Review Disney on Ice Silver Anniversary Celebration: WAUW!!

Disney wil kinderen, en het kind in onszelf, laten glimlachen, verbazen en verwonderen.
Ze meenemen in een magisch sprookjeswereld. Nou….dat is gelukt!! Hier vind je mijn, maar vooral ook hun review Disney on Ice zodat je een beetje een idee krijgt.

Vanuit het immer gezellige Brabant vertrokken mijn vriendin Wendy en ik met onze dochters, twee Elsa’s (beiden 6) en Anna (4) op de achterbank, gisteren aan het eind van de middag naar de Jaarbeurs in Utrecht om de show Disney on Ice Silver Anniversary Celebration te gaan bekijken.
De meiden, en de mama’s, waren er helemaal klaar voor!

review disney on ice

Eerlijk gezegd ben ik zelf altijd vrij huiverig voor massaal bezochte evenementen met de kids. Maar, zoals vaker het geval is, bleek dit ten onrechte. Alles verliep soepel: de route, parkeren, en de tocht naar Hal 1.
En in het kader van preventiemaatregelen, hup, voor aanvang van de show nog even naar de wc. (wegens drukte illegaal een schoon(!) herentoilet ingedoken 🙂 )

Review Disney on Ice, door onze kids

Onze zitplaatsen bleken vrij hoog op de tribune te zijn en ik hoopte dan ook dat we, en dan vooral de kinderen, wel voldoende van de show konden zien. Want dat is ons ooit eens tegengevallen bij een show van K3. Maar ook die zorgen waren onterecht want we konden alles echt prima zien. Het was ook heel praktisch dat de tribunes van diverse kanten bereikbaar waren en er op enkele plaatsen in het midden extra uitgangen middels een trap was. Zo kon al het publiek, ook in de pauze, redelijk snel en soepel de tribunes verlaten.

Show Disney on Ice zorgt voor openvallende monden

De gezichten van de kinderen spraken boekdelen, ze GENOTEN!

De show startte om 19.00 uur en zou tot 21.30 uur duren, met dus een korte pauze.
Voor een kind van 4 is dat vrij laat. Maar echt, mijn kleine ‘Anna’ heeft van begin tot eind genoten. ECHT genoten. Ze zat er he-le-maal in, alleen dat was al geweldig om te zien.
De meiden, die naast elkaar zaten, genoten ook en kibbelden er tussendoor op los over alles wat ze zagen. Om tussendoor even te zwijgen, gevangen door de betoverende wereld die zich voor hun neus afspeelde.

Met de mond open vielen ze van de ene in de andere verbazing. Van alle acrobatische schaatskunsten tot aan de prachtige kleurrijke figuren en personages die voorbij kwamen. Herkenbare liedjes uit de verschillende sprookjes die de revue passeerden. Dansende glinsterende zeesterren en zeemeerminnen, de gemene zeeheks. Ook een verhoogd podium werd ingezet, zoals bijvoorbeeld bij de avonturen van Peter Pan.

Hoewel de meiden erg gebrand waren op Elsa en Anna (natuurlijk..) vond mijn ‘Elsa’ tot mijn verbazing juist Peter Pan het leukst van de show. Alles werd dan ook uit de kast getrokken met kapitein Haak met een heus piratenschip, vele piraten, Tinkelbel die betoverende glitters rond strooide, Wendy en haar broertjes die in de lucht vlogen en een immens grote krokodil.

review disney on ice

Disney on Ice maakt het waar: verwondering, glinsterende ogen en een mooie lach.

Dan, na de pauze, het moment waarop ze zaten te wachten: Elsa en Anna. Een geluid van herkenning, enthousiasme en blijdschap steeg op uit het publiek. ‘Anna!!’ riep mijn kleine Anna met glinsterende oogjes toen haar evenbeeld ten tonele kwam. De meiden zaten op de puntjes van hun stoel, met eerst de mond open van verwondering en daarna meezingend.. ‘Laat het los…’.

Een luid gejuich klonk wanneer Olaf zich liet zien. Het Frozen-verhaal werd in het kort opgevoerd, met mooie special effects zoals sneeuwval en vuurwerk op het moment dat Elsa in haar ijskasteel uithaalt en met haar krachten Anna’s hart raakt. Iedereen viel stil. Erg mooi gedaan! Zo wordt een review Disney on Ice niet moeilijk natuurlijk!

review disney on ice

We zagen dat onze Elsa’s de grootste lol hadden. Onderbroekenlol welteverstaan, letterlijk.
In elkaars oor fluisteren, wijzen en weer gniffelen. Mensen om hen heen keken hen aan en begonnen te lachen. Mijn vriendin en ik keken elkaar niet begrijpend aan. Roepen ze gniffelend: “De onderbroek van Anna!’ Bleek dat steeds wanneer Anna een pirouetje draaide, haar prachtig mosgroene ‘onderbroekje’ te zien was.

Dat was tot op de terugweg onderwerp van gesprek. Maar de meest oprechte samenvatting, en dus ook de uitslag van deze review Disney on Ice, is de opmerking die de meiden uit zichzelf meerdere keren gaven: ‘Ik vind het écht supermooi!!’. Met daarbij een brede lach en glinsterende ogen, ook bij mama. En dat…dat is waar Disney voor staat.

Ben je al eens bij Disney on Ice geweest?

review disney on ice

Wil jij dit ook terugzien in de ogen van jouw kind? Verwondering, verbazing, blijdschap, herkenning en enthousiasme? Bestel dan nog snel een ticket!! De show Disney on Ice Silver Anniversary Celebration is in Utrecht te zien tot en met 26 december en van 28 tot en met 30 december in Amsterdam. Dus boek snel die tickets! Klik hier voor meer informatie en het bestellen van de tickets. Geloof me, het is écht de moeite (en geld) waard!!

De nieuwste show van Disney on Ice 2017 staat ook dit jaar weer op de planning. Je besteld kaartjes hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven