Relax@home

Natuurlijk kun je naar een prijzig kuuroord maar even goed bijkomen en het gevoel van een uitje naar een spa kun je ook prima thuis creëren. Met wat voorbereiding en mijn tips gaat dat zeker lukken!

Voorbereiding
Zet je telefoon uit en zorg ervoor dat de badkamer lekker op temperatuur en opgeruimd is. Geef eventueel medebewoners de instructie om jou niet te storen. Steek lekkere (geur) kaarsjes aan en doe het licht uit. Deze zorgen voor een heel andere sfeer dan je gewend bent en mocht je niet zo’n fantastisch mooie badkamer hebben dan valt dat ook niet zo op.

Muziek doet veel, zet een draagbare cd-speler in de badkamer en zet een cd op waar je van kunt ontspannen. Het liefste iets wat je nog nooit gehoord hebt om zo ook echt het gevoel te krijgen dat je ergens anders bent. Let op dat je niets in de buurt van je bad plaatst! Hang je handdoek, warme sokken en badjas over de verwarming als dat kan. Een brander met een etherische olie als bijvoorbeeld lavendel of roos geeft je extra ontspanning.

Waar kun je nog meer aan denken:
Natuurlijke lekkere producten als een fijne badolie, bodypeeling, shampoo en conditioner, eventueel een haarmasker & gezichtsmasker. Je bespaart tenslotte veel geld door thuis te blijven, een kleine uitgave aan lekkere producten zorgen ervoor dat je regelmatig jezelf even je broodnodige rust en verwennerij kunt geven.

Begin eerst met een douche ter voorbereiding. Zo drijf je niet in je eigen vuil en restanten van shampoo etc. Was je haar. Je gezicht kun je ook al van te voren schoonmaken met een speciale reiniger. Gebruik hierna een speciale gezichtspeeling en een peeling voor je lichaam. Terwijl je je haar uitspoelt, stel je dan voor dat je al je zorgen in het doucheputje laat wegvloeien. Als je onder de douche vandaan komt laat je het bad vol lopen. Sla een grote, warme handdoek om je heen zodat je niet afkoelt. Ondertussen poets je je tanden en gebruik je een lotion om je huid voor te bereiden op een heerlijk masker. Breng het masker aan, het liefste een crème masker. Deze ontrekken geen vocht aan de huid en je kunt er prima mee in bad. Sterker nog, de warmte van het bad zorgt voor en betere werking. Als je het hebt doe dan eerst een ampul of serum onder het masker. Breng daarna een haarmasker aan. Wikkel een warme handdoek om je haar.

Ga lekker in bad, tijd om nu echt te gaan relaxen!
Luister naar de muziek en neem de geuren die je ruikt in je op. Let op je ademhaling, leg je handen op je buik en breng je adem tot in je buik. Hou je adem 5 seconden vast voordat je weer rustig uit ademt. Stress wordt voornamelijk veroorzaakt door onze gedachten. We denken dat door na te denken de boel op een rijtje krijgen, maar meestal creëer je een beeld van de toekomst. Terwijl je eigenlijk niet eens de komende 5 minuten kunt voorspellen laat staan de nabije toekomst. Door je op je ademhaling te richten laat je je gedachten los en komt er rust in je lichaam. Vaak krijg je juist in rustige toestand een soort innerlijke wijsheid die je de beste raad kan geven. Probeer positieve gedachten op te roepen en realiseer je waar je allemaal blij mee mag zijn. En lach! Een glimlach wekt endorfine op, een hormoon die je een prettig gevoel geeft.

Het kan nog beter:
Zet naast het bad wat lekkere hapjes en zorg voor voldoende vocht in de vorm van water, sap of thee. Stress verlagende hapjes zijn: amandelen, sinasappel, blauwe bessen, banaan en avocado. Zorg voor voldoende vocht. Wanneer je vochtbalans goed is heeft huidverzorging 10 x meer effect op je huid! Drink ieder uur 200 ml. vocht.

Blijf niet te al lang in bad omdat je dan je huid dan juist kan uitdrogen, daarom geef ik ook de voorkeur aan een badolie. Spoel je haar uit en was het masker af. Hierna ga je jezelf van onder tot boven met een warme handdoek met ronddraaiende beweging afdrogen. Een fijne body olie of crème maakt het af. Vergeet niet om je gezicht weer met een lotion te verzorgen en sluit af met een dag of nachtverzorging. Duik in je warme badjas en geniet nog verder van een rustige dag of avond!

Het leukste Event: Happy New You!

Wil je het jaar goed beginnen met de meest leuke workshops omtrent beauty en lifestyle, persoonlijke ontwikkeling, voeding, fotografie, kunst, mode en spiritualiteit?
Meld je dan aan voor Happy New You! op 27 januari in Helmond. Naast de workshops kun je ook van alles zien en beleven, nieuwe producten leren kennen en deelnemen aan een grandioze verloting van diensten en producten.
De entree is kosteloos.

Kijk wat Happy New You! jou te bieden heeft en meld je aan! Let op: Entree en deelname aan de verloting kan alleen met een geldig entree bewijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven