een regenboogtaart met pasteltinten en het maken ervan duurt langer dan een gewone biscuittaart. Maar dat mag de pret niet drukken. Hij ziet er uiteindelijk top uit en is ook nog eens erg lekker!

Tip: snij niet te grote stukken af als je deze taart gaat maken, door de regenboogkleuren in lagen is hij een stuk groter dan een gewone taart!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven