All time (of old time) favourites; retro hebbedingen op mijn sinterklaas lijstje

Jaren geleden hadden wij nog een hele oude grammofoonspeler. Geen gewone platenspeler zoals jij en ik die vroeger hadden, maar zo’n ding wat echt nog veel ouder is. Frank en ik struinden regelmatig een rommelmarkt af en daar stond ie ons ineens aan te gapen. Fantastisch! En hij deed het nog ook 😉 . Nogal krakerig, dat wel, maar ja… wat wil je van zo’n oud opa’tje ? Ik heb altijd al een zwak gehad voor retro hebbedingen, maar deze, die spande de kroon!

Retro hebbedingen voor de uitstraling

Toch hebben we hem een aantal jaren geleden weer verkocht. Niet omdat we hem niet meer leuk vonden, maar we hadden de plek nodig waar hij stond. Er moest namelijk een zoutwater aquarium komen en die kon niet op een andere plek helaas. Een fijne bijkomstigheid was overigens wel dat we hem voor meer verkochten dan we hem gekocht hadden.

Tja… daar ging mijn mooiste retro ‘meubelstuk’ in huis. Sinds de tijd van het aquarium hebben we nog een aantal keren verbouwd in huis en zijn we van een beetje oubollig naar strak en modern gegaan. Met een witte lak keuken, een gashaard en een gietvloer is ons huis er qua comfort en uitstraling flink op vooruit gegaan vind ik. Toch kan ik de retro hebbedingen niet helemaal missen.retro hebbedingen

Retro Sinterklaas

Gelukkig hoeft retro tegenwoordig helemaal niet meer oud, stoffig en compleet-uit-elkaar-vallend te zijn maar zijn er ook genoeg leuke nieuwe hebbedingen die toch een retro flavourtje hebben. Ik heb mijn zinnen dan ook gezet op een aantal retro sinterklaas cadeautjes om de sfeer weer een beetje op te krikken in huis. En het toeval wil dat ze nog in de muzieksfeer zitten ook 😉 .

retro hebbedingen placemats

Ik denk overigens dat de Sint ze ook wel kan waarderen. It brings back memories!

Those good old days

Daarnaast zorgen deze leuke placemats ook nog eens voor wat gespreksstof aan tafel. Onze kids hebben natuurlijk geen benul waar een casettebandje en elpee voor gebruikt werden. Ik hoor het Luc al zeggen… een gettoblaster ? WTF is dat? Terwijl ik er toch enorm goede herinneringen aan heb. Met een groep vriendinnen naar het openluchtzwembad, zwijmelend kijken naar de gespierde jongens die indruk maakten met hun ‘muziekinstallatie’ 😉 .

retro hebbedingen onderzetters elpee

Verder heb ik nog een setje vinyl elpee onderzetters op mijn cadeaulijstje staan voor mezelf en om Luc ook een beetje in de sfeer te brengen voor hem nog een hippe retro broodtrommel als sinterklaas cadeau. Een stuk beter voor een brugpieper dan dat Phineas and Ferb ding wat hij nu heeft, vind je niet?

retro hebbedingen broodtrommel

Zo hoeft een mooi wensenlijstje voor Sinterklaas avond helemaal niet zo hoog op te lopen. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar ik ben dik tevreden met wat retro hebbedingen voor op tafel.

En als Sinterklaas ze niet wil geven… dan koop ik ze toch lekker zelf 😛 ! Snuffel ik gelijk nog even verder, want wat zijn er toch veel leuke gadgets te krijgen. Retro of niet… je wordt er sowieso hebberig van!

Ben jij ook zo’n retro liefhebber? Of vind je het allemaal maar vergane glorie?

Tip: Als retro liefhebber moet je misschien ook eens even bij de Karwei kijken, die hebben op het moment ook allerlei fantastische meubeltjes in retro stijl voor niet al te veel geld. Ik heb al staan kwijlen bij de fantastische retro krukjes, maarja… ik ben dan ook een krukjes fetisjist.

Meer lezen?

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven