Review: Armbanden met een verhaal van de Bracelet Boutique

‘The problem is choice’, denk ik terwijl ik het assortiment van de Bracelet Boutique bekijk. Armbanden met originele namen als “Balloon dog”, “Blue Monochrome” en “La dame en vert” blinken mij tegemoet. De namen zijn niet voor niets apart. Achter elk sierraad schuilt namelijk een…schilderij. Wat zegt u? Een schilderij? Ja, ja, de Bracelet Boutique verkoopt armbanden met een kunsthistorisch verhaal. De bijzondere armbanden dragen allemaal de titel van een kunstwerk.

Bracelet Boutique is eigendom van Yvonne van Zummeren. Zij is 27 jaar en heeft zowel Kunstgeschiedenis (met een minor Vormgeving) als Communicatiewetenschap gestudeerd. Een blik op de homepage verteld je meteen dat je niet bij ‘zomaar’ een webshop bent beland. Het straalt een en al barok uit, ademt een bijna Victoriaanse sfeer.

Al snel zit ik mij te vergapen aan de armbanden. Er staan er gelukkig niet te veel op maar ook niet te weinig. Mooi is dat je gelijk kunt zien welk schilderij bij elke armband hoort, al gauw loop ik elke armband af. Maar als ik op zoek ga naar het verhaal achter de armband zie ik dat in eerste instantie niet meteen staan, en een beetje teleurgesteld ga ik terug naar het overzicht van de armbanden. Als ik 2 mooie exemplaren (Marie-Thérèse en Compositie XVII) heb uitgezocht, bestudeer ik de armbanden van mijn keuze wat beter. Ik kan zien van welk materiaal het is, hoe groot het is, of de armband er ook in een andere kleur is en of de grootte van de armband aan te passen is (voor mij niet geheel onbelangrijk gezien ik mini polsen heb). Ook zie ik daar gedetailleerdere foto’s van de armband. En wat blijkt? Onder een witruimte vind ik de gezocht informatie over de connectie tussen het schilderij en de armband.

En al gauw loop ik weer elke armband af om hun verhalen te lezen, sommigen hebben een typische kleur uit een bepaald schilderij, anderen dragen een symbool zoals bijvoorbeeld een veer of een Leeuwerik. Dat maakt dat je je keuze heel bewust kunt maken, wil je iets uitdragen? Of “gewoon” een mooie armband dragen? Het feit dat bij sommige armbanden publicaties uit tijdschriften staan geeft je het gevoel dat je iets hips, chiques, exclusiefs en aparts koopt.

Leuk, hoor ik je denken, maar zoiets aparts is vast ook “apart” geprijsd. Nou, dat valt reuze mee! De armbanden zitten in verschillende prijsklassen, de goedkoopste ligt rond de 10 euro en de duurste rond de 40 euro. Ook zijn er combinatie doosjes die je zelf kunt samenstellen (2 tot 5 armbanden).

Het betalen van je nieuwe liefdes is appeltje-eitje, je hebt de keuze uit het aanmaken van een account of ‘direct’ bestellen zonder account wat ik persoonlijk altijd fijn vind. Want ik ben veel te ongeduldig om een hele account aan te maken.

De eigenaresse van Bracelet Boutique heeft geprobeerd om er een kunstige reis van te maken, en dat is haar goed gelukt. Via barokke banners op de homepage kom je op de pagina met het assortiment waar je gelijk kan zien op welk schilderij een armband gebaseerd is.

De detail pagina geeft uitgebreidere informatie over de armband zelf, maar ook over het hoe&wat van de armband i.c.m. het schilderij. Door het klikken op een palet plaats je iets in je winkelwagentje. Ook de verpakking waarin mijn bestelling een paar dagen later aankomt is één met de ervaring. Bij mijn buren (Marie-Thérèse paste niet door de brievenbus) haal ik een stevige enveloppe op, in de kleuren van de site. De armbanden zijn verpakt in zacht crêpe papier, en zitten in kleine charmante sieraden tasjes met glitters erop. Aan de armbanden hangt een handgeschreven kaartje met daarop de naam van de armband. En niet onbelangrijk de armbanden zijn heel mooi, echte eyecatchers.

Ik hou van sieraden met een verhaal. Een armband van Bracelet Boutique blijft niet onopgemerkt en het verhaal zal moeten worden verteld. En dat is een ervaring die je niet bij elke shop kunt kopen.

Bracelet Boutique wil onze lezeressen graag een aanbieding doen. Tot en met 8 maart kan je online bestellen en met de code MAWBRBTQ15 15% korting ontvangen. Dus ben je gevallen voor die mooie sieraden? Shop dan snel!

Ook een review van je webshop? Hier vind je meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven