Reizen naar Amerika met de kinderen, a dream ‘come true’?

Frank is al eerder naar Amerika op reis geweest, maar dat was in een eerder leven, zonder mij erbij. Hij vond dat zo fantastisch dat hij hier nog regelmatig op terugkomt. Hij zou dan ook heel graag nog eens met mij reizen naar Amerika samen met de kinderen. Vorig jaar hebben we er serieus over nagedacht om een reis te boeken en toch hebben we toen besloten nog heel eventjes te wachten in verband met de leeftijd van de kinderen.

Met het idee dat we graag willen dat ze oud genoeg zijn als we reizen naar Amerika om ook alle ervaringen te kunnen onthouden. De allermooiste plekken van de Verenigde Staten verkennen. Of in ieder geval het merendeel ervan. Ze zijn nu 9 en (bijna) 14, dus hoelang zouden we dan nog het beste kunnen wachten? Een rondreis met kids kan natuurlijk ook, maar we vinden ze toch nog erg jong.

reizen naar Amerika

Reizen naar Amerika met de kinderen. Gaan we op de motor of met de camper?

Inde tussentijd zijn we ook met ons motorrijbewijs gestart en beginnen de Amerika verhalen weer naar boven te borrelen 😉 . We kijken (nogmaals) de Netflix serie Samcro en fantaseren er op los om eventueel met de motor naar Amerika te gaan. Want hoezo met de camper reizen naar Amerika als je ook op de motor door Amerika kan crossen? Alleen als we Amerika met kinderen willen ‘doen’ dan lijkt me de motor weer niet zo praktisch. Vooralsnog zijn de kinderen daar wél laaiend enthousiast over, ze kunnen niet wachten tot ze mee achterop mogen. Maar zouden ze dat ook zijn als we zo uren door Amerika reizen. Hmmmm, ik vraag het me af.

Nu hebben we dus drie vraagstukken. Wanneer gaan we reizen naar Amerika met onze kinderen, hoe oud moeten ze dan zijn en gaan we met de camper of met de motor? Als het aan de man ligt dan gaan we überhaupt niet met de camper, daar heeft hij zelf geen trek ik. Vorig jaar nog stond de auto voor hem op de eerste plek, maar inmiddels is dit misschien wel de motor geworden.

Ikzelf vind de camper ook wel heel tof. Een nicht en neef van me (kinderen van mijn oudste broer, halverwege de twintig) hebben afgelopen januari samen een reis door Amerika gemaakt met een heel klein campertje. Fantastisch lijkt me dat en ook zo heerlijk relaxed. Hoe kleiner de camper, hoe minder relaxed natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar nog altijd relaxter als met de motor door Amerika reizen denk ik. Alleen dat gevoel van vrijheid… daar kan de camper natuurlijk weer niet aan tippen.

reizen naar Amerika, Joshua Tree

Veel geregel zo’n hele reis door Amerika

Ondanks dat ik heel graag zou reizen naar Amerika is het wel zo dat al het geregel me een beetje tegenhoudt. Daar waar (bijna) iedereen blij wordt van het volledig uitpluizen van de reis die ze gaan maken, mis ik dat gen. Of misschien komt het wel omdat ik diegene ben die achteraf altijd uitvoerig beschrijft wat we allemaal gedaan hebben. Daarnaast ben ik meer een ‘freewheeler’. Als mijn hele vakantie al gepland staat dan voel ik daar weer stress over. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. Maar ongepland reizen naar Amerika met kinderen lijkt me echt niet handig.

Onderstaand een route die we in gedachten hebben voor als we een keer naar Amerika gaan met de kinderen :

  • Van Seattle naar San Francisco (1300 km)
  • Van San Fransisco naar Las Vegas (900 km)
  • van Las Vegas naar Salt Lake City (675 km)
  • van Salt Lake city terug naar Idoha Falls (343 km)

Dat zijn bij elkaar nogal wat kilometers om te maken natuurlijk. En dan is de vraag uiteraard nog wat je vanuit Idoha Falls gaat doen. Camper/motor laten staan en van daaruit vliegen bijvoorbeeld? Als ik er zo eerlijk naar kijk dan lijkt het me teveel om dit met de motor te doen.

Het regelen laat ik dan uiteindelijk ook graag aan Frank over. Hij zoekt uit wat leuk is en geeft mij dan een aantal keuzes 😉 , zo gaat dat meestal.

Want met alleen de reis bedenken ben je er niet. Je moet ook rekening houden met allerlei andere zaken die geregeld moeten worden, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een ESTA.

Yosemite

Waar moet je aan denken als je gaat reizen naar Amerika?

Ik heb inmiddels al wel een aantal zaken opgepikt vanuit Frank zijn reis naar Amerika, tips van vrienden en dat wat ik toevallig tegenkwam bij het schrijven van dit blog. Ik deel het hier graag met je.

1. ESTA aanvragen

Goed. De ESTA aanvragen dus. Ik had nog niet eerder van ESTA gehoord, jij wel? Misschien denk je wel ‘onder welke steen heb jij gelegen‘, maar ik wist dus niet dat ESTA een ‘soort van’ visum is. Maar heb je geen ESTA dan kom je Amerika gewoon niet binnen, zo blijkt. Sterker nog… je komt het vliegtuig naar Amerika met kinderen niet eens in. Zo’n ESTA aanvraag starten kan je gewoon online doen, dat is dan wel weer makkelijk. Je aanvraag wordt dan meestal al binnen een half uur verwerkt en toegekend, en de ESTA is twee jaar geldig. Wil je nog specifiekere informatie lezen over de ESTA dan kan je ook nog even hier kijken voor alle uitzonderingsgevallen.

2. Creditcard bij je?

De creditcard hebben we al. Ook al gebruiken we deze niet vaak (ik heb er stiekem een beetje een hekel aan), de creditcard is in Amerik onmisbaar. Je bankpas wordt zelfs vaak niet eens geaccepteerd!

3. Vliegen als het kan

Ik vind het niet echt getuigen van duurzaam leven, maar in Amerika is het wel ‘gewoon’ om te vliegen. Gezien de grootte van het land is het bijna niet te doen om overal met de auto, motor of camper naartoe te gaan. Tenminste… als je het een en ander wilt zien. Dit advies van vrienden zit nog wel in mijn achterhoofd, maar toch trekt het me helemaal niet. Ik wil juíst die kilometers maken om Amerika ook echt te ervaren. Is dat raar?

Zion, reizen naar Amerika

4. Voor als je met de camper gaat reizen

Ga je met de camper reizen naar Amerika dan hoef je hier geen apart rijbewijs voor te hebben. Je Nederlandse B rijbewijs voldoet dan prima. Verder is het wel goed om te weten dat je met de camper niet op onverharde wegen mag komen en dat sommige woestijngebieden off limits zijn als het er te heet is.

5. Waar ga je slapen?

Iets om over na te denken als je gaat reizen naar Amerika maar niet met de camper gaat. Ik heb begrepen dat het heel verstandig is om vooraf slaapplaatsen te reserveren. Tenzij je in een of ander cheap and scary motelletje langs de snelweg wilt crashen, dan is reserveren niet nodig. In andere gevallen is het slim om dat wel te doen, aangezien je dan goedkoper uit bent dan dat je daar ter plekke boekt.

Afijn, je leest het al… er valt nog genoeg te regelen voordat we überhaupt de reis naar Amerika kunnen gaan maken. Het ligt dus niet alleen aan de leeftijd van de kinderen, maar ook aan de agenda van manlief wanneer we gaan reizen naar Amerika! Maar dat we gaan reizen naar Amerika, dat staat vast! Al is het alleen maar om nog veel meer van dit soort mooie foto’s te kunnen schieten.

3 gedachten over “Reizen naar Amerika met de kinderen, a dream ‘come true’?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven