Het heeft even geduurd voordat ik zover was dat ik me bedacht dat spitskool wellicht ook een heerlijke groente kan zijn voor in mijn favoriete keukenapparaat, vandaar deze keer een rendang spitskool recept in de slowcooker.
Ook al vind jij spitskool misschien geen fantastische groente… ik kan je aanraden om dit recept toch eens te proberen. Het is verrassend lekker. Dit geldt overigens voor meer groenten die ik uit de slowcooker lekkerder vind dan gewoon zo.
Wil je overigens liever Indonesische rendang maken, dan heb ik daar ook lekker slowcooker recept van voor je, je vindt het Indonesische rendang recept hier.
Ingrediënten voor de spitskool in de slowcooker
- 1 pakje kokosmelk van 200 ml
- 1 spitskool
- pakje Indonesische rendang kruidenpasta
- 3 rode puntpaprika’s
- 2 kipfilets
- basmati rijst voor 4 personen
- Zout naar smaak
Kook je ook graag met de slowcooker, maar ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten, dan kan ik je zeker mijn e-book met 60 heerlijke recepten aanbevelen. Makkelijk om te maken en voor 0,13 cent per recept hoef je zelf niet na te denken maar kan je meteen aan de slag met ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn.
Je bestelt mijn ebook (met al 28 zeer positieve reviews) eenvoudig hieronder:
Bereiding van de spitskool in de slowcooker met rendang pasta
- Snij de spitskool in dunne reepjes (eerst door de helft en de kern eruit snijden)
- Snij de puntpaprika’s door midden, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes
- Doe de spitskool en de paprika in de slowcooker
- Voeg de Indonesische rendang kruidenpasta toe
- Doe de kokosmelk erbij
- Maak de kipfilets schoon en snij in stukjes
- Voeg de kipfilet toe aan de slowcooker met de spitskool rendang
- Roer alles door elkaar
- Zet de slowcooker voor 6 uur op low
- Kook de rijst 15 minuten tot een half uurtje voor het opdienen volgens de gebuiksaanwijzing op de verpakking.
- Na opdienen heb ik er nog wat extra zout overheen gedaan, eet smakelijk!
Wil je graag juist meer zelf aan de slag met koken en experimenteren met nieuwe slowcooker recepten zoals ik met deze rendang spitskool in de slowcooker gedaan heb? Kijk dan eens bij de kookuniversiteit waar je zelf beter leert koken en experimenteren.
Heb jij deze rendang spitskool in de slowcooker geprobeerd? Laat me dan ook even in de reacties hieronder weten wat jij van dit recept vond. Fijn voor mij om te weten, maar ook voor anderen!
Ik kan me vergissen maar kun je niet beter de paprika later toevoegen?, het lijkt me dat na 6 uur slowcooken van de puntpaprika niet veel meer over is.
Hoi Henk, dat kan inderdaad een idee zijn, mits dat je thuis bent. Als je de slowcooker gebruikt terwijl je bijvoorbeeld overdag werken bent, dan is het slimmer om hem er toch in het begin bij te doen. Maar je hebt gelijk… hij wordt dan wel slapper inderdaad.
Heerlijk en simpel gerecht!
Fijn om te horen Marion!
Deze is super lekker 😋 ga heb vandaag weer maken (3ex) heb nog champignons over en ga deze er extra bij doen hopelijk is dat ook lekker
Wat tof om te horen Rita, dankjewel en geniet ervan!