Relax mama !

relax mama

‘Is het al januari?’ Op het schoolplein tussen de stuiterende kleuters die hun schoen mogen zetten, roep ik dit naar een andere vermoeide moeder. Even later klaag ik ook nog eens dat mijn oudste dochter jarig is op 5 december. Verschrikt kijkt die andere moeder mij aan. Ik zie haar denken ‘het kan altijd erger.’ Mezelf echt zielig vindend probeer ik thuis wat orde in de chaos te scheppen. Dan kleppert de brievenbus. Voor mij! En precies op het juiste moment pak ik het boekje Relax mama!‘ uit.

Relax mama, ook voor jou

Alleen de omslag vrolijkt mij al op. Dit boekje van Elsbeth Teeling staat al een hele tijd op mijn ’things to read lijst’  die vele malen langer is dan mijn ’things to do lijst’, en daar kan ik het papier al niet meer voor aanslepen. Hoe dan ook, het kwam er gewoon niet van. Als werkende moeder schieten de aankopen voor jezelf er vaak bij in. Tenminste als het niet om mijn eerste levensbehoeften gaat, chocola, kleding en make-up.

relaxEn dat is jammer, het boekje ‘Relax mama’ zou eigenlijk een van de eerste aankopen moeten zijn die je als kersverse moeder doet. Of als aanstaande moeder.  Beter nog, het zou in je kraampakket moeten zitten! Ik neem mij in ieder geval voor het boekje standaard cadeau te doen op kraamvisite. Waarom? Omdat het een verademing is tussen alle serieuze opvoedboeken. Een vrolijk, makkelijk te lezen boekje. Het is geen dikke pil waar je, toch al geteisterd door het nodige slaapgebrek, niet doorheen komt. Het is een bladerboekje boordevol one-liners die gegarandeerd de glimlach op je afgepeigerde gezicht terug toveren. Relax mama! bevat 101 tips om een relaxte moeder te worden, zijn of blijven. Heb je nog niks voor jezelf gekocht om in de welbekende jute zak te stoppen? Dan is Relax mama! zeker een aanrader.

 

Club van Relaxte moeders

Heb je na het lezen van het boekje nog niet genoeg van de grappige one-liners en kun je elke dag wel een opkikker gebruiken? Meld je dan snel aan bij de club van Relaxte moeders op Facebook. Meer dan 78.000 andere moeders gingen je voor.

Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Nou ja, als ik geveld ben door een griepje wil er nog wel eens een dag voorbij gaan dat er geen zin op papier verschijnt. Verder is schrijven, het spelen met woorden, het delen van mijn gevoelens, mijn hersenspinsels mijn lust en mijn leven.
Beroepsmatig, ik ben eindredacteur van een lokale krant, en privé, ik hou hier een blog bij en op mijn facebookpagina is ook van alles te vinden dat uit mijn pen komt. Of eigenlijk toetsenbord.
Mijn leven als werkende moeder, ik mag zorgen voor twee dochters van 10 en 6 jaar en een zoon van 8 jaar, en echtgenote levert mij doorgaans genoeg inspiratie. En anders de wereld om mij heen wel. Met een brede interesse voor kunst, cultuur, literatuur, films, beauty & lifestyle, mode, heel soms een beetje sport, tja wat eigenlijk niet, valt er altijd wel iets te schrijven voor mij. En wellicht dus iets te lezen voor jou!

2 gedachten over “Relax mama !”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven