Drie leuke reizen die je kan maken met je kinderen naar het buitenland

Fijn reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, vandaar ook dat veel mensen kiezen voor een camping vakantie met hun kinderen. Toch zijn er zeker andere type reizen die je kan doen met je kinderen naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een mooie treinrondreis (dat is weer eens wat anders!) een all inclusive vakantie óf een citytrip (ja, ook dát ik goed mogelijk als je het op de juiste manier aanpakt.

Hieronder vind je voorbeelden en tip van deze drie verschillende manieren van reizen met kinderen naar het buitenland. Bij elke type reis worden aanraders gegeven voor de beste plekken om met kinderen heen te gaan.

reizen met kinderen naar het buitenland

Reizen met je kinderen naar het buitenland; 3 verschillende tips

Ben jij de ‘gewone’ campingvakantie met je kinderen beu en wil je graag eens wat anders? Laat je dan inspireren door deze 3 manieren om op reis te gaan met je kinderen naar het buitenland. Succes gegarandeerd als je het op de juiste mnier aanpakt.

Een treinrondreis met kinderen maken

Een leuke manier van reizen met kinderen is om een treinrondreis te maken naar het buitenland. Een treinrondreis past in (bijna) elk budget. Zo zijn er zelfs veel bestemmingen waar kinderen gratis mogen reizen met het openbaar vervoer.

De interrail pas is een populaire treinkaart die je kan gebruiken voor dit soort vakanties en reizen. Met deze pas kun je een aantal bestemmingen kiezen en met de trein rondreizen tussen deze bestemmingen. Je betaalt een vaste prijs, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het erg betaalbaar en is met de trein reizen naar het buitenland een comfortabele manier voor kinderen.

Voor mensen ouder dan achtentwintig is er een adult pass te koop. Daarnaast is er een jongerenpas verkrijgbaar en kinderen onder de elf jaar reizen zelfs gratis. Populaire bestemmingen om met de trein naar toe te gaan zijn: Praag, Boedapest en Krakau. De afstanden zijn ook goed te doen.

Waarom is een treinreis naar het buitenland handig met kinderen?

Je reist relatief snel met de trein en als ouders zijnde kan je de kinderen veel makkelijker vermaken door bijvoorbeeld een spelletje te doen. Je hoeft niet in de file te staan tijdens vakantiereizen én je kan tijdens het reizen ook makkelijk je benen even strekken. Veel kinderen worden onrustig tijdens een lange autorit.

Een all-inclusive vakantie op de Spaanse eilanden

Een totaal andere vakantie die goed te doen is met kinderen in het buitenland is een all-inclusive vakantie. In eerste instantie lijkt zo’n vakantie prijziger, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Je hoeft namelijk op bestemming niet veel geld meer uit te geven. Zo is een all-inclusive volledig verzorgd qua eten en drinken, vliegtickets én vervoer.

Populaire bestemmingen voor all-inclusive vakanties zijn de Spaanse eilanden: Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote. Dit komt ook doordat het er het hele jaar door mooi weer is, en je dus niet in de zomervakantie met je kinderen naar het buitenland hoeft te reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke zonvakantie in maart? Als je niet in het hoogseizoen gaat is zo’n all-inclusive ook wat beter betaalbaar.

Waarom is een all inclusive zo handig als vakantie met kinderen?

Bij bijna alle all-inclusive vakanties zijn er zwembaden en activiteiten voor kinderen. Daarnaast is er vaak een animatieteam aanwezig dat de kinderen kan vermaken. En ‘on top of all’ kunnen je kinderen lekker een ijsje pakken, of een drankje in laten schenken wanneer ze maar willen.

Citytrip reizen met kinderen naar het buitenland

Een ander idee voor een vakantie met kinderen en reizen in het buitenland is het doen van een citytrip. En nu hoor ik je meteen denken ‘dat gaat met mijn kinderen écht niet hoor’. Maar mijn ervaring is dat dit een beetje afhangt van hoe je die citytrip insteekt.

In Europa zijn ontzettend veel leuke steden waar je je makkelijk dagen kan vermaken. En ook dan kan je met de trein op vakantie. In een stad is nou eenmaal altijd veel te doen, speciaal voor kinderen. Duik dus niet alleen in de winkels of in alle musea, maar ga écht naar de dingen op zoek waar ook je kinderen blij van worden. En dat is natuurlijk voor ieder kind (en iedere leeftijdsgroep) een beetje anders.

Ga bijvoorbeeld naar Lissabon toe als je kinderen al iets ouder zijn, want je moet daar veel verschillende hoogtes lopen. Wel is er ontzettend veel te zien en te doen, terwijl je geniet van het zonnetje. Ook een citytrip naar Hanover kan ik je van harte aanbevelen, hier lees je mijn review daarover.

Een andere optie is om naar Londen te gaan. Ga met je kinderen naar de Londen Eye of bewonder het Buckingham Palace. Er is duidelijk genoeg te doen en te zien, terwijl je ook wat historie meekrijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven