Reisplan voor onze trip naar Portugal met een aantal bloggers

As we speak – oftewel, terwijl jij dit zit te lezen- zit ik in het vliegtuig onderweg naar Portugal voor een van de krenten uit de pap van mijn bloggerlife, een persreis met een vooraf opgesteld reisplan. Een tikkeltje gespannen aangezien het niet wekelijks is dat ik er ‘alleen’ op uit trek, maar vooral ook omdat ik altijd het idee heb dat ik niet weg kan vanwege mijn werk. Hoe krom is dat ? Werk je vanuit huis, heb je je eigen zaak en dan zit je daar weer mee 😉 , het zal de aard van het beestje wel zijn…ik heb me al vaker afgevraagd of ik nu het stempel workaholic mag dragen of niet.

reisplan en koffer

Afijn, ik ben dus onderweg. En op het moment dat ik dit blog schreef had ik eigenlijk mijn koffer in moeten pakken, want daar ben ik ook altijd rijkelijk laat mee. De anderen die meegaan zullen ongetwijfeld alles al netjes klaar hebben liggen, maar bij mij draait er dus nog een was met de laatste dingen die ik ook graag mee wil nemen… that’s my life, alles op het laatste moment, je zou er bijna zenuwachtig van worden alleen al als je het leest, maar gelukkig heb ik de vakantie checklist van manlief 😉 en de paklijst tips van het pr bureau Cherry Lab, waar ik door uitgenodigd ben.

Vergeet vooral niet:

Zonnebrand, zonnebril, goede wandelschoenen, flip flops, bikini (shit, ik ben niet bikiniproof), zomerkleren, warmere kleren voor de avond, nette kleren voor de diners, goede sokken voor het paardrijden (huh?), sport bh en strakke kleding… dat belooft wat!

Pas als ik in het vliegtuig zit kan ik alles van me af laten glijden. Ken je dat? Dat je pas op het moment dat je van huis weg bent ook de rust kan nemen? Ik heb een lekkere Starbucks cappuccino op en vlieg de zon tegemoet! YEAH! Niet dat we thuis geen zon hadden, maar toch.

Reisplan persreis Portugal

Ik wil je even meenemen in mijn reisplan, wat ik overigens niet zelf uitgestippeld heb. Hier heeft Susanne van Cherry LAB haar best op gedaan -samen met Martinhal- zodat we de tijd hebben om alle vier de accommodaties van Martinhal te bekijken.

We vliegen om 06.50 vanaf Schiphol, wat dus inhoudt dat ik al vanaf een uurtje of 03.00 op ben 😉 , wat zal ik vanavond gaar zijn, haha. Uiteindelijk zijn we vijf dagen en route in het mooie Portugal, waarin we in ieder geval de vier accommodaties van Martinhal bekijken (we slapen er in twee, dus het is wat heen- en weer gereis) en verder hebben we wat sportieve activiteiten voor de boeg met wat ontspanning tussendoor.

Om het voor mezelf een beetje ‘helder’ te krijgen heb ik er een klein kaartje van gemaakt.reisplan portugal

 

Dag 1 van het reisplan

We vliegen op Faro, helemaal onderaan in Portugal. Daarna rijden we naar Martinhal Quinta Family Golf Resort (nummer 1), waar we -je raadt het al- gaan paardrijden 😉 . Ik kon ook kiezen voor Golf, maar ben toch meer een paardrijmens, dus die keuze was snel gemaakt. Gelukkig gaan er een heel aantal andere bloggers ook mee rijden en was ik niet de enige die die keuze heeft gemaakt. Lijkt me overigens super tof om een stukje Portugal te verkennen op een paardenrug!

Dag 2 van het reisplan

Vandaag rijden we naar Sagres om het Martinhal Sagres Beach Family Resort (nummer 2) te bezoeken waar ik jaren geleden al eens een weekend mocht vertoeven. Meer over dat weekend in Beach Family Resort lees je in dit blog. Een reisje om niet te vergeten met uitstekende verzorging en een heel gezellige stapavond 😉 .

Vandaag staat er ook een bike tour op het programma… wat zal ik op dag 3 een zeer achterwerk hebben (na een paardrijtocht en een bike tour 😉 ). Eind van de dag, om een uur of 21.00 rijden we weer terug naar het Quinta Family Golf Resort (nummer 1).

Dag 3 van het reisplan

We rijden met koffers en al naar het Martinhal Cascais Family Hotel (nummer 3) omdat we de laatste nachtjes hier mogen logeren. Een rit van 3 uur, dus best een eindje zou ik zo zeggen. Deze dag doen we dan ook niet zo heel veel, we rijden, eten, bekijken het resort en krijgen een massage (woopwoop).

Dag 4 van het reisplan

We verkennen vandaag de kust en Cascais zelf waarbij er diverse wandelingen op het programma staan.

Dag 5 van het reisplan

In de ochtend vertrekken we naar Lissabon, met koffers en al, want eind van de dag vliegen we vanuit Lissabon weer terug naar ons kikkerlandje. In Lissabon nemen we een kijkje bij het Martinhal Chiado Family Suites building (nummer 4) waar ik razend nieuwsgierig naar ben! Het is de laatste aanwinst van Martinhal en ligt midden in de stad, super leuk dus als verblijf tijdens een stedentrip met je kinderen! Meer daarover uiteraard in een ‘afterblog’.

In de middag hebben we nog een tramtour door het oude gedeelte van Lissabon en begin van de avond worden we op het vliegveld verwacht voor het inchecken… uiteindelijk zal ik dan om 24.00 weer op Schiphol zijn en mag ik nog naar huis rijden. Ik zal blij zijn als ik dan rond 02.30 weer in mijn bedje lig om vervolgens op woensdag ochtend om 07.00 weer op te staan om de kids naar school te brengen.

Maar ik klaag niet hoor 😉 , ik ga een paar fantastische dagen tegemoet, kan even rust in mijn hoofd krijgen en ga me proberen te ontspannen en te genieten. En uiteraard kennismaken met een aantal andere bloggers! Het uiteindelijke doel van deze persreis met strakke reisplan is uiteraard om te ervaren of en hoe Martinhal voor gezinnen met kinderen een fijne vakantiekeuze kan zijn. Meer daarover dus na de trip 😉 .

Wel of geen reisplan maken?

Heb jij zelf overigens de neiging om een reisplan op te stellen voordat je op vakantie gaat? Ik heb dat tot nu toe nooit gedaan. Altijd op vakantie met een soort go-with-the-flow idee, maar voor deze zomervakantie wil ik me eigenlijk toch iets meer verdiepen in wat we allemaal kunnen gaan doen. Niet om dan een strak reisschema te maken, maar wel om vooraf al te bedenken wat we willen zien, doen en ervaren. En zo’n kaartje ga ik voortaan altijd doen, weet ik in ieder geval goed waar ik zit! En jij?

 

reisplan Portugal

 

 

 

1 gedachte over “Reisplan voor onze trip naar Portugal met een aantal bloggers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven