Reisadvies Frankrijk en het (om)boeken van een vakantie

Om maar met de deur in huis te vallen… wij hebben een weekje vakantie in Frankrijk tegoed, maar we twijfelen heel erg of we nu wel moeten gaan. Om diverse redenen trouwens, maar de hoofdreden is natuurlijk Corona. En alle regels eromheen met betrekking tot het reisadvies van Frankrijk. Nu heb ik best wel spijt dat we niet geboekt hebben via een reisadviseur die alles weet van het land waar we naartoe gaan. Maargoed, gedane zaken nemen geen keer. Mocht jij nog een vakantie willen boeken (nu of voor volgend jaar), check dan eens wat een persoonlijk reisadviseur voor je kan betekenen!

reisadviseur reis frankrijk

Hoe zit het nu eigenlijk met alle regels en het reisadvies in Frankrijk?

Drie weken geleden waren we nog in de veronderstelling dat we lekker op vakantie zouden kunnen gaan naar de Ardèche zonder al teveel zorgen en rompslomp. Een week daarna veranderde dat gevoel natuurlijk doordat Nederland rood kleurde op de Coronakaart. Het reisadvies naar Frankrijk veranderde ook op dat moment. Eigenlijk zijn we in één week tijd gegaan van ‘lekker op vakantie’ tot ’toch maar thuisblijven’. En ook thuis of in Nederland is het lekker vakantie vieren natuurlijk, maar een weekje in een huisje in deze regio samen met vrienden van ons heeft toch wel de voorkeur.

Op basis van de Corona status in Nederland gingen we ons ook iets meer verdiepen in het reisadvies van Frankrijk. Maar wat een gedoe is dat joh, het verandert van dag tot dag. We hebben dan ook besloten om nog maar niets te besluiten en gewoon nog even af te wachten.

Wel of niet naar Frankrijk reizen met dit advies?

Frank en ik zijn inmiddels allebei eenmaal gevaccineerd en vaccinatie nummer twee is onderweg. Die staat gepland voor deze week. Luc heeft ook zijn eerste vaccinatie al gehad. Ik zat er persoonlijk niet zo om verlegen maar als bijna zeventien jarige heeft hij daar natuurlijk zelf ook wat over te vinden. Lotte daarentegen is nog niet gevaccineerd en eigenlijk sta ik daar ook niet om te springen. Ze is pas 12 jaar!

En toen kwam het nieuws dat kinderen tussen de 12 en 17 jaar oud in Frankrijk geen horeca gelegenheid of andere openbare gelegenheid mogen bezoeken als ze niet zijn gevaccineerd of geen recente negatieve test kunnen overleggen. Lekker dan. Wij zijn zelf net op tijd voorzien van een tweede vaccinatie. Luc is te laat met nummer twee. Die krijgt hij vlak voor onze geplande vertrekdatum en Lotte heeft dus niets. Nu hoor ik je denken… als dat de eisen zijn voor Frankrijk, dan kan je toch volgens het reisadvies laten testen? Maar Lotte heeft een enorme schrik van het testen wegens haar trauma rondom haar niet te stoppen bloedneuzen en hemolacrie. Het is gewoon geen optie om haar iedere twee dagen te laten testen. Overigens is dit advies een dag erna al weer bijgesteld. Nu geldt het pas vanaf 30 augustus.

Wat wel een optie zou zijn is in het huisje blijven en verder nergens naartoe gaan. Maar het is best een eind reizen voor zo’n soort vakantie 😉 . Als wij in een vakantieland zijn gaan we toch ook graag uitstapjes maken daar. Ik vind het dus nogal een gedoe om dat reisadvies in Frankrijk allemaal bij te houden. Ook al kan je bij Nederlandwereldwijd wel het een en ander vinden. Het is toch een stuk eenvoudiger als je geboekt hebt via een persoonlijk reisadviseur waar je ook naderhand nog terecht kan met al je vragen. Want de inreisbeperkingen, coronamaatregelen, quarantaine eisen en vaccinatie eisen wisselen nogal in landen onderling, maar ook van dag tot dag. Bij Personal Touch Travel is dat een stukje persoonlijke service dat je krijgt.

reisadvies frankrijk

Los van corona

Los van Corona is het natuurlijk sowieso handig om zo’n persoonlijk reisadviseur in te schakelen. Je kan daar al je wensen voor een fijne vakantie neerleggen. Waar wil je heen? Wat voor soort reis zoek je? En welke voorwaarden zijn voor jou in jullie vakantie belangrijk? Je bespreekt het met je adviseur thuis aan de keukentafel of ergens onderweg waar het jou het beste uitkomt. Super handig toch? Online kan je overigens ook bij ze terecht, maar het is maar even om aan te geven welke (persoonlijke) service je van ze kan verwachten. Los van het reisadvies dat in Frankrijk of een ander vakantieland geldt.

Wat doen jullie dit jaar met je vakantie? Ga je gewoon? Blijf je in Nederland of lekker in je eigen achtertuin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven