Regenjas jongens; van nerd naar trendsetter of naar sukkel, wat wordt het?

Vanmorgen weer eens veel te vroeg wakker….. het is 6 uur zie ik op de wekker, echt veel te vroeg! Maar ja dat is nu eenmaal het ritme van mijn vriendin, haar wekker staat standaard op te vroeg. Vroeger sliep ik zo door de wekker heen, al stonden er tien wekkers te rinkelen, maar die ‘goede ouwe tijd’ is voorbij. Wakker is nu echt wakker! Een blik naar buiten vertelt me dat het zo’n typisch Engelse dag wordt: zo’n herfstachtige dag met alleen maar regen en wind. Een dag waar regenpakken voor gemaakt zijn en pardoes denk ik aan de zoon van mijn vriendin. Die draagt geen regenpak, da’s niet stoer namelijk. ”Niemand draagt een regenpak alleen nerds”, hoor ik hem nog zeggen. Nou vraag ik je?? Waarom worden er nog regenpakken gemaakt voor jongens en worden die überhaupt nog wel verkocht? Jongens zitten tegenwoordig liever met een klamme, natte broek in de schoolbanken. Het is maar weer eens bevestigd: een regenjas jongens? Nee, jongens zijn sukkels!

regenjas jongens

Regenjas jongens; dat kan niet bij een sukkel

Vorige week waren mijn kinderen weer eens een weekendje bij mij. Ik ben gescheiden en zie mijn zoon van 11 en mijn dochter van inmiddels alweer 17 één keer per twee weken in het weekend. Veel te weinig, maar ik zal het ermee moeten doen. Finn, zo heet de jongste, had een Post-it op de koelkast geplakt met het woord, je raad het waarschijnlijk al: SUKKEL. In koeieletters wel te verstaan. Ik kon het niet negeren, dus ik vraag mijn zoon: hoezo sukkel? Ben ik iets belangrijks vergeten? Het antwoord wat ik daarop kreeg had ik niet verwacht, hij zei: “het is een compliment pap! S.U.K.K.E.L. betekent: Sexy, Uniek, Kei Knap en Lekker…..”, maar dat is nu net niet wat ik met jongens zijn sukkels bedoel 😉 .

Lees ook: mijn jongens met krullen willen een cool kapsel

No Education Required Dude

Vorig jaar ben ik naar het mooie boerenland verhuisd, de gemeente Landerd wel te verstaan. Ik dacht dat de sukkels, uhm jongens, hier wel anders zouden zijn dan de ietwat watterige jongens boven de rivieren. Maar niet dus: de jongens zijn hier net zo sukkelig als de sukkels in de rest van het land. En dan woon je nog wel in Carnavalsland, waar het een week lang feesten en zuipen is en bovenal waar je er zo belachelijk mogelijk uit moet zien om nog een beetje op te vallen. Dan verwacht je een hele andere instelling. Dan verwacht je echte NERDS aan te treffen, maar dan wel in de betekenis die ik er recentelijk aan heb gegeven. Voor mij staat N.E.R.D. nu voor: No Education Required Dude! Met andere woorden: jongens die je niets hoeft te leren, zij weten hoe het werkt!

Vroeger was ik die nerd, of in mijn geval (geheel onverwachts) een trendsetter. Ik had er vroeger lak aan hoe ik eruit zag. Als het buiten koud was, pakte ik de sjaal van mijn zus (ik had er namelijk geen): een kak sjaal eerste klas! Niet echt een geweldige combi met mijn bomberjack, maar zoals ik al zei: het interesseerde mij geen bal! Zolang ik het maar niet koud had! De week daarop stond ik met stomheid geslagen, er liepen meer nerds rond. Nerds met bomberjack en kak sjaal!! Zo was ik in één keer verheven van nerd naar een No Education Required Dude!

Lees ook: met fashion helm op de scooter

Wordt hij een trendsetter of niet?

Nu is mijn vraag: welke nerd staat er op om voor het eerst een sukkelig regenpak aan te trekken naar school? Wie verheft zich van sukkel naar nerd, bedoeld of onbedoeld? Want een regenjas jongens, kom op zeg… dat moet toch wel kunnen?

Heb jij een of meerdere zoons? Hoe zit dat dan bij jullie? Kan je met een regenjas voor je jongens aan komen zetten of lachen ze je vierkant uit?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

2 gedachten over “Regenjas jongens; van nerd naar trendsetter of naar sukkel, wat wordt het?”

  1. Heel erg leuk geschreven. Mijn zoontje wilde toen hij een jaar of negen was, absoluut geen regenpak meer aan op de fiets. Nu hij op de middelbare school zit denkt hij er gelukkig ook niet meer zo erg over na.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven