Ren je rot, herken je dat?

Ren je rot dag. Als ballet en werk met elkaar botsen. Als streetdance en boodschappen doen niet samen gaan. Of zwemles in de weg zit van speelafspraken.

Mama als taxi chauffeur“Mam wanneer gaan we weer naar de bieb?” Ik zucht. “Eigenlijk vorige week lieverd.” In mijn hoofd reken ik de boete uit en neem me voor om het niet meer zo ver te laten komen. Godzijdank kan ik digitaal verlengen en zo de schade beperken.  “Mam, mag ik op gitaarles?” Als  ik mijn oudste dochter moet geloven zijn er kinderen die meer dan 1 hobby hebben. Of meerdere sporten beoefenen. Ze vertelt over vriendinnetje X die op tennis, trompetles en streetdance zit. Of vriendinnetje Y die paardrijden, hockey en dansen kan combineren. Drukke agenda’s voor 8-jarigen.

Terwijl ik weer eens in mijn rol als taxichauffeur kruip, bedenk ik mopperend in mezelf dat het ‘vroeger’ wel anders was. Ik mocht op 1 sport en dat was het dan. Spelen deed je op woensdagmiddag en verder niet. Paardrijden was te duur, ballet hoefde ik ook al niet over te beginnen. Het werd jazzdans. En niet voor een seizoen, nee jarenlang deed ik mijn beenwarmers aan en swingde erop los. Ik kijk naar mijn oudste dochter die vrolijk giebelend met haar vriendinnen de dansschool binnen stormt. Natuurlijk wil ik dat zij al haar talenten kan ontplooien. Maar hoe weet je nu of je ergens goed in bent, als je na een paar maanden alweer iets anders gaat doen? Als ik dit later vlak voor het naar bed gaan, als je de beste gesprekken van de dag voert, aan mijn dochter voorleg weet ze wel een oplossing. “Daarom kun je het ook beter allemaal doen mam. Dan word je overal goed in.”

En mama maar rennen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top