Retro speelgoed, van tol tot trommel … leuk voor jong én oud!

Over retro valt moeilijk te zeggen of je er van houdt, of juist niet. En wel omdat de term zo allesomvattend is. Bruin met oranje tegels in de keuken? Retro, maar liever niet (vind ik tenminste, maar dat blijft natuurlijk persoonlijk!). Een hippie broek met wijd uitlopende pijpen? Absoluut retro, maar ook daar kan ik maar niet aan wennen. Retro speelgoed? Geweldig! Misschien kan goed speelgoed wel nooit helemaal uit de mode raken.

retro speelgoed

Zelf vind ik het heerlijk om af en toe op een zomerse zondagmiddag over een rommelmarkt te struinen en oude spulletjes tegen te komen waar ik in een heel grijs verleden zelf mee speelde. En daarvoor hoef je nu niet eens meer geluk te hebben op een vlooienmarkt: want anno 2016 kan je je retro spulletjes natuurlijk gewoon lekker modern online aanschaffen. Dat hadden onze opa’s en oma’s vast nooit voor mogelijk gehouden 😉 . Janod maakt retro speelgoed waar de kids heerlijk mee kunnen spelen en dat bij papa en mama (of bij opa en oma!) een brede lach van herkenning op het gezicht zal toveren.

Van tol tot trommel en van springtouw tot spirograaf: het assortiment van Janod bestaat uit speelgoed dat zichzelf al jarenlang (en soms zelfs eeuwenlang!) bewezen heeft. Vlak ook bijvoorbeeld het houten speelgoed hamertje tik niet uit, blijvend leuk om met een hamer te rammen! En als jij, je moeder én je oma ergens fijn mee hebben gespeeld, zal het jouw kleine spruit toch zeker ook wel bevallen, zeker als het in een nieuw jasje gestoken is.

retro speelgoed

Wie is er niet groot geworden met retro speelgoed?

Bij Janod zit je goed voor retro speelgoed. Bovendien is Janod hofleverancier van houten speelgoed, en dat is natuurlijk niet voor niks. De houten speelsets zijn een lust voor het oog en kunnen tegen een stootje door de hoogwaardige kwaliteit. Maar ook voor ander retro speelgoed zit je goed bij Janod. Wat dacht je van een ouderwets muziekdoosje, of een trommel om juist zelf muziek mee te maken?

retro speelgoed

Weer eens wat anders dan de hedendaagse games Guitar Hero of Singstar 😉 . Als je hoofd nogal gaat tollen van al die muzikaliteit kan je je kids ook met een Oudhollandsche draaitol de tuin in sturen. Heb jij gelijk de tablet even voor jezelf 😉 . Ga er maar eens rustig voor zitten en kijk even lekker rond in de webshop, het zal gegarandeerd een aantal “O jaa” momentjes opleveren! Zelfs als je geen kindjes hebt is het leuk om die herkenbare spulletjes uit je jeugd weer eens terug te zien. Al heb ik persoonlijk het nut van punniken nooit helemaal begrepen…

Niet alleen op zoek naar retro speelgoed, maar juist ook eco speelgoed? Daar hebben we ook eerder een blog over geschreven.

Heb jij trouwens nog speciale herinneringen aan oud speelgoed van vroeger? Wij hebben inmiddels retro speelgoed in huis van The retro family, zo leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven