Zo creëer je een relax avondje thuis

‘Druk, druk, druk.’ We antwoorden het allemaal wel als iemand ons vraagt hoe het gaat. Meestal ook terecht, want onze agenda’s staan vaak propvol met afspraken. Of de afspraken nou privé- of werkgerelateerd zijn, een vervelende verplichting of een leuk uitje: ze vullen hoe dan ook je agenda. Maar vergeet ook niet af en toe een relax avondje thuis te houden, want soms is even helemaal niks ontzettend lekker en nodig. 

relax avondje thuis

Zet je relax avondje thuis in de agenda

Vergaderingen, dates met vriendinnen, kinderen van en naar sporten chauffeuren, een voorstelling, video calls, tien-minuten-gesprekjes, kijkavonden, open dagen, doktersbezoekjes, teamoverleg, een presentatie, boodschappen, op de koffie bij je (schoon)moeder: ongemerkt vult je agenda zich met (al dan niet leuke) afspraken en word je opgeslokt door de tijd.

Als je niet wilt dat een relax avondje thuis erbij inschiet, zet het dan in je agenda. Blok die tijd voor jezelf. Zo weet je zeker dat je toekomt aan het pakken van de nodige ontspanning. 

Heb jij wat tips nodig om de nodige ontspanning te kunnen pakken? Lees dan zeker even verder.

1. Uitgebreid in bad

Trek jezelf eens heerlijk een paar uurtjes terug in de badkamer. Laat het bad vollopen met water tussen de 36 en 38 graden en doe er je favoriete badschuim, -olie of -zout in.

Schenk een glas wijn of kop thee voor jezelf in, steek een geurkaarsje aan, zet je favoriete muziek op, zorg dat je de gezichtsmaskertjes, bodyscrub en nagellak binnen handbereik hebt en geniet maximaal van je privé spa.

Wil je een boek lezen of af en toe even op je telefoon spieken? Leg een handdoek binnen handbereik om te voorkomen dat je met natte handen de bladzijden om moet slaan of een ander liedje op moet zetten. 

Of koop zo’n handige badplank waar je alles al op kan zetten, inclusief je boek, e-book of tablet.

2. Plan je Movie night voor een relax avondje thuis

De kinderen liggen in bed. Je zet een hapje en drankje op tafel, steekt kaarsjes aan, trekt je meest comfy huispak aan en kruipt onder een dekentje op de bank: de movie night kan beginnen!

Je opent Netflix, HBO, Disney of welke andere streamingdienst dan ook en dan is daar de welbekende keuzestress. Wát ga je kijken? Je hopt tussen alle films, series en documentaires in en klikt overal op de i voor meer info.

Voor je het weet ben je een uur verder en heb je nog niets gekeken. Een film kijken heeft geen zin meer, dan lig je te laat in bed… herken je dit?

Voorkom dit door van tevoren films, series en documentaires op te slaan, op te schrijven, te pinnen of naar jezelf te appen. Zo hoef je tijdens jouw movie night alleen maar te checken wat je ook alweer zo graag wilde zien en kun je meteen van start.

Extra tip: op een fijne 4-zitsbank kijk je aan het begin van de avond met het hele gezin Klokhuis en Het Jeugdjournaal en kun je daarna met gemak languit op de bank liggen. Heerlijk! Been there, done that! 

3. Verdwaal in een goed boek

De eerste stappen van ‘Plan je movie night’ kun je ook voor deze tip oppakken. Een goed boek of een e-book met Kobo plus abonnement in je handen werkt heerlijk ontspannend.

Misschien leest languit op de bank alleen niet zo handig en is het net even iets prettiger om een boek te lezen in een fijne fauteuil, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou.

Als je geregeld leest is een eigen leesplekje wel een echte aanrader: een lekkere luie stoel (afgestemd op de fijne 4-zitter?) onder een goede leeslamp en met een bijzettafeltje zodat je je kop thee binnen handbereik hebt.

Wat je leest voor een optimaal relax avondje thuis is evengoed aan jou. Waar de één maximaal ontspant bij een thriller of chicklit, is een ander juist helemaal zen bij een boek vol humor of over mindfulness. 

4. Leg een puzzel

Voor sommige klinkt het misschien wat saai, maar puzzelen werkt heel ontspannend. Als je het goed doet tenminste. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik van te moeilijke puzzels licht gefrustreerd raak.

Voor mij dus geen 1000 stukjes aan woestijn, lucht of zee. Maar van een puzzel met veel kleur en waar van alles op gebeurt, word ik heel ontspannen.

Kies dus voor je relax avondje thuis een puzzel waar jij rustig van wordt (en blijft). Net iets te saai? Zet een lekker muziekje op of doe oortjes in en luister tijdens het puzzelen naar een leuke podcast of luisterboek.

Heb je puzzelaars in je familie of vriendengroep? Dan kun je misschien met elkaar puzzels ruilen nadat je ze gemaakt hebt.  

Relax avondje thuis voor twee

Een relax avondje thuis hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je alleen ontspant. Het kan ook samen met je gezin of alleen met je partner.

Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om met z’n tweeën thuis te dineren? Jonge kinderen liggen in de regel bijtijds in bed. Ze vinden het vast niet erg af en toe zonder ouders te eten, zeker niet als het om pizza, pannenkoeken of patat gaat .

Je kan natuurlijk wel gezellig bij ze aan tafel zitten als zij eten, maar laat je niet verleiden door de geuren van hun maaltje. Jij en je partner eten namelijk als de kinderen in bed liggen.

En of je nou kookt, iets opwarmt of iets laat bezorgen maakt echt niets uit. Doe wat jullie lekker vinden en waar jullie je goed bij voelen. Maar het idee is: voor een diner voor twee hoef je echt de deur niet uit, scheelt je ook weer oppas regelen. Zo genieten jij én je partner samen van een relax avondje thuis.

1 gedachte over “Zo creëer je een relax avondje thuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven