Mijn reislust is veranderd toen ik moeder werd, herken je dat?

Zo in de vakantieperiode denk ik vaak terug aan enkele zomers geleden, toen ik nog geen kinderen had en ik gretig gebruikmaakte van de zomervakantie om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Voordat ik een relatie kreeg met mijn vriend (die nu mijn man is 😉 ), maakte ik een aantal hele bijzondere (vrijwilligers-)reizen naar achtereenvolgens Jamaica, Malawi, Oekraïne en de Dominicaanse Republiek. Mijn reislust was ongekend en mijn honger bijna niet te stillen!

reislust

Reislust voeden samen met partner

Verder beheerde ik lange tijd een reisblog, waardoor ik werd uitgenodigd voor persreizen en gesponsorde trips naar onder andere het Israëlische Eilat, het Spaanse La Coruna en Barcelona, Berlijn en dichterbij huis: m’n eigen Friesland. Mijn man is gelukkig ook reislustig ingesteld, dus toen ik met hem een relatie kreeg gingen we samen kamperen in Zeeland. Maakten we een roadtrip door Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. Gingen we een weekendje naar Brugge en vierden we onze huwelijksreis op Ameland. Ons motto? Thuiszitten kan later nog wel, we volgen nú onze reislust!

En nu?

Inmiddels zijn we bij ‘later’ aanbeland. Althans, een paar jaar later. Onze reislust is er nog steeds, al passen we ons prima aan aan de situatie waarin backpacken en roadtrippen niet meer zo gewenst is. Met een dochtertje van net een jaar oud is kamperen nog steeds fantastisch, maar dan wel kamperen met wat meer luxe. In ieder geval voor ons. We gaan nu voor de campings met zwembaden en animatieteams. En de enige echte voorbereiding waar ik me op richt is de lange autoreis met mijn dreumes 😉 .

Mis ik het reizen van vroeger, waarbij we enkel reisden met een tentje, haringen en een tweepits-gasstel? Als ik oude foto’s bekijk denk ik wel eens van ‘ja’. Maar als ik dan ook maar een seconde nadenk over drie weken zonder ons meisje, dan zegt mijn hart direct ‘NEE!’. Ik moet er nog niet aan denken om zonder haar op vakantie te gaan. Haar een nachtje uit logeren brengen kan ik zelfs nog niet over m’n hart verkrijgen.

Mijn reislust is veranderd

Mijn behoeftes als reiziger zijn veranderd doordat ik moeder ben geworden. Ik vind dat helemaal prima. Natuurlijk heb ik wel wensen voor de toekomst. Ik zou dolgraag eens een keer naar Botswana gaan voor een safari. Daarnaast wil ik heel graag terug naar Polen, omdat dat land mijn hart een heel klein beetje heeft gestolen. Teruggaan naar Jamaica en de plaats van het vrijwilligersproject waardoor ik mijn man heb leren kennen staat ook op mijn verlanglijstje. Maar het is prima als dat allemaal ‘later’ gebeurt. Voor nu heb ik vooral heel erg veel zin om de komende jaren kindvriendelijke campings op te zoeken en te genieten van het feit dat ons meisje het zo naar het zin heeft.

Herken je dit verhaal over de reislust van vroeger en de aangepaste vakanties sinds je moeder bent, of volg jij nog steeds je eigen weg en neem je daar je kind(eren) in mee? Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat!

 

6 gedachten over “Mijn reislust is veranderd toen ik moeder werd, herken je dat?”

  1. Ik heb ook altijd heel veel gereisd en gelukkig reis ik nog steeds veel, maar de bestemmingen zijn nu anders en ik reis niet meer met een rugzak. Ik ben met de kinderen nog steeds vaak buiten Europa geweest, maar dan net nog redelijk dichtbij, dus naar landen als Turkije, Egypte en (een paar jaar geleden) Tunesië. Als moeder alleen met de kinderen trouwens.
    Vanwege de kinderen heb ik de afgelopen jaren vaker voor all inclusive gekozen, maar dan nog kun je vanuit zo’n plek zelf heel veel ondernemen.
    Toen ik nog met mijn ex was en de kinderen nog niet leerplichtig waren wilde ik graag voor langere tijd terug naar Thailand (waar ik gewoond heb) of een paar maanden naar Indonesië, maar helaas wilde hij dat niet. En in je eentje met een baby en peuter doe je dat niet…
    Met de auto naar een camping zit er voor mij niet in (ik heb geen rijbewijs), maar ik zoek vaak heel lang naar mooie deals met het vliegtuig en samen met mijn schatten kom ik dan gelukkig nog op best veel mooie plekken. Dit jaar was ik in Griekenland met ze.

  2. Wij hebben ook enorme reislust en ja, dat is veranderd sinds we kinderen hebben. Zo zijn we het eerste jaar naar een resort in Mallorca geweest (en om de dag met de auto over het eiland gecrost). Toen de kinderen geen baby meer waren, wilden we toch weer het reizen weer oppakken. Vorig jaar hebben we 5 weken met een camper door de VS getrokken, het was fantastisch! Kids waren toen 3,5 en bijna 2. Het was eigenlijk supermakkelijk en het was zooooo leuk! En we hebben zo veel gezien en gedaan! We zijn nu onze vakantie voor volgend jaar aan het plannen : Costa Rica!

  3. Ook ik reisde veel ( en vooral lang) 1 jaar door Australië en een paar jaar later 6 maanden door Amerika. Toen onze kinderen 3 en 1 waren reisde we 7 maanden met een camper door Amerika en Canada. We hebben genoten van deze reis en denken vaak, we zouden het zo weer doen. Nu genieten we ook volop, van een camping in Frankrijk of Zwitserland. Klimmen, wandelen en natuurlijk een zwembad. Toch weet ik zeker dat wij ( als dat kan, denk aan pensioen leeftijd ;)) later nog veel en lang zullen reizen en ik hoop dat de jongens die reis genen van ons overnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven